Svinjski ražnjići bake Paule

Svinjski ražnjići bake Paule

Opis

Priprema

Ražnjići

Ljutike ogulite i nasjeckajte. U tavi zagrijte ulje, popržite ljutiku i ocijedite cjedilom. Polovicu prženje ljutike zdrobite u mužaru, a drugu polovicu sačuvajte za umak od maslaca od kikirikija. Meso narežite na komadiće i stavite ga u zdjelu s poprženom i zdrobljenom ljutikom i slatkim umakom od soje. Češnjak ogulite i zdrobite u mužaru. U tavi zagrijte ulje i popržite češnjak. Dodajte polovicu prženog češnjaka, a drugu polovicu sačuvajte za umak od maslaca od kikirikija. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira oko 2 sata. Stavite meso na štapiće. Preostalu marinadu sačuvajte za umak. Uključite roštilj i ispecite ražnjiće.

 

Umak od maslaca od kikirikija

Zagrijte lonac i unutra stavite preostalu marinadu i margarin. U mužar stavite preostalu prženu ljutiku i prženi češnjak. Zdrobite i dodajte umak od soje, sok od limuna i malo soli i sve dobro zdrobite. Zdrobljenu smjesu stavite u lonac i dobro promiješajte. Dodajte maslac od kikirikija i kuhajte oko 2 minute uz neprestano miješanje.

 

Posluživanje

Ražnjiće stavite na pladanj ili dasku i prelijte umakom. Ukrasite prženim lukom.

 

Sastojci

Ražnjići

  • 1 kg svinjskog vrata
  • 2 ljutike
  • 10 češnjeva češnjaka
  • 150 ml ketjap manisa (slatkog umaka od soje)

Umak od maslaca od kikirikija

  • pola margarina
  • 4 žlice ketjap manisa (slatki umak od soje)
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 1 žličica šećera

Za ukras

  • prženi luk

Dodatne potrepštine

  • ulje za prženje
  • cjedilo
  • štapići za ražnjiće
  • roštilj