David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 1.5 kg hobotnice
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 glavica češnjaka
  • sol
  • papar u zrnu
  • 1 rajčica
  • 4 lovorova lista
  • grančica ružmarina
  • 600 g cikorije
  • 125 ml aceta balsamica
  • 1 žlica šećera
  • pola žlice škroba
  • maslinovo ulje

Priprema

  • 1. U lonac s vodom stavimo rajčicu, prerezani luk, 1 češnjak, par zrna papra. Posolimo vodu. Dodamo par listova lovora, 2 grančice ružmarina i u to stavimo kuhati našu hobotnicu, otprilike 2 sata dok ne omekša (pirun će proći kroz nju).
  • 2. Čim hobotnica zakuha, smanjimo vatru i poklopimo.
  • 3. Za prilog hobotnici ćemo napraviti pečenu belgijsku cikoriju.
  • 4. Na tavu stavimo malo maslinovog ulja. Zarežemo cikoriju i stavimo na vruću tavu. Posolimo i popaprimo. Izrežemo i stavimo peći krak hobotnice. Dodamo soli i papra. Okrenemo cikoriju i hobotnicu da se zapeče s obje strane. 
  • 5. Na tanjur serviramo redukciju aceta balsamica. Na redukciju stavimo cikoriju i krak. Dodamo malo ružmarina i pokapamo maslinovim uljem.

Povezani recepti

Vidi sve