Riblji kolač

Sastojci

  • 250 g krumpira (kuhanog ocijeđenog i zdrobljenog)
  • 125 g sirovog krumpira (naribanog i ocijeđenog)
  • 350 g dimljeni koljak (kuhan i raskomadan)
  • 1 žlica soli
  • 100 g brašna
  • 2 jaja (umućena)
  • 100 g palente
  • ulje za prženje
  • 3 mrkve
  • 1 crveni luk
  • ½ glavice celera
  • 1 glavica kineske raštike
  • 75 g majoneze
  • 50 ml kiselog vrhnja
  • 15 g wasabi paste
  • 1 limeta (korica i sok)
  • Pregršt korijandera (nasjeckanog)

Priprema

  • 1. Pomiješajte pire krumpir, naribani krumpir, dimljeni koljak, peršin i sol zajedno. Zatim oblikujte kolačiće od po 100g te stavite na hlađenje 20 minuta.
  • 2. U brašno dodajte umućeno jaje, a zatim palentu. Prepržite 3-4 minute.
  • 3. Salata – Tanko naribajte sve povrće i stavite u zdjelu.
  • 4. Dressing – Pomiješajte majonezu, vrhnje, wasabi, limetu i korijander. Ubacite povrće i dobro promiješajte.

Povezani recepti

Vidi sve