Škampi u umaku od rajčice
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • 2 kg škampa
  • 2 glavice luka
  • 8 češnjakovih cvjetova
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 dcl bijelog vina
  • 500 g rajčica
  • 2 jušne žlice krušnih mrvica
  • maslinovo ulje

Priprema

  • 1. Luk nasjeckajte.
  • 2. Pržite ga na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
  • 3. Dodajte cvjetove češnjaka i nasjeckan češnjak.
  • 4. Dodajte škampe.
  • 5. Zalijte vinom.
  • 6. Pričekajte nekoliko minuta da alkohol ishlapi.
  • 7. Rajčice narežite na manje komadiće pa ih dodajte.
  • 8. Na manjem plamenu kuhajte otprilike 30 minuta.
  • 9. Umiješajte krušne mrvice kako bi se umak zgusnuo.
  • Posluživanje: Na tanjur stavite malo umaka i u njega položite škampe. Za prilog dodajte svježe pečen bijeli kruh.

Povezani recepti

Vidi sve