Salata s breasolom

Salata s breasolom

Opis

Način pripreme:

1. Kriškama kruha uklonite koricu. Kruh narežite na jednake kockice ili trokute i pržite s obje strane u tavi na maslinovu ulju. Krutone izvadite na kuhinjski ručnik da se ocijede.

2. U posudi pomiješajte nakidane listove zelene salate, koje već vrste želite. Po želji možete dodati i listove kiselice, maslačka i drugo. Dodajte rukolu, rotkvicu narezanu na četvrtine i masline. Jaja narežite na četvrtine ili osmine i dodajte u posudu. Parmezan krupno naribajte.

4. Izgnječite neoguljeni češanj češnjaka i stavite u staklenku ili visoku posudu. Dodajte i ostale sastojke za umak. Promiješajte. Izvadite češanj češnjaka.

4. Prelijte salatu dresingom i dobro promiješajte. U svaki tanjur stavite dvije kriške tanko narezanog bresaola (Bresaola della Valtellina). Na njih stavite šaku salate, a gore pospite krutonima.

 

Sastojci

Sastojci

  • 3 kriške bijelog kruha
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 zelene salate
  • 1 šaka rukole
  • 100 g rotkvice
  • 20 crnih maslina
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 80 g bresaola
  • 2 žlice naribanog parmezana

Za umak

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • sol i papar
  • 1 češanj češnjaka

Povezani recepti