Tajne tete Cátie

Tajne tete Cátie

Sljedeći TV termin

  1. Subota 25 Rujan u 10:00

    Putujući mojom zemljom (E07 - S03)

  2. Subota 25 Rujan u 10:30

    Jela u loncu (E08 - S03)

  3. Nedjelja 26 Rujan u 10:00

    Slatkiši bez šećera (E09 - S03)

Sažetak

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni, opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Njezine su emisije uvijek pune ukusne hrane, kao i zanimljivih priča iz njezina privatna života. 

Epizode

  • 1

    Ponovno otkriveno

    +

    Teta Cátia vjeruje da je sreća u obnavljanju, fleksibilnosti, kreativnosti i širokom pogledu na svijet. Stoga svakodnevno transformira obiteljske recepte. Bob s rebarcama i kobasicama u komadima, jesuíta torta s čokoladom i oraščićima su samo neki.

  • 2

    Jaja

    +

    U slatkim i slanim jelima, jaje je često nezaobilazan sastojak. Iz tog razloga, Teta Katie današnji program posvećuje jajetu, te predlaže tri recepta u kojima je jaje glavni lik.

  • 3

    Kinoa

    +

    Kinoa je popularna u Južnoj Americi. Ali odgovara li portugalskoj kuhinji? Teta Cátia kaže: da! Popečci od bakalara s kinoom, peršinom i lukom, a za desert jaja od kestena s kinoinim brašnom.

  • 4

    Poslastice na različitim jezicima

    +

    Odlazimo s tetom Cátiom u Francusku, Njemačku i Kinu. U manje od 30 minuta priprema tri međunarodna deserta. Njemačku Blattertorte, francuski Paris-Brest, stvoren 1910. Ostatak epizode je recept za sebe. Kinesko fa-si voće, kojega nikad dosta.

  • 5

    Lagana i zdrava jela

    +

    Kako jesti zdravu, ali i ukusnu hranu? Teta Cátia će vam pokazati. Punjene tikvice s ratatouilleom su nutritivna bomba. Slastan kremasti bakalar bez vrhnja. Marakuja s panna cottom. Bez šećera, bez vrhnja, ali s puno svježine.

  • 6

    Vino i sir

    +

    Bakho je inspiracija za tri jela s vinom i sirom koje treba jesti umjereno jer biste mogli razviti ovisnost o tim okusima. Savršen su par i u juhi od luka. Glavno jelo je piletina u vinu. Desert: čokoladna torta s vinom, poslužena s portom i vrhnjem.

  • 7

    Putujući mojom zemljom

    +

    Današnja tema je “Putujući mojoj zemljom”...ali ne trebate se pakirati; obilazak će biti kroz gastronomiju. Jedna epizoda nikada ne bi bila dovoljna za posjetiti sva tipična regionalna jela, zato je Teta Katie odabrala tri.

    Sljedeće na rasporedu
    Subota 25 Rujan u 10:00
    Na 24Kitchen
  • 8

    Jela u loncu

    +

    Pravilo je da jela iz jednog lonca povezujemo s obitelji i prijateljima, sjećanjima iz djetinjstva; uvijek ukusna kuhinja i bogata prehrana. Danas Teta Katie donosi tri recepta koja će zasigurno okrijepiti dušu i tijelo.

    Sljedeće na rasporedu
    Subota 25 Rujan u 10:30
    Na 24Kitchen
  • 9

    Slatkiši bez šećera

    +

    Danas znamo da previše šećera može prouzročiti razne zdravstvene tegobe. Iz tog razloga, recepte koje nam danas donosi Teta Katie uključuju zdravije, ali jednako slatke alternative.

    Sljedeće na rasporedu
    Nedjelja 26 Rujan u 10:00
    Na 24Kitchen
  • 10

    Kruh

    +

    Kuća u kojoj nema kruha... već znate što će se dogoditi. Posvetimo današnji program toj divnoj hrani, koja je najstarija i najkorištenija hrana na svijetu. Teta Katie pripremit će tri vrste kruha, za svačiji ukus.

    Sljedeće na rasporedu
    Nedjelja 26 Rujan u 10:30
    Na 24Kitchen
  • 11

    Tapasi i grickalice

    +

    Danas vas Teta Katia poziva na užinu. Predstavlja nam male doze ukusnih delikatesa kako bismo ih mogli kušati u društvu obitelji i prijatelja u neformalnom okruženju. Počinjem sa zlatnim zalogajima, popraćeno malim štapićima od krumpira.

    Sljedeće na rasporedu
    Subota 2 Listopad u 10:00
    Na 24Kitchen
  • 12

    Recepti bez laktoze

    +

    Intolerancija na laktozu je stvarnost za mnoge, ali zapamtite da u kuhinji ništa nije nemoguće. U sljedećim receptima Teta Katie će zamijeniti mlijeko za druge sastojke bez laktoze. Zabilježite: pečeni karfiol u pećnici, bez mlijeka, maslaca i sira.

