Špageti s rakovima i umakom od komorača
Recept iz: Justine Schofield
Zakipite veliki lonac posoljene vode.
U tavu za sotiranje dodajte maslinovo ulje i kozjak te pržite na srednjoj vatri 1 minutu dok ne omekša. Dodajte maslac pa zatim češnjak i komorač. Protresite i začinite s malo soli. Poklopite pa pustite da se dinsta 4-5 minuta kako bi omekšalo. Sad dodajte vino i pustite da zakipi. Kada se smanji na pola, dodajte vrhnje. Neka se reducira još 3-4 minute dok se ne zgusne i ne počne oblagati poleđinu žlice.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, dodajte rakove u kremasti umak i kuhajte 1 minutu. Ocijedite tjesteninu te dodajte umak zajedno s biljem. Protresite i poslužite.
Sastojci
- 500g tankih špageta
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 luka kozjaka, sitno nasjeckana
- 1 češanj češnjaka, tanko nasjeckan
- 10g maslaca
- ½ glavice komorača, sitno nasjeckana
- 59 ml bijelog vina
- 200ml vrhnja
- 250g očišćenog mesa rakova
- 1 svežanj vlasca, sitno nasjeckanog
- 3 vezice peršina, sitno nasjeckanog
- Prstohvat soli
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Poširane breskve u čaši
Recepti Justine Schofield
Zapadnjački burger od pržene piletine
Recepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Justine Schofield
Rižoto od cikle s feta sirom i lješnjacima
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Justine Schofield
Pirjani goveđi obrazi sa zvjezdastim anisom
Recepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Justine Schofield
Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recepti Justine Schofield
Pačji ragu s paštom pappardelle