Ayam pangang pedis bake Meity (ljuta piletina)

Priprema

Narežite pile na četiri dijela i ispecite ga u gril-tavi ili u pećnici. Češnjak nasjeckajte na ploške i dobro ga izdrobite u mužaru. Ogulite đumbir i narežite ga na velike kriške. U loncu zagrijte ulje i popržite češnjak i đumbir. Dodajte sambal, pastu od škampa, šećer i listove kvrgave limete i dobro promiješajte. Plod kvrgave limete narežite na tri dijela i stavite u lonac. Kuhajte i dodajte malo vode. Dodajte piletinu i pirjajte oko 5 minuta. Dodajte šećer po želji.

 

Savjet: ako je jelo preljuto, ljutinu možete ublažiti šećerom.

 

Posluživanje

Ayam pangang pedis poslužite s kuhanom rižom i povrćem.

Sastojci

  • Sastojci 2 pileta ulje od kikirikija 8 češnjeva češnjaka 15 listova kvrgave limete 5 cm đumbira 750 g sambal oeleka (ljuta pasta od čilija) 4 cm fermentirane paste od škampa 200 g šećera 3 kvrgave limete vodaDodatne potrepštine gril-tava ili gril-pećnica ulje za prženje

Priprema