    Sljedeće na rasporedu
    Subota 2 Listopad u 10:30
    Na 24Kitchen
  • 13

    Aromatični začini

    +

    Teta Katie je bezuvjetni obožavatelj bilja – aroma koju ostavljaju u zraku i okus koji dobivamo kuhanjem. Zato ćemo u tri jela koja slijede koristiti i iskoristiti, aromatično bilje.

    Sljedeće na rasporedu
    Nedjelja 3 Listopad u 10:00
    Na 24Kitchen
  • 14

    Tisuću i jedna noć

    +

    Teta Katie je prihvatila izazov da napravi recepte nadahnute okusima i aromom istoka. Iz Libanona, Sirije i drugih zemalja Bliskog istoka, Katie nam predstavlja Tabbouleh.

    Sljedeće na rasporedu
    Nedjelja 3 Listopad u 10:30
    Na 24Kitchen
  • 15

    Brašno

    +

    Brašno je jedno od najsvestranijih sastojaka u našoj prehrani. Teta Katie priprema tri recepta u kojima je brašno glavni protagonist, ali neće se držati samo pšenice...

    Sljedeće na rasporedu
    Subota 9 Listopad u 10:00
    Na 24Kitchen
  • 16

    Pite i male pite

    +

    Teta Katie je obožavatelj slatkih i slanih peciva i tarta. Uvijek ima desetak recepata u rukavu, a danas nam donosi tri prijedloga koja će svi voljeti. U samo jednom receptu imamo tijesto za pizzu, meso za Bolognese i oblik pite.

    Sljedeće na rasporedu
    Subota 9 Listopad u 10:30
    Na 24Kitchen
  • 17

    Tvornica čokolade

    +

    Ponekad dopustimo da nas potpuno obuzmu dnevne obaveze, a gužva nas proguta. Za takve trenutke, Teta Katie ima tajnu: zove se čokolada. Zato će danas svi recepti gravitirati prema tom čarobnom sastojku.

  • 18

    Svježa tjestenina

    +

    Tko ne voli dobru tjesteninu? U ovoj epizodi, oslobodit ćemo prostor na radnoj površini, zasukati rukave i ručno napraviti tijesto. Teta Katie priprema tagliatele verde sa svježim sirom, orasima i rajčicom, što će rezultirati jako hranjivim objedom.

  • 19

    Puna kuća

    +

    Teta Katie ima veliku obitelj i uvijek je zadovoljstvo pridružiti se njihovom stolu. Ona voli imati punu kuću, te za takve prilike ima pripremljenu listu recepata koje svi vole. Jedan od tih recepata je granata od hobotnice.

  • 20

    Hamburger

    +

    Prošlo je vrijeme kada je hamburger bio smatran kraljem brze i plastične hrane. Danas će nam Teta Katie pripremiti tri kvalitetna hamburgera. Oni mogu biti napravljeni od ribe...pa čak biti i vegetarijanski!

  • 21

    Grickalice

    +

    Ne postoje smrznute grickalice koje mogu biti bolje od domaćih. Zato će Teta Katie napraviti slane grickalice za dane proslava, ali i kao lagani objed. Počinjemo s kroketima od tune.

  • 22

    Bez glutena

    +

    Prehrana bez glutena ima sve više sljedbenika; neki iz znatiželje, neki jer moraju. Zato je danas Teta Katie odlučila napraviti jelovnik sa zdravima, alternativama bez glutena. Pripremit će hranjivu salatu od crvene leće s krutonima.

  • 23

    Krumpir

    +

    Postoji nekoliko desetaka vrsta jestivog krumpira, ali mi imamo naviku koristiti samo nekoliko vrsta i to većinom kao prilog. Teta Katie krumpirima daje glavnu ulogu. Počinjemo s njokima od batata u umaku od četiri vrste sira.

  • 24

    Bakalar

    +

    Stoljećima je bio dio portugalskog identiteta. Pripremamo ga na tisuću načina... neki načini su normalniji od drugih. Teta Katie priprema tri jela koja će mu dati novo ruho.

  • 25

    Pjenice i nabujci

    +

    Nekada su se kuhari mjerili kvalitetom pjenica i nabujaka koje bi napravili. Da, to su temperamentna jela za koje je potrebno i malo sreće. Teta Katie će nam pokazati kako ih pripremiti.

  • 26

    Pite

    +

    Znate li koja je bila prva delicija koju je Teta Katie naučila pripremati? Pite. Zato se danas posvećujemo pripremi tri recepta slanih i slatkih pita. Za početak, pripremamo pitu od pahuljica s jogurtom i crvenim bobicama.

  • 27

    Zeleno: Povrće i voće

    +

    Zelena je omiljena boja Tete Katie, a izgleda da je zelena ove godine u modi. Modu ostavimo po strani, imamo tri recepta u boji nade! Počinjemo s komadićima od puretine i špinata, uvaljanim u domaće krušne mrvice i dobro začinjenim.

  • 28

    Riža

    +

    Jeste li se ikada pitali zato često koristimo rižu i kuhamo je na isti način? Kako bismo se tome usprotivili, Teta Katie predlaže Chau Chaucom palačinke od riže, slanine, graška i jaja... ili što god imate u hladnjaku.

