Salata s breasolom

Način pripreme:

1. Kriškama kruha uklonite koricu. Kruh narežite na jednake kockice ili trokute i pržite s obje strane u tavi na maslinovu ulju. Krutone izvadite na kuhinjski ručnik da se ocijede.

2. U posudi pomiješajte nakidane listove zelene salate, koje već vrste želite. Po želji možete dodati i listove kiselice, maslačka i drugo. Dodajte rukolu, rotkvicu narezanu na četvrtine i masline. Jaja narežite na četvrtine ili osmine i dodajte u posudu. Parmezan krupno naribajte.

4. Izgnječite neoguljeni češanj češnjaka i stavite u staklenku ili visoku posudu. Dodajte i ostale sastojke za umak. Promiješajte. Izvadite češanj češnjaka.

4. Prelijte salatu dresingom i dobro promiješajte. U svaki tanjur stavite dvije kriške tanko narezanog bresaola (Bresaola della Valtellina). Na njih stavite šaku salate, a gore pospite krutonima.

 

Sastojci

  • Sastojci3 kriške bijelog kruha 2 žlice maslinova ulja 2 zelene salate 1 šaka rukole 100 g rotkvice 20 crnih maslina 2 tvrdo kuhana jaja 80 g bresaola 2 žlice naribanog parmezanaZa umak 4 žlice maslinova ulja 2 žlice bijelog vinskog octa sol i papar 1 češanj češnjaka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve