Pečena svinjetina sa šljivama i krumpirima
Recept iz: Justine Schofield
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 poriluka, temeljito oprana, bijeli dio tanko narezan
- 1.2kg koma svinjske vratine, svezan
- 8 suhih šljiva, otkoštenih
- 170 ml višnjevca (ili porta)
- 4 krumpira, oguljena i raščetvorena
- 230 ml pilećeg temeljca
- Soli i papra
Priprema
- 1. Unaprijed zagrijte pećnicu na 160°C.
- 2. Zagrijte višnjevac u lončiću dok ne zakipi, a zatim maknite s vatre. Dodajte otkoštene suhe šljive i namačite ih 15 minuta.
- 3. Zagrijte žlicu ulja u velikom loncu za pečenje na jakoj vatri. Začinite svinjetinu sa svih strana solju i paprom. Prepecite svinjetinu sa svih strana dok ne posmeđi, a zatim je izvadite iz lonca. Dodajte preostalo ulje i poriluk s prstohvatom soli i pecite 5-6 minuta, redovito miješajući dok ne postane mekano i karamelizirano. Vratite meso u tavu, a zatim dodajte suhe Šljive i višnjevac. Neka zakipi kako bi ispario alkohol, a zatim dodajte temeljac te poredajte krumpire oko svinjetine. Poklopite i pecite u pećnici 1½ sat.
- 4. Jednom kad je pečeno, izvadite svinjetinu i stavite je na dasku. Vratite lonac na štednjak i pustite da umak kipi nekoliko minut kako bi se zgusnuo. Maknite konopac sa svinjetine i narežite na medaljone debljine 1 cm. Aranžirajte krumpire i umak preko mesa pa poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja