Škampi Longjing
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw je kuhar, pisac i televizijski voditelj sa sjedištem u Sydneyu u Australiji. Njegova televizijska serija, Okus Destinacije, proputovala je Australiju, Novi Zeland, Japan, Skandinaviju i Singapur i osvojila nagradu AACTA 2016. za najbolji životni televizijski program. Adam je redoviti kolumnist za GoodFood novina Fairfax, magazin Sunday Life i The Guardian. Adam je 2010. osvojio "MasterChef Australija" titulu. Njegova je pobjeda i dalje najgledaniji nesportski televizijski događaj u povijesti Australije. Godine 2016. japanska vlada imenovala je Adama službenim “ambasadorom dobre volje japanske kuhinje”. S više od 300 tisuća pratitelja, Adamovu prisutnost na društvenim mrežama Klout je ocijenio najutjecajnijim u australskoj prehrambenoj industriji. Adama možete pratiti na Facebooku, Instagramu, Youtubeu ili Twitteru. Adam je također UNICEF-ov australski nacionalni ambasador za prehranu.
Sastojci
- 1 žlica Longjing čajnih listića
- 500g oguljenih zelenih škampa peeled green prawns, bez žilica
- 1 bjelanjak
- 1 žličica škrobnog brašna, plus dodatnog brašna pomiješano s hladnom vodom u pastu
- ½ žličice soli
- 30ml biljnog
- 1 žlica vina Shaoxing
Priprema
- 1. Čajne listiće namočite na pet minuta u 120 ml vode čija je temperatura 70C, zatim procijedite čaj i sačuvajte tekućinu i listiće.
- 2. Pomiješajte škampe, bjelanjak, škrobno brašno, sol i dvije žlice vode, te marinirajte 10 minuta. Nekoliko minuta masirajte smjesu u škampe. Dobro isperite škampe.
- 3. Na srednje jakoj vatri zagrijte wok tavu i dodajte ulje. Dodajte škampe i promiješajte. Dodajte čaj, vino Shaoxing i prstohvat čajnih listića, te miješajte dok se škampi ne ispeku.
- 4. Po potrebi zgusnite tekućinu uz pomoć smjese koju ste napravili od vode i škrobnog brašna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca