Salata s breasolom
Recept iz: Antonio i Gennaro
Način pripreme:
1. Kriškama kruha uklonite koricu. Kruh narežite na jednake kockice ili trokute i pržite s obje strane u tavi na maslinovu ulju. Krutone izvadite na kuhinjski ručnik da se ocijede.
2. U posudi pomiješajte nakidane listove zelene salate, koje već vrste želite. Po želji možete dodati i listove kiselice, maslačka i drugo. Dodajte rukolu, rotkvicu narezanu na četvrtine i masline. Jaja narežite na četvrtine ili osmine i dodajte u posudu. Parmezan krupno naribajte.
4. Izgnječite neoguljeni češanj češnjaka i stavite u staklenku ili visoku posudu. Dodajte i ostale sastojke za umak. Promiješajte. Izvadite češanj češnjaka.
4. Prelijte salatu dresingom i dobro promiješajte. U svaki tanjur stavite dvije kriške tanko narezanog bresaola (Bresaola della Valtellina). Na njih stavite šaku salate, a gore pospite krutonima.
Sastojci
- Sastojci3 kriške bijelog kruha 2 žlice maslinova ulja 2 zelene salate 1 šaka rukole 100 g rotkvice 20 crnih maslina 2 tvrdo kuhana jaja 80 g bresaola 2 žlice naribanog parmezanaZa umak 4 žlice maslinova ulja 2 žlice bijelog vinskog octa sol i papar 1 češanj češnjaka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli