Škampi Longjing
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.
Sastojci
- Sastojci
- 1 žlica Longjing čajnih listića
- 500g oguljenih zelenih škampa peeled green prawns, bez žilica
- 1 bjelanjak
- 1 žličica škrobnog brašna, plus dodatnog brašna pomiješano s hladnom vodom u pastu
- ½ žličice soli
- 30ml biljnog
- 1 žlica vina Shaoxing
Priprema
- Čajne listiće namočite na pet minuta u 120 ml vode čija je temperatura 70C, zatim procijedite čaj i sačuvajte tekućinu i listiće.
- Pomiješajte škampe, bjelanjak, škrobno brašno, sol i dvije žlice vode, te marinirajte 10 minuta. Nekoliko minuta masirajte smjesu u škampe. Dobro isperite škampe.
- Na srednje jakoj vatri zagrijte wok tavu i dodajte ulje. Dodajte škampe i promiješajte. Dodajte čaj, vino Shaoxing i prstohvat čajnih listića, te miješajte dok se škampi ne ispeku. Po potrebi zgusnite tekućinu uz pomoć smjese koju ste napravili od vode i škrobnog brašna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Tjestenina s plodovima mora kuhana u vrećici
Recepti Nico Reynolds
Losos na žaru na dva načina
Recepti Nico Reynolds
Crostini s ribom
Recepti Nadiya Hussain
Biryani s kozicama i šafranom
Recepti Nadiya Hussain
Mrvljenac s plodovima mora
Recepti Filet orade s narančom
Recepti Kasia Vermaire
Riblji štapići s norijem
Recepti Jolanta Delibozova
Riba na mediteranski
Recepti Adam Liaw
Li Hongzhangov Chop Suey
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci Hokkien