Zagrijte ulje i žlicu maslaca na tavi na srednjoj temperaturi i dodajte luk, mrkvu, tikvice, stapke peršina, prstohvat soli i žlicu duka začina i pirjajte 4-5 minuta, dok ne omekšaju. Uklonite s vatre te ostavite da se ohladi.  Dodajte češnjak i nasjeckane listiće peršina miješanom mljevenom mesu. Začinite soli i paprom  i dodajte ohlađenu mješavinu povrća. Rukama miješajte dok se sastojci ne sjedine.

Rastvorite vučeni list tijesta na čistu radnu površinu i premažite otopljenim maslacem. Prekrijte drugim listom tijesta, premažite maslacem i ponavljajte postupak s ukupno tri lista tijesta. Dodajte četvrtinu mesne smjese na dulju stranicu tijesta i zarolajte, u obliku duguljaste kobasice (rolade). Premažite tijesto s maslacem i posipajte s duka začinom. Stavite na lim za pečenje i ohladite 30 minuta kako bi se smjesa stisnula.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Narežite na četiri jednaka dijela nazubljenim nožem i postavite u dva namašćena lima za pečenje, u dva reda, s dovoljnim razmakom. Ponovite postupak još triput kako biste iskoristili sve sastojke i oblikovali još 3 duguljaste rolade koje ćete narezati na 4 jednaka dijela. Pecite 25 minuta ili dok ne poprime zlaćanu boju, izmijenjujući limove za pečenje nakon svakih 10-15 minuta.

 

 

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1 mrkva, grubo naribana
  • ½ stručka peršina, stapke i listići sitno nasjeckani
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica sitno nasjeckanih listića timijana
  • 1 kg mljevenog miješanog mesa teletine i svinjetine
  • 1 tikvica, grubo naribana
  • 9 listova filo tijesta  (vučenog tijesta)
  • 125g neslanog maslaca, otopljenog
  • 2 žlice duka (dukkah) začina
  • Sol i papar
  • Umak od rajčica ili chutney od rajčica za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve