Smokve s Mascarponeom i kremom od sira s plemenitom plijesni
1. Natrgajte smokve na 3-4 komada i ostavite sa strane.
2. Fini šećer stavite u tavu teškog dna i kuhajte na srednjoj temperaturi. Povremeno protresite dok se šećer ne počne pretvarati u svijetli karamel. Dodajte smokve i protresite da se oblože, zatim dodajte zeleni sok i ponovno protresite da se sve dobro poveže. Dodajte med, balzamični ocat i orahe. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
3. Kako biste napravili kremu sa sirom od plemenite plijesni, u zdjelu stavite sir i zgnječite ga da postane gladak. Dodajte mascarpone i vrhnje te umiješajte fini šećer.
4. Kod posluživanja, na veliki pladanj stavite smokve, odozgo dodajte dvije žlice kreme sa sirom od plemenite plijesni, zatim poškropite sokom iz tave i pospite orasima.

Sastojci

  • Sastojci 4 zrele smokve 100 g finog šećera 1 velika žlica soka od zelenoga grožđa 2 čajne žličice meda 1 velika žlica balzamičnog octa od jagoda 10 oraha tostiranih Krema od mascarponea i sira s plemenitom plijesni 60 g mekanog sira s plemenitom plijesni poput gorgonzole 30 g mascarponea 20 ml tekućeg vrhnja 1 čajna žličica šećera u prahu

Priprema