  • 29

    Punjena jela

    +

    Punjenje je kulinarska tehnika koja se koristi u kuhinjama diljem svijeta. Teta Katie voli dobro punjenje i zato danas priprema tijesto punjeno avokadom i posuto dimljenom paprikom. Za kraj će napraviti vafle punjene vanilijom i kremom od limuna.

  • 30

    Voljena obitelj

    +

    Danas Teta Katie ugošćuje svoju majku, a zajedno će replicirati omiljeni recept ujaka Antónija Joãoa, osobe koja zauzima veliko mjesto u njihovim srcima. A koje deliciju pripremaju? Brazilsku feijoadu, prepunu uspomena i priča.

  • 31

    Gljive

    +

    Danas slavimo omiljeni sastojak tete Cátie. Pripremit će tri jela s gljivama. Počet ćemo s bijelim gljivama, punjenim zeljem. Zatim, Cordon Bleu: pura s ribanim sirom i gljivama. Za kraj, gljive à brás u košarici od slame.

  • 32

    Poslastice

    +

    Danas će teta Cátia pripremati poslastice koje vole djeca. S vremena na vrijeme ih treba iznenaditi slatkišima koje obično ne mogu jesti: šarenim bombonima i spiralnim lizalicama, krafnama ukrašenim čokoladom i bojama te energetskim pločicama.

  • 33

    Proljeće

    +

    Proljeće, vrijeme njegovanja i slavljenja života. Teta Cátia predlaže zabavno i svježe jelo, puno boja. Zabava: kuhati kozice u juhi od raka u aparatu za kavu. Svježina: u voću. Boja: u torti, žutoj kao mimoze. Pripremimo jelo lijepo kao proljeće.

  • 34

    Citrusi

    +

  • 35

    Svete sardine

    +

    Teta Cátia, kao i milijuni Portugalaca, voli sardine. Pripremit ćemo puding od sardina s rajčicom i posebnim umakom od maslina, pinjola i peršina, popečke od sardina, u jajima. Sardine su u glavnoj ulozi i kao simbol festivala svetaca u Lisabonu.

  • 36

    Azija s Manuelom Fernandesom

    +

    Istraživači novih okusa će uživati. Azija, s posebnim gostom Manuelom Fernandesom. Započinjemo s wontonima, s gorko-slatkim umakom. Slijedi curry s govedinom i batatom. Na kraju, sladoled od kokosa, kolač s kikirikijem i svježi mango.

  • 37

    Salate

    +

    Zaboravimo na dosadnu zelenu salatu i rajčice. Teta Cátia priprema salatu od hrskavih dagnji, salatu od zeca i tost s paprikom, inspiriranu "à S. Cristóvão" receptom. Završavamo s izvrsnom salatom od ananasa. Salate tete Cátie nisu samo zelene.

  • 38

    Voće

    +

    Znamo da je zdravo. Zašto ga onda jedemo kao desert ili između obroka? Teta Cátia nam pravi voćnu juhu, puru punjenu kruškama i orasima sa sokom od naranče. Na kraju dolazi voćni kolač. Ružno ili lijepo, veliko ili malo, voće je danas gazda.

  • 39

    Terine

    +

    Terine su imale vrijeme slave. U sjećanje na to doba, teta Cátia nam priprema: terinu sa slojevima češnjaka, skute i crvene paprike, terinu punjenu oslićem, lososom i kozicama. Za desert imamo terinu od naranče s bijelim portom. Što slavimo?

  • 40

    Iz mora na stol

    +

    Teta Cátia priprema tri jela koja povezuje s lijepim trenucima s obitelji i prijateljima i aromom mora. Juha od kozica u oklopu sa školjkama. Pretvorimo grdobinu u jastoga. Sjetimo se dana na plaži i dovedimo more na stol.

  • 41

    Začini

    +

    Kuhinja bez začina nije nikako zabavna. Teta Cátia slavi otkriće začina. Indijski karanfilić, anis, kardamom, papar, smreka, samo su neki od začina koji će preobraziti šunku s kuskusom u poslasticu. Isprobajmo šafran, đumbir, cimet.

  • 42

    Ljetna hrana: osvježavajuća jela

    +

    Teta Cátia posvećuje ovu emisiju svježim i laganim jelima. Prva je na redu torta od sira s dinjom i šunkom. Slijedi jelo od mesa s umakom od tune, jajima, inćunima i kaparima. Završimo sa sladoledom od jagoda na sendviču od vafla.

  • 43

    Hladne juhe

    +

    Dani su topliji, a juhe hladnije. Teta Cátia će nam pripremiti osvježavajuće juhe, ali ne sve u tekućem stanju. Prva je juha od cikle s malo đimbira. Slijedi Vichyssoise, klasična hladna juha i gazpacho kao puding.

  • 44

    Božićni specijal

    +

    Teta Cátia voli Božić. Danas s nama dijeli svoja tri najdraža recepta, slanu kraljevsku tortu s koricom naranče i pitu od bakalara. Ukrasimo božićno drvce kolačima od đumbira i cimeta. Sve je spremno. Počinje Božić.