Začinite govedinu maslinovim uljem i posolite. Zagrijte ekspres lonac na visokoj temperaturi (program za naglo pečenje) i zapecite meso 2-3 minute ili dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

U posebnoj posudi, pomiješajte sojin umak, med i rižino vino. Maknite meso i ostavite da odleži na tanjuru.

Dodajte mladi luk i čep maslinovog ulja u ekspres lonac. Dodajte češnjak, đumbir, sečuanski papar i zvjezdasti anis. Vratite meso zajedno s njegovim sokom i prelijte umak preko njega. Dodajte vodu.

Poklopite i pričvrstite poklopac na ekspres loncu. Kuhajte 45 minuta.

Skuhajte široke rižine rezance prema uputama s pakiranja.

Nakon 45 minuta, ispustite paru iz lonca i otvorite. Izvadite meso  narežite na komadiće.

Zagrijte preostali umak. Drvenom kuhačom miješajte dok se umak ne zgusne i ne postane sjajan. Vratite meso i umiješajte u umak.

Razdijelite rezance u tanjure ili zdjelice i prelijte govedinom i umakom. Ukrasite sezamovim sjemenkama i nasjeckanim zelenilom mladog luka.

Sastojci

  • 1 kg goveđe vratine u komadu
  • 1 stručak mladog luka, bijeli i svijetlo zeleni dio narezan na štapiće, a tamno zeleno lišće nasjeckano za posipanje
  • 2 režnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
  • 1 x 4cm komadić đumbira, oguljen i narezan na štapiće u veličini šibice
  • 3 zvjezdasta anisa
  • 1/2 žličice sečuanskog papra 
  • 1/2 šalice Shaoxing vina (rižino vino)
  • 1/4 šalice sojinog umaka
  • 1/4 šalice meda
  • ¼ šalice vode
  • Široki rižini rezanci, za posluživanje
  • Sjemenke sezama, za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve