Zakipite veliki lonac posoljene vode.

U tavu za sotiranje dodajte maslinovo ulje i kozjak te pržite na srednjoj vatri 1 minutu dok ne omekša. Dodajte maslac pa zatim češnjak i komorač. Protresite i začinite s malo soli. Poklopite pa pustite da se dinsta 4-5 minuta kako bi omekšalo. Sad dodajte vino i pustite da zakipi. Kada se smanji na pola, dodajte vrhnje. Neka se reducira još 3-4 minute dok se ne zgusne i ne počne oblagati poleđinu žlice.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, dodajte rakove u kremasti umak i kuhajte 1 minutu. Ocijedite tjesteninu te dodajte umak zajedno s biljem. Protresite i poslužite.

Sastojci

  • 500g tankih špageta
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 luka kozjaka, sitno nasjeckana
  • 1 češanj češnjaka, tanko nasjeckan
  • 10g maslaca
  • ½ glavice komorača, sitno nasjeckana
  • 59 ml bijelog vina
  • 200ml vrhnja
  • 250g očišćenog mesa rakova
  • 1 svežanj vlasca, sitno nasjeckanog
  • 3 vezice peršina, sitno nasjeckanog
  • Prstohvat soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve