Svinjski ražnjići bake Paule

Priprema

Ražnjići

Ljutike ogulite i nasjeckajte. U tavi zagrijte ulje, popržite ljutiku i ocijedite cjedilom. Polovicu prženje ljutike zdrobite u mužaru, a drugu polovicu sačuvajte za umak od maslaca od kikirikija. Meso narežite na komadiće i stavite ga u zdjelu s poprženom i zdrobljenom ljutikom i slatkim umakom od soje. Češnjak ogulite i zdrobite u mužaru. U tavi zagrijte ulje i popržite češnjak. Dodajte polovicu prženog češnjaka, a drugu polovicu sačuvajte za umak od maslaca od kikirikija. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira oko 2 sata. Stavite meso na štapiće. Preostalu marinadu sačuvajte za umak. Uključite roštilj i ispecite ražnjiće.

 

Umak od maslaca od kikirikija

Zagrijte lonac i unutra stavite preostalu marinadu i margarin. U mužar stavite preostalu prženu ljutiku i prženi češnjak. Zdrobite i dodajte umak od soje, sok od limuna i malo soli i sve dobro zdrobite. Zdrobljenu smjesu stavite u lonac i dobro promiješajte. Dodajte maslac od kikirikija i kuhajte oko 2 minute uz neprestano miješanje.

 

Posluživanje

Ražnjiće stavite na pladanj ili dasku i prelijte umakom. Ukrasite prženim lukom.

 

Sastojci

  • Ražnjići1 kg svinjskog vrata 2 ljutike 10 češnjeva češnjaka 150 ml ketjap manisa (slatkog umaka od soje)Umak od maslaca od kikirikija pola margarina 4 žlice ketjap manisa (slatki umak od soje) 2 žlice soka od limuna 2 žlice maslaca od kikirikija 1 žličica šećeraZa ukras prženi lukDodatne potrepštine ulje za prženje cjedilo štapići za ražnjiće roštilj

Priprema