Opis

Tunjevinu izrežite po dužini na filete jednake veličine. Filete tunjevine ravnomjerno premažite grubom soli i pustite da nekoliko sati djeluje u hladnjaku. Hladnom vodom isperite sol i ribu osušite papirom.

Tavu zagrijte da bude jako vruća. Svaku stranu tunjevine pržite kratko na suhoj i vrućoj tavi i stavite sa strane. U mužaru zdrobite zvjezdasti anis, sjemenke koromača i mljeveni čili. Umiješajte sve vrste papra i zdrobite da bude ravnomjerno. Mješavinu začina još procijedite. Tunjevinu posipajte mješavinom začina. Zamotajte folijom i pustite začine da djeluju trenutak. Izrežite prigodne zalogaje. Poslužite uz hrskavo povrće ili primjerice salatu.

Sastojci

  • 500 g svježe tunjevine
  • Mljeveni čili
  • Zvjezdasti anis
  • Mljeveno sjeme koromača
  • Crni papar
  • zeleni papar i bijeli papar
  • Gruba sol