Pastrami od tunjevine
Tunjevinu izrežite po dužini na filete jednake veličine. Filete tunjevine ravnomjerno premažite grubom soli i pustite da nekoliko sati djeluje u hladnjaku. Hladnom vodom isperite sol i ribu osušite papirom.
Tavu zagrijte da bude jako vruća. Svaku stranu tunjevine pržite kratko na suhoj i vrućoj tavi i stavite sa strane. U mužaru zdrobite zvjezdasti anis, sjemenke koromača i mljeveni čili. Umiješajte sve vrste papra i zdrobite da bude ravnomjerno. Mješavinu začina još procijedite. Tunjevinu posipajte mješavinom začina. Zamotajte folijom i pustite začine da djeluju trenutak. Izrežite prigodne zalogaje. Poslužite uz hrskavo povrće ili primjerice salatu.
Tavu zagrijte da bude jako vruća. Svaku stranu tunjevine pržite kratko na suhoj i vrućoj tavi i stavite sa strane. U mužaru zdrobite zvjezdasti anis, sjemenke koromača i mljeveni čili. Umiješajte sve vrste papra i zdrobite da bude ravnomjerno. Mješavinu začina još procijedite. Tunjevinu posipajte mješavinom začina. Zamotajte folijom i pustite začine da djeluju trenutak. Izrežite prigodne zalogaje. Poslužite uz hrskavo povrće ili primjerice salatu.
Sastojci
- 500 g svježe tunjevine Mljeveni čili Zvjezdasti anis Mljeveno sjeme koromača Crni papar zeleni papar i bijeli papar Gruba sol