Love Productions 2013
Kruh i peciva Paula Hollywooda

Sažetak

Kruh i peciva Paula Hollywooda ukusna je nova serija najistaknutijeg britanskog majstora pekara u kojoj on gledateljima pokazuje sve što trebaju znati o pečenju kruha.

Paul strastveno vjeruje da svatko može napraviti svoj kruh - pečenje mu je u krvi, i on je poput njegova djeda i oca prije njega posljednjih 30 godina posvećeni majstor pekar. Gledatelje će povesti na nevjerojatno putovanje od klasičnog britanskog kruha, preko kruha sa sodom, lepinje, kontinentalnog kruha, kiselog tijesta i obogaćenog kruha. Uz savjete i tajne zanata, Paul pokazuje i kako je kruh mnogo više od namirnice koju grickamo prije nego što dođe hrana - kruh sam po sebi može biti obrok. 

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Klasični kruh

  +

  U ovom prvom programu slavimo povijest i tradicionalne okuse britanskog kruha. Paul objašnjava osnove pravljenja kruha.

 • 2

  Pogača

  +

  Paul Hollywood vodi gledatelje na putovanje u raznolik i živopisan svijet ravnih kruhova. Usput poslužuje jela prepuna okusa iz cijelog svijeta, ukusna u bilo koje doba dana.

 • 3

  Kontinentalni kruhovi

  +

  Ova epizoda otkriva neke legendarne kruhove s kontinenta. Koristi ih se za ukusna, šarolika i neodoljiva jela. Ništa nije francuskije od kruha "francuza", ali ako mislite da je nemmoguće da napravite svoj, saznajte kako će vam stati u pećnicu.

 • 4

  Kiselo tijesto

  +

  Kiselo tijesto vrhunski je kruh za okuse i teksture. Ako strasno volite peći kruh, onda morate pokušati napraviti svoje. Paul pokazuje kako kultivirati vlastiti kvasac za kiselo tijesto iz zraka, koji će kruhu dati čudesni okus. To je Paulov omiljeni kruh.

 • 5

  Soda kruh

  +

  Želite li se okušati u pravljenju kruha, ali ne volite mijesiti, isprobavati i čekati, soda kruh je pravi kruh za vas. Paul Hollywood pokazuje koje kruhove možete napraviti za manje od sat vremena. Samo miješate, oblikujete i pečete.

 • 6

  Obogaćeni kruhovi

  +

  Paul Hollywood prelazi linije između kruha, kolača i peciva. Pokazuje kako obogaćeni kruhovi mogu biti spektakularna poslastica, koja zaslužuje mjesto u srcu svake proslave. Paul peče impresivan sicilijanski kruh s limunom i narančom.

Recepti