Janjeće ćufte na grčki

Janjeće ćufte na grčki

Opis

Način pripreme:

1. Kus-kus prelijte vrućim pilećim temeljcem i posudu prekrijte prozračnom folijom.

2. U drugu posudu stavite janjeće mljeveno meso, dodajte med, naribanu limunovu koricu i začine. Dodajte nabubrjeli kus-kus. Rukama pažljivo umiješajte mljeveno meso. Zatim raskomadajte sir na veće komade i ponovno promiješajte.

3. Mokrim rukama oblikujte ćufte. Zapecite ih na toploj teflonskoj tavi, okrećući na obje strane.

4. Ćufte zapecite i u tavi u pećnici na 180 stupnjeva.

5. Tri tanke pite (poput arapskih) premažite humusom, tzatzikijem ili baba ganušom. Gore posložite nekoliko svježih listova špinata, cherry rajčice i ćufte.

 

Sastojci

Sastojci

  • 50 g arapskog kus-kusa
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 300 g mljevenog janjećeg mesa
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 1 prstohvat ružmarina
  • sol i papar
  • 50 g ovčjeg sira

Za prilog

  • 4 komada arapskih pita
  • 200 g svježeg špinata
  • 10 komada cherry rajčica
  • humus
  • baba ganuš ili kjopolu