Rudolphova slatka ljetna tura

Sažetak

Rudolph posjećuje „najslađe“ europske gradove poznate po slastičarnicama. Kuša najslavnije slastice te otkriva njihove priče i tajne. S dobrom se dozom nadahnuća vraća u svoju pekarnicu i priprema ukusan recept u koji unosi novostečena iskustva.

Epizode

Sezona 1
  • 1

    Epizoda 1

    +

    Prva epizoda „Rudolfove slatke ljetne ture“ vodi nas u Beč, gdje Rudolph otkriva kako načiniti ukusne gugelhupfte. Taj ukusni austrijski „turban“ nadahnjuje Rudolpha da ga pripremi na svoj način u pekarnici.

  • 2

    Epizoda 2

    +

    Chef Manuel otkriva Rudolphu u Beču kako napraviti pecivo s cimetom, a zatim štrudlu od jabuka. Odmah poslije toga, Rudolph pokazuje vlastito umijeće u spravljanju tih slastica.

  • 3

    Epizoda 3

    +

    Rudolph je u Beču, gradu slastica. U svojoj pekarnici majka Gabriela i njezina kći Chiara peku za njega na svoj način čuvenu bečku Sacher tortu. Rudolph također posjećuje poznatu bečku kafeteriju, a poslije sam pravi ukusnu čokoladnu roladu s kavom.

  • 4

    Epizoda 4

    +

    U bečkom hotelu Imperial Rudolph susreće slastičarskog chefa Christiana koji mu govori o carskoj torti, finom čokoladnom kolaču. Nedugo poslije, Rudolf u pekarnici peče ukusne austrijske kekse.

  • 5

    Epizoda 5

    +

    „Rudolfova slatka ljetna tura“ vodi nas u Beč gdje gledamo kako se 13 kg šećernog sirupa pretvara u 6 tisuća domaćih slatkiša, ali i što znači pojesti golemi pravi bečki odrezak. Za desert, Rudolf u pekarnici peče austrijske buhtle s vanilijom.

  • 6

    Epizoda 6

    +

    Kažete li „Danska“, to podrazumijeva i „smørrebrød“, bogato nadjeven sendvič više nalik slatkom pecivu. Chef Magnus pokazuje Rudolphu kako se to tradicionalno jelo može pripremiti zamalo na umjetnički način. Rudolph od toga spravlja i peče kolač…

  • 7

    Epizoda 7

    +

    U Danskoj obožavaju slatke rolice uz kavu ili za doručak, a Rudolph u Jimmyjevoj pekarnici uči kako se spravlja ta danska delicija. Danci također vole zobenu kašu, a Rudolph u pekarnici peče ukusni kruh od zobenog brašna.

  • 8

    Epizoda 8

    +

    Meringue kolač od slatkih tučenih bjelanjaka preliven čokoladom u Nizozemskoj zovu čokoladnim poljupcima, a u Danskoj „Flødeboller“. U Lasseovoj slastičarnici, nadahnut japanskim i danskim utjecajima, Rudolph spravlja voćni kolač s mousseom od skyra.

  • 9

    Epizoda 9

    +

    Svoju ljubav prema hrani Jacob i Gabi započeli su vrsnim kuhanjem u raznim vrhunskim restoranima, da bi danas bili majstori za pravljenje tradicionalnih keksa s maslacem u svojoj pekarnici. Rudolph koristi pekarnicu za pravljenje ukusnih pereca.

  • 10

    Epizoda 10

    +

    Rudolph je u Kopenhagenu, kulinarskoj Valhali s 18 Mechelinovih zvjezdica, gdje dobiva poduku chefa za deserte Sørena Selina. Poslije, otkriva značenje danskog pojma „hygge“ na posebnom mjestu, a u pekarnici peče pitu od rabarbare i crvene naranče.

  • 11

    Epizoda 11

    +

    Rudolph dolazi u sunčani Lisabon i kuša pastel de nata, vjerojatno najstarije domaće slatko pecivo. Hoće li mu poći za rukom da otkrije recept? Također kuša i uživa u sendviču francesinhi, a zatim u pekarnici peče slatku verziju tog peciva.

  • 12

    Epizoda 12

    +

    Pomislite li na kolačice zvane „cupcakes“, tada naravno pomislite na Rudolpha koji u Lisabonu posjećuje „cupcake“ sestre Anu i Soniu. Nakon slatkog doručka, one mu priređuju iznenađenje s mesom s roštilja na njihovom omiljenom mjestu za ručak.

  • 13

    Epizoda 13

    +

    Rudolph se udružuje s Joanom Barrios, kolegicom iz programa 24Kitchen, s kojom priprema kolač od meda i oraha, a zatim odlaze u grad gdje jedu Joanino omiljeno jelo – krokete punjene janjetinom. Za desert Rudolph radi mousse s okruglicama od dinje.

  • 14

    Epizoda 14

    +

    Zbog obale dugačke 850 km nije iznenađenje da je riba omiljena u Portugalu. Jedna od najpoznatijih poslastica su popečci od bakalara, pastel de bacalhau, a kao gurman nećete napustiti Lisabon bez konzerve sardine. I Rudolph peče ukusne riblje kolače…

  • 15

    Epizoda 15

    +

    Svježi domaći sir, jaja, šećer i cimet sastojci su za pripremanje ukusnih queijadasa. Rudolph posjećuje obiteljsku pekarnicu blizu Lisabona gdje se ti kolači proizvode kroz niz naraštaja i saznaje što je zajedničko nogometu, čokoladi i kolačima.

  • 16

    Epizoda 16

    +

    Rudolph stiže u Antwerpen – grad biskvita, vafla i čokolade. Poznati chef Roger van Damme poučava ga pečenju vafla, a na kraju Rudolph uživa u izvrsnom čokoladnom desertu. Nadahnut time, Rudolph u pekarnici peče ukusne vafle.

  • 17

    Epizoda 17

    +

    Belgija je nenadmašna u proizvodnji čokolada. Rudolphu je dopušteno zaviriti u radionicu najpoznatijeg flamanskog proizvođača čokolada Dominiquea Persoonea koji je, zajedno sa sinom Juliusom, od pravljenja bombona načinio pravu umjetnost.

  • 18

    Epizoda 18

    +

    U ovoj epizodi „Rudolfove slatke ljetne ture“ Rudolph obilazi Antwerpen sa svojim vodičem Tanguyjem i otkriva da je to pravi grad kolača, ali i što Flamanci piju i jedu kad je „happy hour“. U pekarnici Rudolf priprema kekse punjene kremom od limuna.

  • 19

    Epizoda 19

    +

    Kažete li Belgija, mislite na pržene krumpiriće. Rudolf posjećuje kolegu Willema Verlooya i Sergia Hermana u Antwerpenu, koji pretvara obični gulaš s krumpirima u vrhunsko jelo. U pekarnici Rudolf priprema fini kolač od limuna i vanilije.

  • 20

    Epizoda 20

    +

    Wim Bailleu, flamanski TV-chef, osim svojih kuharskih programa, vlasnik je niza restorana gdje su na jelovniku samo mesne okruglice. U ovoj epizodi vodi Rudolfa na kulinarsku turneju po Antwerpenu…