Adam Liaw je kuhar, pisac i televizijski voditelj sa sjedištem u Sydneyu u Australiji. Njegova televizijska serija, Okus Destinacije, proputovala je Australiju, Novi Zeland, Japan, Skandinaviju i Singapur i osvojila nagradu AACTA 2016. za najbolji životni televizijski program. Adam je redoviti kolumnist za GoodFood novina Fairfax, magazin Sunday Life i The Guardian. Adam je 2010. osvojio "MasterChef Australija" titulu. Njegova je pobjeda i dalje najgledaniji nesportski televizijski događaj u povijesti Australije. Godine 2016. japanska vlada imenovala je Adama službenim “ambasadorom dobre volje japanske kuhinje”. S više od 300 tisuća pratitelja, Adamovu prisutnost na društvenim mrežama Klout je ocijenio najutjecajnijim u australskoj prehrambenoj industriji. Adama možete pratiti na Facebooku, Instagramu, Youtubeu ili Twitteru. Adam je također UNICEF-ov australski nacionalni ambasador za prehranu.

Sastojci

  • 1 žlica Longjing čajnih listića
  • 500g oguljenih zelenih škampa peeled green prawns, bez žilica
  • 1 bjelanjak
  • 1 žličica škrobnog brašna, plus dodatnog brašna pomiješano s hladnom vodom u pastu
  • ½ žličice soli
  • 30ml biljnog
  • 1 žlica vina Shaoxing

Priprema

  • 1. Čajne listiće namočite na pet minuta u 120 ml vode čija je temperatura 70C, zatim procijedite čaj i sačuvajte tekućinu i listiće.
  • 2. Pomiješajte škampe, bjelanjak, škrobno brašno, sol i dvije žlice vode, te marinirajte 10 minuta. Nekoliko minuta masirajte smjesu u škampe. Dobro isperite škampe.
  • 3. Na srednje jakoj vatri zagrijte wok tavu i dodajte ulje. Dodajte škampe i promiješajte. Dodajte čaj, vino Shaoxing i prstohvat čajnih listića, te miješajte dok se škampi ne ispeku.
  • 4. Po potrebi zgusnite tekućinu uz pomoć smjese koju ste napravili od vode i škrobnog brašna.

Povezani recepti

Vidi sve