Škampi u umaku od rajčice

Škampi u umaku od rajčice

Opis

Priprema:

1. Luk nasjeckajte.

2. Pržite ga na maslinovom ulju dok ne postane staklast.

3. Dodajte cvjetove češnjaka i nasjeckan češnjak.

4. Dodajte škampe.

5. Zalijte vinom.

6. Pričekajte nekoliko minuta da alkohol ishlapi.

7. Rajčice narežite na manje komadiće pa ih dodajte.

8. Na manjem plamenu kuhajte otprilike 30 minuta.

9. Umiješajte krušne mrvice kako bi se umak zgusnuo.

Posluživanje: Na tanjur stavite malo umaka i u njega položite škampe. Za prilog dodajte svježe pečen bijeli kruh. 

Sastojci

Sastojci

  • 2 kg škampa
  • 2 glavice luka
  • 8 češnjakovih cvjetova
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 dcl bijelog vina
  • 500 g rajčica
  • 2 jušne žlice krušnih mrvica
  • maslinovo ulje

Povezani recepti