Škampi s fritajom
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- 8 škampa
- maslinovo ulje
- 3 češnja češnjaka
- 1 dcl bijeloga vina
- svježi peršin
- ulje pšeničnih klica
- 4 jaja
- 8 šparoga
- šaka rukole
- svježi medvjeđi luk
- 50 ml slatkog vrhnja
Priprema
- 1. Zagrijte tavu.
- 2. Dodajte maslinovo ulje.
- 3. Ogulite češnjak.
- 4. Ubacite češnjak na maslinovo ulje.
- 5. Kada češnjak zamiriše, izvadite ga iz tave.
- 6. Dodajte škampe.
- 7. Škampe okrećite.
- 8. Zalijte ih vinom.
- 9. Čekajte da alkohol ispari.
- 10. Poklopite tavu.
- 11. Kuhajte 10 minuta.
- 12. Nasjeckajte peršin.
- 13. Pospite škampe peršinom.
- Priprema 2:
- 1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- 2. Očistite i operite šparoge.
- 4. Šparoge kuhajte dvije minute u slanoj vodi.
- 3. Operite rukolu.
- 4. Narežite rukolu, šparoge i medvjeđi luk i dodajte žumanjcima.
- 5. Dodajte vrhnje.
- 6. Posolite.
- 7. Bjelanjke istucite u snijeg i dodajte ga ostatku smjese.
- 8. Nježno promiješajte.
- 9. Zagrijte tavu.
- 10. Dodaje maslinovo ulje.
- 11. Izlijte smjesu u tavu.
- 12. Pržite s obje strane.
- 13. Pustite da nekoliko minuta odstoji.14. Razrežite omlet.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)