Janjeće ćufte na grčki

Način pripreme:

1. Kus-kus prelijte vrućim pilećim temeljcem i posudu prekrijte prozračnom folijom.

2. U drugu posudu stavite janjeće mljeveno meso, dodajte med, naribanu limunovu koricu i začine. Dodajte nabubrjeli kus-kus. Rukama pažljivo umiješajte mljeveno meso. Zatim raskomadajte sir na veće komade i ponovno promiješajte.

3. Mokrim rukama oblikujte ćufte. Zapecite ih na toploj teflonskoj tavi, okrećući na obje strane.

4. Ćufte zapecite i u tavi u pećnici na 180 stupnjeva.

5. Tri tanke pite (poput arapskih) premažite humusom, tzatzikijem ili baba ganušom. Gore posložite nekoliko svježih listova špinata, cherry rajčice i ćufte.

 

Sastojci

  • Sastojci50 g arapskog kus-kusa 150 ml pilećeg temeljca 300 g mljevenog janjećeg mesa 1 žličica naribane limunove korice 1 prstohvat ružmarina sol i papar 50 g ovčjeg siraZa prilog4 komada arapskih pita 200 g svježeg špinata 10 komada cherry rajčica humus baba ganuš ili kjopolu

Priprema