Bakalar u miso marinadi

Bakalar u miso marinadi

Opis

Priprema:

1. Pripremiti juhu od gljiva potapanjem gljiva u kipuću vodu.

2. Pomiješati sastojke za miso marinadu i namočiti bakalar najmanje 2 sata. Okus će biti jači ako ga ostavite da se namače preko noći.

3. Pripremiti paketiće. Staviti svežanj rižinih rezanaca, lišće bok choya i mladi luk na komad aluminijske folije i preliti tekućinom iz vrućih rezanaca (otprilike 1,5 dl po paketiću). Dodati gljive.

4. Čvrsto zamotati da juha ostane unutra i peći u pećnici na 180 °C 13 do 15 minuta.

5. U međuvremenu, ispržiti file bakalara na tavi dok ne porumeni s obje strane. Staviti na tanjur. Otvoriti paketiće rezanaca i staviti hrskavi file bakalara odozgo. 

Sastojci

Sastojci

  • 4 filea bakalara
  • 2–4 mala bok choyja
  • ½ pakiranja rižinih rezanaca
  • 1 svežanj mladog luka

Juha od gljiva

  • puna šaka lisičarki
  • puna šaka šumskih gljiva
  • sušenih
  • 8 dl kipuće vode

Miso marinada za ribu

  • ¾ dl sakea
  • ¾ dl rižinog vina mirin
  • 3–4 žlice miso paste
  • 3 jušne žlice šećera

Juha s rezancima

  • 4 ½ dl juhe od gljiva (pogledajte iznad)
  • 2 žlice ulja
  • 1 vrećica dashi praha
  • ¼ čajne žličice češnjaka
  • naribanog
  • 1 čajna žličica đumbira
  • naribanog
  • kap sezamovog ulja
  • 1 ½ žlica sojinog umaka

Povezani recepti