Škampi s fritajom
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- 8 škampa
- maslinovo ulje
- 3 češnja češnjaka
- 1 dcl bijeloga vina
- svježi peršin
- ulje pšeničnih klica
- 4 jaja
- 8 šparoga
- šaka rukole
- svježi medvjeđi luk
- 50 ml slatkog vrhnja
Priprema
- 1. Zagrijte tavu.
- 2. Dodajte maslinovo ulje.
- 3. Ogulite češnjak.
- 4. Ubacite češnjak na maslinovo ulje.
- 5. Kada češnjak zamiriše, izvadite ga iz tave.
- 6. Dodajte škampe.
- 7. Škampe okrećite.
- 8. Zalijte ih vinom.
- 9. Čekajte da alkohol ispari.
- 10. Poklopite tavu.
- 11. Kuhajte 10 minuta.
- 12. Nasjeckajte peršin.
- 13. Pospite škampe peršinom.
- Priprema 2:
- 1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- 2. Očistite i operite šparoge.
- 4. Šparoge kuhajte dvije minute u slanoj vodi.
- 3. Operite rukolu.
- 4. Narežite rukolu, šparoge i medvjeđi luk i dodajte žumanjcima.
- 5. Dodajte vrhnje.
- 6. Posolite.
- 7. Bjelanjke istucite u snijeg i dodajte ga ostatku smjese.
- 8. Nježno promiješajte.
- 9. Zagrijte tavu.
- 10. Dodaje maslinovo ulje.
- 11. Izlijte smjesu u tavu.
- 12. Pržite s obje strane.
- 13. Pustite da nekoliko minuta odstoji.14. Razrežite omlet.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca