Škampi s fritajom

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • 8 škampa
  • maslinovo ulje
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 dcl bijeloga vina
  • svježi peršin
  • ulje pšeničnih klica
  • 4 jaja
  • 8 šparoga
  • šaka rukole
  • svježi medvjeđi luk
  • 50 ml slatkog vrhnja

Priprema

  • 1. Zagrijte tavu.
  • 2. Dodajte maslinovo ulje.
  • 3. Ogulite češnjak.
  • 4. Ubacite češnjak na maslinovo ulje.
  • 5. Kada češnjak zamiriše, izvadite ga iz tave.
  • 6. Dodajte škampe.
  • 7. Škampe okrećite.
  • 8. Zalijte ih vinom.
  • 9. Čekajte da alkohol ispari.
  • 10. Poklopite tavu.
  • 11. Kuhajte 10 minuta.
  • 12. Nasjeckajte peršin.
  • 13. Pospite škampe peršinom.
  • Priprema 2:
  • 1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
  • 2. Očistite i operite šparoge.
  • 4. Šparoge kuhajte dvije minute u slanoj vodi.
  • 3. Operite rukolu.
  • 4. Narežite rukolu, šparoge i medvjeđi luk i dodajte žumanjcima.
  •  5. Dodajte vrhnje. 
  • 6. Posolite.
  • 7. Bjelanjke istucite u snijeg i dodajte ga ostatku smjese.
  • 8. Nježno promiješajte.
  • 9. Zagrijte tavu.
  • 10. Dodaje maslinovo ulje. 
  • 11. Izlijte smjesu u tavu.
  • 12. Pržite s obje strane.
  • 13. Pustite da nekoliko minuta odstoji.14. Razrežite omlet.

Povezani recepti

Vidi sve