Tajne tete Cátie

Tajne tete Cátie

Sljedeći TV termin

  1. Subota 19 Lipanj u 10:00

    Karnevalski specijal (E28 - S01)

  2. Subota 19 Lipanj u 10:30

    Bakalar (E30 - S01)

  3. Nedjelja 20 Lipanj u 10:00

    Losos (E31 - S01)

Sažetak

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni, opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Njezine su emisije uvijek pune ukusne hrane, kao i zanimljivih priča iz njezina privatna života. 

Epizode

  • 1

    +

  • 2

    +

  • 3

    Kinoa

    +

    Kinoa je popularna u Južnoj Americi. Ali odgovara li portugalskoj kuhinji? Teta Cátia kaže: da! Popečci od bakalara s kinoom, peršinom i lukom, a za desert jaja od kestena s kinoinim brašnom.

  • 4

    Poslastice na različitim jezicima

    +

    Odlazimo s tetom Cátiom u Francusku, Njemačku i Kinu. U manje od 30 minuta priprema tri međunarodna deserta. Njemačku Blattertorte, francuski Paris-Brest, stvoren 1910. Ostatak epizode je recept za sebe. Kinesko fa-si voće, kojega nikad dosta.

  • 5

    Lagana i zdrava jela

    +

    Kako jesti zdravu, ali i ukusnu hranu? Teta Cátia će vam pokazati. Punjene tikvice s ratatouilleom su nutritivna bomba. Slastan kremasti bakalar bez vrhnja. Marakuja s panna cottom. Bez šećera, bez vrhnja, ali s puno svježine.

  • 6

    Vino i sir

    +

    Bakho je inspiracija za tri jela s vinom i sirom koje treba jesti umjereno jer biste mogli razviti ovisnost o tim okusima. Savršen su par i u juhi od luka. Glavno jelo je piletina u vinu. Desert: čokoladna torta s vinom, poslužena s portom i vrhnjem.

  • 7

    Putujući mojom zemljom

    +

  • 8

    Jela u loncu

    +

  • 9

    Slatkiši bez šećera

    +

  • 10

    Kruh

    +

  • 11

    Tapasi i grickalice

    +

  • 12

    Recepti bez laktoze

    +

  • 13

    Aromatični začini

    +

  • 14

    Tisuću i jedna noć

    +

  • 15

    Brašno

    +

  • 16

    Pite i male pite

    +

  • 17

    Tvornica čokolade

    +

  • 18

    Svježa tjestenina

    +

  • 19

    Puna kuća

    +

  • 20

    Hamburger

    +

  • 21

    Grickalice

    +

  • 22

    Bez glutena

    +

  • 23

    Krumpir

    +

  • 24

    Bakalar

    +

  • 25

    Pjenice i nabujci

    +

  • 26

    Pite

    +

  • 27

    Zeleno: Povrće i voće

    +

  • 28

    Riža

    +

  • 29

    Punjena jela

    +

  • 30

    Voljena obitelj

    +

  • 31

    Gljive

    +

    Danas slavimo omiljeni sastojak tete Cátie. Pripremit će tri jela s gljivama. Počet ćemo s bijelim gljivama, punjenim zeljem. Zatim, Cordon Bleu: pura s ribanim sirom i gljivama. Za kraj, gljive à brás u košarici od slame.

  • 32

    Poslastice

    +

    Danas će teta Cátia pripremati poslastice koje vole djeca. S vremena na vrijeme ih treba iznenaditi slatkišima koje obično ne mogu jesti: šarenim bombonima i spiralnim lizalicama, krafnama ukrašenim čokoladom i bojama te energetskim pločicama.

  • 33

    Proljeće

    +

    Proljeće, vrijeme njegovanja i slavljenja života. Teta Cátia predlaže zabavno i svježe jelo, puno boja. Zabava: kuhati kozice u juhi od raka u aparatu za kavu. Svježina: u voću. Boja: u torti, žutoj kao mimoze. Pripremimo jelo lijepo kao proljeće.

  • 34

    Citrusi

    +

  • 35

    Svete sardine

    +

    Teta Cátia, kao i milijuni Portugalaca, voli sardine. Pripremit ćemo puding od sardina s rajčicom i posebnim umakom od maslina, pinjola i peršina, popečke od sardina, u jajima. Sardine su u glavnoj ulozi i kao simbol festivala svetaca u Lisabonu.

  • 36

    Azija s Manuelom Fernandesom

    +

    Istraživači novih okusa će uživati. Azija, s posebnim gostom Manuelom Fernandesom. Započinjemo s wontonima, s gorko-slatkim umakom. Slijedi curry s govedinom i batatom. Na kraju, sladoled od kokosa, kolač s kikirikijem i svježi mango.

  • 37

    Salate

    +

    Zaboravimo na dosadnu zelenu salatu i rajčice. Teta Cátia priprema salatu od hrskavih dagnji, salatu od zeca i tost s paprikom, inspiriranu "à S. Cristóvão" receptom. Završavamo s izvrsnom salatom od ananasa. Salate tete Cátie nisu samo zelene.

  • 38

    Voće

    +

    Znamo da je zdravo. Zašto ga onda jedemo kao desert ili između obroka? Teta Cátia nam pravi voćnu juhu, puru punjenu kruškama i orasima sa sokom od naranče. Na kraju dolazi voćni kolač. Ružno ili lijepo, veliko ili malo, voće je danas gazda.

  • 39

    Terine

    +

    Terine su imale vrijeme slave. U sjećanje na to doba, teta Cátia nam priprema: terinu sa slojevima češnjaka, skute i crvene paprike, terinu punjenu oslićem, lososom i kozicama. Za desert imamo terinu od naranče s bijelim portom. Što slavimo?

  • 40

    Iz mora na stol

    +

    Teta Cátia priprema tri jela koja povezuje s lijepim trenucima s obitelji i prijateljima i aromom mora. Juha od kozica u oklopu sa školjkama. Pretvorimo grdobinu u jastoga. Sjetimo se dana na plaži i dovedimo more na stol.

  • 41

    Začini

    +

    Kuhinja bez začina nije nikako zabavna. Teta Cátia slavi otkriće začina. Indijski karanfilić, anis, kardamom, papar, smreka, samo su neki od začina koji će preobraziti šunku s kuskusom u poslasticu. Isprobajmo šafran, đumbir, cimet.

  • 42

    Ljetna hrana: osvježavajuća jela

    +

    Teta Cátia posvećuje ovu emisiju svježim i laganim jelima. Prva je na redu torta od sira s dinjom i šunkom. Slijedi jelo od mesa s umakom od tune, jajima, inćunima i kaparima. Završimo sa sladoledom od jagoda na sendviču od vafla.

  • 43

    Hladne juhe

    +

    Dani su topliji, a juhe hladnije. Teta Cátia će nam pripremiti osvježavajuće juhe, ali ne sve u tekućem stanju. Prva je juha od cikle s malo đimbira. Slijedi Vichyssoise, klasična hladna juha i gazpacho kao puding.

  • 44

    Božićni specijal

    +

    Teta Cátia voli Božić. Danas s nama dijeli svoja tri najdraža recepta, slanu kraljevsku tortu s koricom naranče i pitu od bakalara. Ukrasimo božićno drvce kolačima od đumbira i cimeta. Sve je spremno. Počinje Božić.