Nordijska riba s krumpirićima
Recept iz: Sara La Fountain
Priprema:
1. Pripremiti ribu. Izvaditi iznutrice. Dobro isprati i osušiti kuhinjskim papirom.
2. Samljeti kruh u posudi i posoliti. U drugoj posudi razbiti dva jaja i kratko ih promiješati.
3. Prvo posoliti haringe i umočiti ribu u jaja, pa u mrvice (jednom rukom umočite ribu u jaja, drugom u mrvice, da ne stvarate nered).
4. Ispržiti u tavi na maslacu. Kad se riba isprži, izvaditi je i staviti na kuhinjski papir da se ocijedi višak masti.
5. Oguliti i narezati krumpire i batat na štapiće. Pomiješati sve sastojke marinade i ravnomjerno razmazati na krumpiriće. Peći na 200 °C u pećnici oko 30 minuta.
6. Za umak, pomiješati sastojke i probati. Poslužiti kao prilog.
7. Poslužiti haringe s batatom i krumpirićima.Sastojci
- Riba350 g svježe haringe maslac za prženjeValjanje u mrvice 2 jajeta 1 ¾ dl hrskavih rižinih mrvica solBatat i pomfrit 1 veliki batat narezan na štapiće 6–7 krumpira narezanih na štapiće 3–4 žlice ulja ½ vezice začinskog bilja sjeckane ½ korice limuna 1 čajna žličica češnjaka naribanog crni papar solUmak 4 žlice majoneze 2 žlice kiselog vrhnja s niskim postotkom masti ½ čajne žličice dijon senfa limunova korica naribana korica limete naribana crni papar sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Sara La Fountain
Palačinke blini s ikrom i gljivama
Recepti Sara La Fountain
Haringa na raži i kanape od slada
Recepti Sara La Fountain
Ruski ražnjić s krem-umakom od votke
Recepti Sara La Fountain
Patka s bobicama i korom od papra
Recepti Sara La Fountain
Mesna štruca s brusnicom
Recepti Sara La Fountain
Sladoled na štapiću od divljih bobica
Recepti Sara La Fountain
Salata od hladno dimljenog mesa losa
Recepti Sara La Fountain
Mali kolačići od borovnica
Recepti Sara La Fountain
Karelijska pita
Recepti Sara La Fountain
Sob s umakom od slanog sladića