Pržene lignje s kriškama limuna
- Pripremite lignje tako da ih dobro isperete u dosta tekuće hladne vode – možete koristiti i male smrznute lignje.
- Uklonite središnju membranu te je dobro isperite i iznutra. Narežite na trakice.
- Za marinadu lagano nasjeckajte sjemenke anisa te ih pomiješajte s čili papričicama i tankim kriškama limuna.
- Pomiješajte lignje i marinadu i pustite da odleži 1 sat.
U tavi zagrijte biljno ulje.
- Pomiješajte obje vrste brašna i uvaljajte komadiće liganja tako da budu spremni za prženje.
- Kad se ulje zagrije, u tavu dodajte komadiće liganja zajedno s limunovim kriškama te pržite oko 30 sekundi dok ne postane hrskavo. Ocijedite i poslužite s umakom od jogurta.
- Za pripremu umaka: pomiješajte majonezu i jogurt te dodajte sjeckane konzervirane limune. Dodajte sjeckani kopar i dvije žlice maslinova ulja te na kraju začinite solju i paprom po želji.
Sastojci
- Sastojci