Pržene lignje s kriškama limuna

Sastojci
Priprema
- 1. Pripremite lignje tako da ih dobro isperete u dosta tekuće hladne vode – možete koristiti i male smrznute lignje.
- 2. Uklonite središnju membranu te je dobro isperite i iznutra. Narežite na trakice.
- 3. Za marinadu lagano nasjeckajte sjemenke anisa te ih pomiješajte s čili papričicama i tankim kriškama limuna.
- 4. Pomiješajte lignje i marinadu i pustite da odleži 1 sat.
- 5. U tavi zagrijte biljno ulje.
- 6. Pomiješajte obje vrste brašna i uvaljajte komadiće liganja tako da budu spremni za prženje.
- 7. Kad se ulje zagrije, u tavu dodajte komadiće liganja zajedno s limunovim kriškama te pržite oko 30 sekundi dok ne postane hrskavo. Ocijedite i poslužite s umakom od jogurta.
- 8. Za pripremu umaka: pomiješajte majonezu i jogurt te dodajte sjeckane konzervirane limune. Dodajte sjeckani kopar i dvije žlice maslinova ulja te na kraju začinite solju i paprom po želji.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Miso kozice s korijanderom
Recepti Mary Berry
Losos s caklenjačom i limunovim umakom
Recepti Mary Berry
Burger od lososa i kopra s majonezom od limuna i kapry
Recepti Justine Schofield
Sarawak laksa
Recepti Justine Schofield
Omlet s kamenicama
Recepti Justine Schofield
Curry od kozica
Recepti Justine Schofield
Lignje u sambalu
Recepti Justine Schofield
Char kuey teow
Recepti Justine Schofield
Koraljna pastrva sa sambalom
Recepti Nadiya Hussain
Poke zdjelice s lososom