Tajne tete Cátie

Sljedeći TV termin

  1. Utorak 19 Ožujak u 18:00

    Recepti starije sestre (E23 - S04)

  2. Utorak 19 Ožujak u 18:30

    Dotjerane pite (E24 - S04)

  3. Srijeda 20 Ožujak u 05:10

    Recepti starije sestre (E23 - S04)

Sažetak

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni, opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Njezine su emisije uvijek pune ukusne hrane, kao i zanimljivih priča iz njezina privatna života. 

Epizode

  • 1

    Mini užitci

    +

    Sve što je malo ima čar. Teta Katie primjenjuje ovu popularnu poslovicu u kuhinji, pripremajući tri delikatese u malim dozama. Za otvaranje apetita imamo povrtne kekse s umakom od jogurta i krastavcima. Sve u malim dozama, ali velikim okusom...

    Sljedeće na rasporedu
    Srijeda 3 Travanj u 18:00
    Na 24Kitchen
  • 2

    Riba originalnih okusa

    +

    Tko ne riskira, ne gricka, kaže izreka! Danas je dan kuhanja ribe intenzivnog okusa u kreativnim kombinacijama. Tko voli inćune? S njima ćemo napraviti palmirice i fini tanjur pun rezanaca od tikvica! Lovimo originalne okuse!

    Sljedeće na rasporedu
    Srijeda 3 Travanj u 18:30
    Na 24Kitchen
  • 3

    Nedjeljni doručak

    +

    Za tetu Katie, jedno od čuda vikenda je imati vremena za dobar doručak. Ako je to i vaš slučaj, probajte kruh od tikvica, cimeta i orašastih plodova, punjenu omlet roladu sa špinatom i lososom, te obiteljsku palačinku. Svi će iskočiti iz kreveta!

  • 4

    Zobena kaša, kako je volim

    +

    Varaju se ako misle da se zob odnosi samo na slatke recepte. Teta Katie donosi tri slana jela na bazi ove superhrane. Za početak, palačinke od zobenih pahuljica, skute i špinata servirane uz poširana jaja, na licu mjesta!

  • 5

    Jela za svaki dan

    +

    Svakodnevnim jelima dodajte jedan poseban sastojak kako biste imali jednostavan jelovnik, ali vrijedan slavlja. Jednostavnoj kremi od cvjetače dodajemo curry i bademe, koji daju poseban štih. Uz škampe, lignje i chorizo napravit će rižu iz pećnice.

  • 6

    Jela za dijeljenje

    +

    Za tetu Katie, oni koji dijele, uvijek dijele najbolji dio! Danas imamo tri recepta osmišljena za dijeljenje s onima koje volimo. Za prijatelje, tu je vrući lonac od ribe. Za obitelj radimo sir, teletinu i prekrasan indijski kruh, naan.

  • 7

    Grah je danas kralj

    +

    Grah je jedan od omiljenih sastojaka tete Katie jer je hranjiv i svestran. U današnja tri recepta grah je kralj! Za početak imamo krokete od crvenog graha napravljene s patkom i poslužene s rižom. Nastavljamo s bijelim grahom i pohanim kunićem.

  • 8

    Logika krumpira

    +

    Danas teta Katie odaje počast jednoj od najvažnijih namirnica u povijesti, čime krumpir postaje kralj gozbe. Imamo kutije od krumpira sa slaninom, sirom i peršinom. Za drugo jelo ide krompiruša s mesom. Jelo za jelom, provjerimo logiku krumpira!

  • 9

    Hrana s poviješću

    +

    Hrana mnogo govori o kulturi jednog naroda. Teta Katie predlaže tri recepta koji prepričavaju dijelove naše priče. Na primjer, napravit ćemo jarebicu Montemor da uokvirimo neka od iskustava Kinga D. Carlosa.

