Zagrijte ulje u woku na jakoj vatri i dodajte patlidžan. Pržite miješajući 2 do 3 minute dok karamelizira i omekša. Dodajte češnjak i čili te pirjajte još minutu, a zatim ulijte umak i promiješajte oko patlidžana. Dodajte smjesu kukuruznog brašna i vode i ponovno promiješajte. Pirjati da se smjesa zgusne. Pospite tajlandskim bosiljkom i poslužite s rižom.

Za umak sjedinite sve sastojke zajedno.

Sastojci

  • 100ml biljnog ulja
  • 1 veliki patlidžan, oguljen i narezan na komade od 3 cm
  • 2 režnja češnjaka, sjeckano
  • 1 mali crveni čili, sitno sjeckano
  • 17 g kukuruznog brašna pomiješanog s 30 ml vode
  • 2 vrha tajlandskog bosiljka, samo listovi
  •  Umak
  • 30 ml blagog umaka od soje
  • 6 g džema od marelica
  • 15 ml Kinsekog crnog octa kao Chinkiang
  • 15 ml ulja od sezama
  • Riža, za serviranje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve