Rudolphova slatka ljetna tura

Sljedeći TV termin

 1. Ponedjeljak 29 Srpanj u 17:00

  Epizoda 1 (E01)

 2. Ponedjeljak 29 Srpanj u 17:30

  Epizoda 2 (E02)

 3. Utorak 30 Srpanj u 09:00

  Epizoda 1 (E01)

Sažetak

Rudolph posjećuje „najslađe“ europske gradove poznate po slastičarnicama. Kuša najslavnije slastice te otkriva njihove priče i tajne. S dobrom se dozom nadahnuća vraća u svoju pekarnicu i priprema ukusan recept u koji unosi novostečena iskustva.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Epizoda 1

  +

  Prva epizoda „Rudolfove slatke ljetne ture“ vodi nas u Beč, gdje Rudolph otkriva kako načiniti ukusne gugelhupfte. Taj ukusni austrijski „turban“ nadahnjuje Rudolpha da ga pripremi na svoj način u pekarnici.

  Sljedeće na rasporedu
  Ponedjeljak 29 Srpanj u 17:00
  Na 24Kitchen
  Sljedeće na rasporedu
  Utorak 30 Srpanj u 09:00
  Na 24Kitchen
 • 2

  Epizoda 2

  +

  Chef Manuel otkriva Rudolphu u Beču kako napraviti pecivo s cimetom, a zatim štrudlu od jabuka. Odmah poslije toga, Rudolph pokazuje vlastito umijeće u spravljanju tih slastica.

  Sljedeće na rasporedu
  Ponedjeljak 29 Srpanj u 17:30
  Na 24Kitchen
  Sljedeće na rasporedu
  Utorak 30 Srpanj u 09:30
  Na 24Kitchen
 • 3

  Epizoda 3

  +

  Rudolph je u Beču, gradu slastica. U svojoj pekarnici majka Gabriela i njezina kći Chiara peku za njega na svoj način čuvenu bečku Sacher tortu. Rudolph također posjećuje poznatu bečku kafeteriju, a poslije sam pravi ukusnu čokoladnu roladu s kavom.

  Sljedeće na rasporedu
  Utorak 30 Srpanj u 17:00
  Na 24Kitchen
 • 4

  Epizoda 4

  +

  U bečkom hotelu Imperial Rudolph susreće slastičarskog chefa Christiana koji mu govori o carskoj torti, finom čokoladnom kolaču. Nedugo poslije, Rudolf u pekarnici peče ukusne austrijske kekse.

  Sljedeće na rasporedu
  Utorak 30 Srpanj u 17:30
  Na 24Kitchen
 • 5

  Epizoda 5

  +

  „Rudolfova slatka ljetna tura“ vodi nas u Beč gdje gledamo kako se 13 kg šećernog sirupa pretvara u 6 tisuća domaćih slatkiša, ali i što znači pojesti golemi pravi bečki odrezak. Za desert, Rudolf u pekarnici peče austrijske buhtle s vanilijom.

 • 6

  Epizoda 6

  +

  Kažete li „Danska“, to podrazumijeva i „smørrebrød“, bogato nadjeven sendvič više nalik slatkom pecivu. Chef Magnus pokazuje Rudolphu kako se to tradicionalno jelo može pripremiti zamalo na umjetnički način. Rudolph od toga spravlja i peče kolač…

 • 7

  Epizoda 7

  +

  U Danskoj obožavaju slatke rolice uz kavu ili za doručak, a Rudolph u Jimmyjevoj pekarnici uči kako se spravlja ta danska delicija. Danci također vole zobenu kašu, a Rudolph u pekarnici peče ukusni kruh od zobenog brašna.

 • 8

  Epizoda 8

  +

  Meringue kolač od slatkih tučenih bjelanjaka preliven čokoladom u Nizozemskoj zovu čokoladnim poljupcima, a u Danskoj „Flødeboller“. U Lasseovoj slastičarnici, nadahnut japanskim i danskim utjecajima, Rudolph spravlja voćni kolač s mousseom od skyra.

