Škampi s fritajom

Škampi s fritajom

Opis

Priprema 1:

1. Zagrijte tavu.
 
2. Dodajte maslinovo ulje.
 
3. Ogulite češnjak.
 
4. Ubacite češnjak na maslinovo ulje.
 
5. Kada češnjak zamiriše, izvadite ga iz tave.
 
6. Dodajte škampe.
 
7. Škampe okrećite.
 
8. Zalijte ih vinom.
 
9. Čekajte da alkohol ispari.
 
10. Poklopite tavu.
 
11. Kuhajte 10 minuta.
 
12. Nasjeckajte peršin.
 
13. Pospite škampe peršinom.

 

Priprema 2:

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
 
2. Očistite i operite šparoge.
 
4. Šparoge kuhajte dvije minute u slanoj vodi.
 
3. Operite rukolu.
 
4. Narežite rukolu, šparoge i medvjeđi luk i dodajte žumanjcima.
 
5. Dodajte vrhnje. 
6. Posolite.
7. Bjelanjke istucite u snijeg i dodajte ga ostatku smjese.
8. Nježno promiješajte.
9. Zagrijte tavu.
10. Dodaje maslinovo ulje. 
11. Izlijte smjesu u tavu.
12. Pržite s obje strane.
13. Pustite da nekoliko minuta odstoji.14. Razrežite omlet.

Sastojci

Sastojci

  • 8 škampa
  • maslinovo ulje
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 dcl bijeloga vina
  • svježi peršin
  • ulje pšeničnih klica
  • 4 jaja
  • 8 šparoga
  • šaka rukole
  • svježi medvjeđi luk
  • 50 ml slatkog vrhnja

Povezani recepti