Škampi u umaku od rajčice
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- 2 kg škampa
- 2 glavice luka
- 8 češnjakovih cvjetova
- 4 češnja češnjaka
- 2 dcl bijelog vina
- 500 g rajčica
- 2 jušne žlice krušnih mrvica
- maslinovo ulje
Priprema
- 1. Luk nasjeckajte.
- 2. Pržite ga na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
- 3. Dodajte cvjetove češnjaka i nasjeckan češnjak.
- 4. Dodajte škampe.
- 5. Zalijte vinom.
- 6. Pričekajte nekoliko minuta da alkohol ishlapi.
- 7. Rajčice narežite na manje komadiće pa ih dodajte.
- 8. Na manjem plamenu kuhajte otprilike 30 minuta.
- 9. Umiješajte krušne mrvice kako bi se umak zgusnuo.
- Posluživanje: Na tanjur stavite malo umaka i u njega položite škampe. Za prilog dodajte svježe pečen bijeli kruh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca