Nordijska riba s krumpirićima

Priprema:

1. Pripremiti ribu. Izvaditi iznutrice. Dobro isprati i osušiti kuhinjskim papirom.

2. Samljeti kruh u posudi i posoliti. U drugoj posudi razbiti dva jaja i kratko ih promiješati.

3. Prvo posoliti haringe i umočiti ribu u jaja, pa u mrvice (jednom rukom umočite ribu u jaja, drugom u mrvice, da ne stvarate nered).

4. Ispržiti u tavi na maslacu. Kad se riba isprži, izvaditi je i staviti na kuhinjski papir da se ocijedi višak masti.

5. Oguliti i narezati krumpire i batat na štapiće. Pomiješati sve sastojke marinade i ravnomjerno razmazati na krumpiriće. Peći na 200 °C u pećnici oko 30 minuta.

6. Za umak, pomiješati sastojke i probati. Poslužiti kao prilog.

7. Poslužiti haringe s batatom i krumpirićima.

Sastojci

  • Riba350 g svježe haringe maslac za prženjeValjanje u mrvice 2 jajeta 1 ¾ dl hrskavih rižinih mrvica solBatat i pomfrit 1 veliki batat narezan na štapiće 6–7 krumpira narezanih na štapiće 3–4 žlice ulja ½ vezice začinskog bilja sjeckane ½ korice limuna 1 čajna žličica češnjaka naribanog crni papar solUmak 4 žlice majoneze 2 žlice kiselog vrhnja s niskim postotkom masti ½ čajne žličice dijon senfa limunova korica naribana korica limete naribana crni papar sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve