Pečena svinjetina sa šljivama i krumpirima
Recept iz: Justine Schofield
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 poriluka, temeljito oprana, bijeli dio tanko narezan
- 1.2kg koma svinjske vratine, svezan
- 8 suhih šljiva, otkoštenih
- 170 ml višnjevca (ili porta)
- 4 krumpira, oguljena i raščetvorena
- 230 ml pilećeg temeljca
- Soli i papra
Priprema
- 1. Unaprijed zagrijte pećnicu na 160°C.
- 2. Zagrijte višnjevac u lončiću dok ne zakipi, a zatim maknite s vatre. Dodajte otkoštene suhe šljive i namačite ih 15 minuta.
- 3. Zagrijte žlicu ulja u velikom loncu za pečenje na jakoj vatri. Začinite svinjetinu sa svih strana solju i paprom. Prepecite svinjetinu sa svih strana dok ne posmeđi, a zatim je izvadite iz lonca. Dodajte preostalo ulje i poriluk s prstohvatom soli i pecite 5-6 minuta, redovito miješajući dok ne postane mekano i karamelizirano. Vratite meso u tavu, a zatim dodajte suhe Šljive i višnjevac. Neka zakipi kako bi ispario alkohol, a zatim dodajte temeljac te poredajte krumpire oko svinjetine. Poklopite i pecite u pećnici 1½ sat.
- 4. Jednom kad je pečeno, izvadite svinjetinu i stavite je na dasku. Vratite lonac na štednjak i pustite da umak kipi nekoliko minut kako bi se zgusnuo. Maknite konopac sa svinjetine i narežite na medaljone debljine 1 cm. Aranžirajte krumpire i umak preko mesa pa poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Poširane breskve u čaši
Recepti Justine Schofield
Zapadnjački burger od pržene piletine
Recepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Justine Schofield
Rižoto od cikle s feta sirom i lješnjacima
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Justine Schofield
Pirjani goveđi obrazi sa zvjezdastim anisom
Recepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Justine Schofield
Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recepti Justine Schofield
Pačji ragu s paštom pappardelle