 • 9

  Epizoda 9

  +

  Svoju ljubav prema hrani Jacob i Gabi započeli su vrsnim kuhanjem u raznim vrhunskim restoranima, da bi danas bili majstori za pravljenje tradicionalnih keksa s maslacem u svojoj pekarnici. Rudolph koristi pekarnicu za pravljenje ukusnih pereca.

 • 10

  Epizoda 10

  +

  Rudolph je u Kopenhagenu, kulinarskoj Valhali s 18 Mechelinovih zvjezdica, gdje dobiva poduku chefa za deserte Sørena Selina. Poslije, otkriva značenje danskog pojma „hygge“ na posebnom mjestu, a u pekarnici peče pitu od rabarbare i crvene naranče.

 • 11

  Epizoda 11

  +

  Rudolph dolazi u sunčani Lisabon i kuša pastel de nata, vjerojatno najstarije domaće slatko pecivo. Hoće li mu poći za rukom da otkrije recept? Također kuša i uživa u sendviču francesinhi, a zatim u pekarnici peče slatku verziju tog peciva.

 • 12

  Epizoda 12

  +

  Pomislite li na kolačice zvane „cupcakes“, tada naravno pomislite na Rudolpha koji u Lisabonu posjećuje „cupcake“ sestre Anu i Soniu. Nakon slatkog doručka, one mu priređuju iznenađenje s mesom s roštilja na njihovom omiljenom mjestu za ručak.

 • 13

  Epizoda 13

  +

  Rudolph se udružuje s Joanom Barrios, kolegicom iz programa 24Kitchen, s kojom priprema kolač od meda i oraha, a zatim odlaze u grad gdje jedu Joanino omiljeno jelo – krokete punjene janjetinom. Za desert Rudolph radi mousse s okruglicama od dinje.

 • 14

  Epizoda 14

  +

  Zbog obale dugačke 850 km nije iznenađenje da je riba omiljena u Portugalu. Jedna od najpoznatijih poslastica su popečci od bakalara, pastel de bacalhau, a kao gurman nećete napustiti Lisabon bez konzerve sardine. I Rudolph peče ukusne riblje kolače…

 • 15

  Epizoda 15

  +

  Svježi domaći sir, jaja, šećer i cimet sastojci su za pripremanje ukusnih queijadasa. Rudolph posjećuje obiteljsku pekarnicu blizu Lisabona gdje se ti kolači proizvode kroz niz naraštaja i saznaje što je zajedničko nogometu, čokoladi i kolačima.

 • 16

  Epizoda 16

  +

  Rudolph stiže u Antwerpen – grad biskvita, vafla i čokolade. Poznati chef Roger van Damme poučava ga pečenju vafla, a na kraju Rudolph uživa u izvrsnom čokoladnom desertu. Nadahnut time, Rudolph u pekarnici peče ukusne vafle.

 • 17

  Epizoda 17

  +

  Belgija je nenadmašna u proizvodnji čokolada. Rudolphu je dopušteno zaviriti u radionicu najpoznatijeg flamanskog proizvođača čokolada Dominiquea Persoonea koji je, zajedno sa sinom Juliusom, od pravljenja bombona načinio pravu umjetnost.

 • 18

  Epizoda 18

  +

  U ovoj epizodi „Rudolfove slatke ljetne ture“ Rudolph obilazi Antwerpen sa svojim vodičem Tanguyjem i otkriva da je to pravi grad kolača, ali i što Flamanci piju i jedu kad je „happy hour“. U pekarnici Rudolf priprema kekse punjene kremom od limuna.

 • 19

  Epizoda 19

  +

  Kažete li Belgija, mislite na pržene krumpiriće. Rudolf posjećuje kolegu Willema Verlooya i Sergia Hermana u Antwerpenu, koji pretvara obični gulaš s krumpirima u vrhunsko jelo. U pekarnici Rudolf priprema fini kolač od limuna i vanilije.

 • 20

  Epizoda 20

  +

  Wim Bailleu, flamanski TV-chef, osim svojih kuharskih programa, vlasnik je niza restorana gdje su na jelovniku samo mesne okruglice. U ovoj epizodi vodi Rudolfa na kulinarsku turneju po Antwerpenu…