Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 2 fileta lososa, bez kože
  • 2 naranče, narezane na ploške
  • 2 limuna, narezana na ploške
  • Za ražnjiće od lososa:
  • 2 fileta lososa, izrezana na kockice od 2 cm
  • cherry rajčice, na stapki
  • 3 žlice kapara
  • 3 žlice tekućine iz staklenke kapara
  • šaka kopra
  • šaka peršina
  • sok 1 limuna
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

  • Filet lososa:
  • 1. Ribu posolite i popaprite.
  • 2. Na rešetku posložite ploške naranči i limuna na kojima namjeravate peći lososa.
  • 3. Filet položite na agrume i 8-12 minuta pecite na neizravnoj toplini.
  • Ražnjići od lososa:
  • 1. Ako upotrebljavate drvene štapiće, namočite ih u vodu da ne izgore na roštilju.
  • 2. Rešetku premažite limunom da se losos ne zalijepi.
  • 3. Kockice lososa probodite s 2 štapića i uz neprestano ih okretanje 5-7 minuta pecite na izravnoj toplini.
  • 4. Cherry rajčice stavite ravno na roštilj. Pecite ih 5-7 minuta.
  • Salsa od kapara:
  • 1. U zdjelu stavite sitno nasjeckan peršin i kopar.
  • 2. Kapare grubo nasjeckajte, pa ubacite u zdjelu.
  • 3. Zalijte ih s malo tekućine iz staklenke kapara, sokom 1 limuna i ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
  • 4. Dobro ih promiješajte.
  • Losos poslužite sa zapečenim rajčicama. Po vrhu ga prelijte velikom žlicom salse.

Povezani recepti

Vidi sve