Pržene lignje s kriškama limuna

Sastojci

    Priprema

    • 1. Pripremite lignje tako da ih dobro isperete u dosta tekuće hladne vode – možete koristiti i male smrznute lignje.
    • 2. Uklonite središnju membranu te je dobro isperite i iznutra. Narežite na trakice.
    • 3. Za marinadu lagano nasjeckajte sjemenke anisa te ih pomiješajte s čili papričicama i tankim kriškama limuna.
    • 4. Pomiješajte lignje i marinadu i pustite da odleži 1 sat.
    • 5. U tavi zagrijte biljno ulje.
    • 6. Pomiješajte obje vrste brašna i uvaljajte komadiće liganja tako da budu spremni za prženje.
    • 7. Kad se ulje zagrije, u tavu dodajte komadiće liganja zajedno s limunovim kriškama te pržite oko 30 sekundi dok ne postane hrskavo. Ocijedite i poslužite s umakom od jogurta.
    • 8. Za pripremu umaka: pomiješajte majonezu i jogurt te dodajte sjeckane konzervirane limune. Dodajte sjeckani kopar i dvije žlice maslinova ulja te na kraju začinite solju i paprom po želji.

    Povezani recepti

    Vidi sve