Tart od sira s marelicama

04:00

Sažetak

Pridružite se Marthi u poduci sa stručnjacima koji uzgajaju i proizvode sastojke za repertoar svakog slastičara. Naučite kako Marthini omiljeni slastičari koriste nagrađivane sastojke u svojim izvanrednim receptima. Nešto ukusno za svakoga!

Isječci

Epizode

 • 1

  Skandinavski keksi

  +

  Skandinavci su poznati po vještini pravljenja peciva. Kada su u pitanju kolačići, oni vas neće iznevjeriti. Danas Martha sprema tri tradicionalna danska recepta. Martha sprema poznate danske kekse s maslacem, koji se prodaju u plavoj limenci.

 • 2

  Kolačiči Australiej i Novog Zelanda

  +

  Danas ćete naučiti kako da napravite tri ukusna kolačića iz Australije. Kolačiće od čokolade i mente, koje Australci obožavaju. Naučit ćete napraviti kekse od đumbira kao i kekse punjene marakujom, koji se tope u ustima kad ih zagrizete.

 • 3

  Sjevernoamerički kolačići

  +

  Kolačići punjeni javorom, čokoladni kolačići i kolačići od zobene kaše i grožđica.

 • 4

  Kolačići Austrije, Njemačke i Švicarske

  +

  Praznici ujedinjuju pekarske tradicije Austrije, Njemačke i Švicarske. Nekadašnji praznični recepti su postali omiljena jela tijekom cijele godine. U današnjoj epizodi Martha će pokazati neke njoj omiljene recepte.

 • 5

  Latinskoamerički kolačići

  +

  Pridružite se Marthi dok pokazuje tri poznata recepta iz bogatog kulturnog nasljeđa Latinske Amerike. Polvorone prelivene cimetom i šećerom su dobile ime od riječi "polvo" što na španjolskom znači prašina. Također sprema kolačiće veličine sendviča, casadinhose.

 • 6

  Keksi iz Istočne Europe

  +

  Ono po čemu je Istočna Europa poznata su cijenjeni recepti, koji se prenose s koljena na koljeno. U današnjoj emisji Martha će podijeliti poseban recept za poljske kruščike, koji je podsjeća na njenu majku.

 • 7

  Talijanski kolačići

  +

  Svaka od 20 regija Italije ima vlastitu kulinarsku tradiciju, ali ono što im je zajedničko je ljubav prema kolačićima. Danas će Martha podijeliti tri recepta za njoj omiljene vrste talijanskih kolača.

 • 8

  Kolačići Velike Britanije

  +

  Pozivamo sve anglofile! Pridružite se Marthi dok sprema tri klasična kolača. Martha priprema klasične štangice pečene u keramičkoj posudi. Sprema velški bakestone, zanimljivog križanca između debeljuškastog kolačića i ječmene pogače.

 • 9

  Srednjeistočni kolačići

  +

  Pridružite se Marthi dok istražuje jedinstvene i ukusne kolače Bilskog istoka. Saznat ćete kako topli začini, punjenje od suhog voća i mirisni sastojci prave tri jedinstvena jela.

 • 10

  Kolačići Grčke

  +

  U današnjoj epizodi, Martha će pokazati kako da pripremite autentična grčka jela koristeći nekoliko jedinstvenih sastojaka. Spremit će baklavu od oraha i lisnatog tijesta. Mastika daje specifičan okus, nalik boru, grčkim kolačićima za vjenčanja.

 • 11

  Kolačići Nizozemske

  +

  Za malu državu kakva je Nizozemska, Nizozemci imaju vrlo raznovrstan broj kolača. U današnjoj emisiji Martha će predstaviti tri recepta za poznate nizozemske kolače i objasniti kako su dobili svoja imena.

 • 12

  Klasični talijanski kolačići

  +

  Na talijanskom la dolce vita znači slatki život, tako da nije neuobičajeno što Talijani jedu kolače za doručak, ručak i večeru. Danas Martha pokazuje tri ukusna recepta, uključujući sicilijanske buccellati kolačiće sa smokvama.

 • 13

  Francuski kolačići

  +

  Kada su u pitanju peciva, nema boljih od Francuza. Danas će Marta pokazati tri isprobane tehnike u tri poznata francuska kolača: papilloni s karameliziranom vanjštinom, francuski meringue u svim duginim bojama i najpopualrniji kolačič u francuskoj, sable.