Losos na žaru na dva načina
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- 2 fileta lososa, bez kože
- 2 naranče, narezane na ploške
- 2 limuna, narezana na ploške
- Za ražnjiće od lososa:
- 2 fileta lososa, izrezana na kockice od 2 cm
- cherry rajčice, na stapki
- 3 žlice kapara
- 3 žlice tekućine iz staklenke kapara
- šaka kopra
- šaka peršina
- sok 1 limuna
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema
- Filet lososa:
- 1. Ribu posolite i popaprite.
- 2. Na rešetku posložite ploške naranči i limuna na kojima namjeravate peći lososa.
- 3. Filet položite na agrume i 8-12 minuta pecite na neizravnoj toplini.
- Ražnjići od lososa:
- 1. Ako upotrebljavate drvene štapiće, namočite ih u vodu da ne izgore na roštilju.
- 2. Rešetku premažite limunom da se losos ne zalijepi.
- 3. Kockice lososa probodite s 2 štapića i uz neprestano ih okretanje 5-7 minuta pecite na izravnoj toplini.
- 4. Cherry rajčice stavite ravno na roštilj. Pecite ih 5-7 minuta.
- Salsa od kapara:
- 1. U zdjelu stavite sitno nasjeckan peršin i kopar.
- 2. Kapare grubo nasjeckajte, pa ubacite u zdjelu.
- 3. Zalijte ih s malo tekućine iz staklenke kapara, sokom 1 limuna i ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
- 4. Dobro ih promiješajte.
- Losos poslužite sa zapečenim rajčicama. Po vrhu ga prelijte velikom žlicom salse.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Miso kozice s korijanderom
Recepti Mary Berry
Losos s caklenjačom i limunovim umakom
Recepti Mary Berry
Burger od lososa i kopra s majonezom od limuna i kapry
Recepti Justine Schofield
Sarawak laksa
Recepti Justine Schofield
Omlet s kamenicama
Recepti Justine Schofield
Curry od kozica
Recepti Justine Schofield
Lignje u sambalu
Recepti Justine Schofield
Char kuey teow
Recepti Justine Schofield
Koraljna pastrva sa sambalom
Recepti Nadiya Hussain
Poke zdjelice s lososom