Govedina na kineski
Recept iz: Justine Schofield
Začinite govedinu maslinovim uljem i posolite. Zagrijte ekspres lonac na visokoj temperaturi (program za naglo pečenje) i zapecite meso 2-3 minute ili dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
U posebnoj posudi, pomiješajte sojin umak, med i rižino vino. Maknite meso i ostavite da odleži na tanjuru.
Dodajte mladi luk i čep maslinovog ulja u ekspres lonac. Dodajte češnjak, đumbir, sečuanski papar i zvjezdasti anis. Vratite meso zajedno s njegovim sokom i prelijte umak preko njega. Dodajte vodu.
Poklopite i pričvrstite poklopac na ekspres loncu. Kuhajte 45 minuta.
Skuhajte široke rižine rezance prema uputama s pakiranja.
Nakon 45 minuta, ispustite paru iz lonca i otvorite. Izvadite meso narežite na komadiće.
Zagrijte preostali umak. Drvenom kuhačom miješajte dok se umak ne zgusne i ne postane sjajan. Vratite meso i umiješajte u umak.
Razdijelite rezance u tanjure ili zdjelice i prelijte govedinom i umakom. Ukrasite sezamovim sjemenkama i nasjeckanim zelenilom mladog luka.
Sastojci
- 1 kg goveđe vratine u komadu
- 1 stručak mladog luka, bijeli i svijetlo zeleni dio narezan na štapiće, a tamno zeleno lišće nasjeckano za posipanje
- 2 režnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
- 1 x 4cm komadić đumbira, oguljen i narezan na štapiće u veličini šibice
- 3 zvjezdasta anisa
- 1/2 žličice sečuanskog papra
- 1/2 šalice Shaoxing vina (rižino vino)
- 1/4 šalice sojinog umaka
- 1/4 šalice meda
- ¼ šalice vode
- Široki rižini rezanci, za posluživanje
- Sjemenke sezama, za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja