Riblji kolač
Recept iz: Simon Rimmer
Sastojci
- 250 g krumpira (kuhanog ocijeđenog i zdrobljenog)
- 125 g sirovog krumpira (naribanog i ocijeđenog)
- 350 g dimljeni koljak (kuhan i raskomadan)
- 1 žlica soli
- 100 g brašna
- 2 jaja (umućena)
- 100 g palente
- ulje za prženje
- 3 mrkve
- 1 crveni luk
- ½ glavice celera
- 1 glavica kineske raštike
- 75 g majoneze
- 50 ml kiselog vrhnja
- 15 g wasabi paste
- 1 limeta (korica i sok)
- Pregršt korijandera (nasjeckanog)
Priprema
- 1. Pomiješajte pire krumpir, naribani krumpir, dimljeni koljak, peršin i sol zajedno. Zatim oblikujte kolačiće od po 100g te stavite na hlađenje 20 minuta.
- 2. U brašno dodajte umućeno jaje, a zatim palentu. Prepržite 3-4 minute.
- 3. Salata – Tanko naribajte sve povrće i stavite u zdjelu.
- 4. Dressing – Pomiješajte majonezu, vrhnje, wasabi, limetu i korijander. Ubacite povrće i dobro promiješajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca