Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 žlica Longjing čajnih listića
  • 500g oguljenih zelenih škampa peeled green prawns, bez žilica
  • 1 bjelanjak
  • 1 žličica škrobnog brašna, plus dodatnog brašna pomiješano s hladnom vodom u pastu
  • ½ žličice soli
  • 30ml biljnog
  • 1 žlica vina Shaoxing

Priprema

  • Čajne listiće namočite na pet minuta u 120 ml vode čija je temperatura 70C, zatim procijedite čaj i sačuvajte tekućinu i listiće.
  • Pomiješajte škampe, bjelanjak, škrobno brašno, sol i dvije žlice vode, te marinirajte 10 minuta. Nekoliko minuta masirajte smjesu u škampe. Dobro isperite škampe.
  • Na srednje jakoj vatri zagrijte wok tavu i dodajte ulje. Dodajte škampe i promiješajte. Dodajte čaj, vino Shaoxing i prstohvat čajnih listića, te miješajte dok se škampi ne ispeku. Po potrebi zgusnite tekućinu uz pomoć smjese koju ste napravili od vode i škrobnog brašna.

Povezani recepti

Vidi sve