Stir Fry od patlidžana s tajlandskim bosiljkom
Recept iz: Justine Schofield
Zagrijte ulje u woku na jakoj vatri i dodajte patlidžan. Pržite miješajući 2 do 3 minute dok karamelizira i omekša. Dodajte češnjak i čili te pirjajte još minutu, a zatim ulijte umak i promiješajte oko patlidžana. Dodajte smjesu kukuruznog brašna i vode i ponovno promiješajte. Pirjati da se smjesa zgusne. Pospite tajlandskim bosiljkom i poslužite s rižom.
Za umak sjedinite sve sastojke zajedno.
Sastojci
- 100ml biljnog ulja
- 1 veliki patlidžan, oguljen i narezan na komade od 3 cm
- 2 režnja češnjaka, sjeckano
- 1 mali crveni čili, sitno sjeckano
- 17 g kukuruznog brašna pomiješanog s 30 ml vode
- 2 vrha tajlandskog bosiljka, samo listovi
- Umak
- 30 ml blagog umaka od soje
- 6 g džema od marelica
- 15 ml Kinsekog crnog octa kao Chinkiang
- 15 ml ulja od sezama
- Riža, za serviranje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Poširane breskve u čaši
Recepti Justine Schofield
Zapadnjački burger od pržene piletine
Recepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Justine Schofield
Rižoto od cikle s feta sirom i lješnjacima
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Justine Schofield
Pirjani goveđi obrazi sa zvjezdastim anisom
Recepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Justine Schofield
Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recepti Justine Schofield
Pačji ragu s paštom pappardelle