Annabel Langbein: Kuhinja iz domaćeg uzgoja

©2019 FOX Networks Group Bulgaria
Annabel Langbein: Kuhinja iz domaćeg uzgoja

Sažetak

U trećoj sezoni ove međunarodne televizijske serije pratimo omiljenu slavnu kuharicu iz Novog Zelanda kroz sezone tijekom cijele godine dok priprema jednostavna, ali slasna jela nadahnuta promjenljivim sastojcima koje bere u svom raskošnom vrtu i voćnjaku na obali jezera Wanaka.

Epizode

Sezona 3
  • 1

    Azijska inspiracija

    +

    Annabel odlazi u sunčani Hawkes Bay kako bi upoznala stočara koji uzgaja govedinu wagyu. Nakon što kupi lokalne šparoge, ima sve sastojke za roštiljanje govedine, pripremanje šparoga i kolačića od rabarbare pokraj divne rijeke Tukituki.

  • 2

    Proslava proljeća

    +

    Annabel već prikuplja prve plodove proljeća, a to je snježni grašak za salatu od mrkve. Upoznaje izrađivača čokolade te ga poziva na večeru od karameliziranog carskog mesa, zelenjave i ljepljive riže. A što bolje za desert od čokolade i naranči?

  • 3

    Svježe s farme

    +

    Proljeće je idealno vrijeme za potočarku, a uz nju Annabel prikuplja i svježa jaja koja priprema kao bogati obrok za poljoprivrednike. Ovaj put priprema i turske ćufte of leće, kremasti rižoto od ribe i školjaka te jednostavne kolačiće od jagode.

  • 4

    Večera u trenu

    +

    Znak proljeća su jagode, a Annabel želi uloviti prve ove sezone. Odlazi na sjever zaljeva Hawkes na farmu jagoda, donoseći kao poklon keksiće s maslacem.

  • 5

    Tex-mex na roštilju

    +

    Vrijeme je da Annabel ubere svoje plodove: kukuruz, grah i tikvice. Iskoristit će ih u salati s kvinojom, a rajčice i čili postat će salsa. Cezar salatu osvježit će paprikom chipotle, a svježe ubrane borovnice bit će zvijezda Napoleonovih kocki.

  • 6

    Dani salate

    +

    Annabel upoznaje par koji proizvodi jogurt i sireve od bizonovog mlijeka. Bizonska mozzarella odlično će se uklopiti sa smokvama kao predjelu tuni u umaku od čilija i limuna, nicejskom salatom i sporo pečenim breskvama.

  • 7

    Ulov dana

    +

    Annabel gosti lokalne ribare s pečenim pilećim rolicama dok oni ribare s kontikija. Zatim pokazuje koliko je jednostavno filetirati ribu koju pretvara u ceviche i curry od ribe za nove prijatelje uz zalazak sunca.

  • 8

    S mog talijanskog stola

    +

    Annabel iskorištava jesenju žetvu i sprema pasiranu rajčicu. Posjećuje lokalnog vinara s kojim radi piletinu s pršutom i palentom. Za desert se sprema torta za drvosječe od datulja, posuto hrskavim kokosom.

  • 9

    Dodir začina

    +

    Annabel slavi bogatu jesenju žetvu. Radi kruh Paratha, azijski senf i sporo-pečeno janjeće rame s hrskavom salatom od oraha. Priču zaokružuje sladoledom od pistacija i karamele.

  • 10

    Žetvena gozba

    +

    Annabel uživa u pikniku s vanakaškim pekarom. Od kiselog tijesta radi bruskete za salatu Panzanella sa rajčicama iz svog vrta. To je savršen početak za jesenski teleći ragu s tjesteninom i pečenom tikvom, a za kraj je tu karamel s pikantnom narančom.

  • 11

    Hrana za hladnu noć

    +

    Annabel posjećuje južne Alpe i zagrijava se pilećom juhom. Doma na jezeru Wanaka, pjevca u vinu obogaćuje korom od ružmarina posluženog uz krumpir-pire s pestom. Njezin naopaki puding od ananasa i ljepljiva karamela savršeni su za uživanje uz vatru.

  • 12

    Srednjeistočna magija

    +

    Annabel posjećuje farmu ovaca. Kako bi nahranila apetit potaknut šišanjem, Annabel radi sendviče od odreska s umakom od cikle i hrena. Doma sprema meku janjetinu u tiganju sa slanutkom, a za kraj radi karamelizirane naranče.

  • 13

    Gozba usred zime

    +

    Annabel traga za posebnim sastojkom i sreće par koji je uspio uzgojiti tartufe. Dok psi traže tu delikatesu, za piknik sprema klasični sendvič sa svojim tajnim sastojkom. Za večeru s gostima, priprema pečenu puricu nadjevenu marelicama i Pavlovu.