  • 10

    Jela iz pećnice

    +

    Koliko stvari možete raditi dok vam pećnica pomaže kuhati? Teta Katie priprema tri jela iz pećnice. S kasavom, jamom, krumpirom i repom napravit ćemo bogati pire punjen lingo pastom od rajčice. Danas teta Katie kuha u čarapama... s pećnicom u kući!

  • 11

    Duga na stolu

    +

    Nadahnuto idejom da nam oči isto jedu, teta Katie priprema tri recepta koji stavljaju dugu na stol. S povrćem u raznim bojama, radimo pite, falafele i voćne tartove. Bilo ljeto ili zima, neka vam boje uljepšaju dan.

  • 12

    Alternativni kolači

    +

    Nemojte raditi omlete bez jaja. Ali rade kolače bez mliječnih proizvoda i pšenice. S maslacem od badema i bez pšeničnog brašna, teta Katie napravit će kocke od badema s jagodama. S maslacem od indijskih oraščića, radi kolačiće uz kavu ili čaj.

  • 13

    To je ZOI

    +

    Sljedeća tri recepta su posebna, rade se s jednim ili više ZOI sastojaka, tj. zaštićene oznake izvornosti. Za predjelo imamo West Rock pletenicu od kruške karameliziranu s Nisa sirom.Glavno jelo je teleći burger Barrosan s ljubičastim lukom.

  • 14

    Savršen duo

    +

    Znate li one sastojke koji su dobri sami, a još bolje uz pratnju? Nadahnuto okusima kukuruznog kruha i bakalara, teta Katie odlučila je napraviti paštetu od kukuruznog kruha i ikre bakalara. Za glavno jelo tu je riža na žaru s alheirom od divljači.

  • 15

    Večera na kauču

    +

    Danas je teta Katie u kućnom kinu. Za tu priliku vam je poslužen jednostavan jelovnik jer će večera... biti na kauču! Za početak filma imamo pileće quesadille, servirane s meksičkim umakom, blago začinjene. Jesi li spreman? Film samo što nije počeo!

  • 16

    Posebni dani u godini

    +

    U kući tete Katie se nekoliko puta godišnje obilježavanja majčin dan, dan očeva i dan djeteta. Počinjemo s jednim od omiljenih predjela tete Katie: tartom od bosiljka s kozjim sirom, ljutikom i kompotom od šumskog voća. Pridružite se zabavi!

  • 17

    Domaće osnove

    +

    U trenu smo pripremili dva maslaca: jedan od bosiljka i češnjaka, a drugi od indijskog oraha bez laktoze. Za flaširanje skuhajmo liker od kave i džem od jagoda i chia...bez šećera! I za kraj imamo pureće kobasice s umakom od senfa.

  • 18

    Likeri u loncu

    +

    Ponekad je dovoljno malo pića za radost u okusima kuhanja. Zato, teta Katie radi jelovnik baziran na likerima. Tu su svinjski kotleti kuhani s likerom od višanja. Ukusna torta od sira s likerom od kave. Danas likeri idu na lonac i na hladno!

  • 19

    Dobro popraćeno voće

    +

    Teta Katie ne misli da je voće samo za desert. U tri recepta koja slijede voće je itekako prisutno. Za predjelo imamo osvježavajuću morsku salatu s ananasom. Završavamo iznenađenjem s kremom od malina i lješnjaka u domaćoj tjestenini!

  • 20

    Afričko nadahnuće

    +

    Teta Katie je oduvijek željela posjetiti afričke zemlje u kojima se govori portugalski. Jeste li ikada čuli za paracucu? U Angoli svi to rade, kod kuće, s kikirikijem, šećerom i vodom. Za kraj tu je puding od kasave iz Mozambika

  • 21

    Ljuto: 1, 2 ili 3?

    +

    Začini mogu učiniti čuda za svako jelo, ali koja je prava doza? Danas recepti tete Katie imaju tri stupnja začinjenosti. Od bogate kreme od bundeve s čilijem do crnih svinjskih pečenica. Pripremite se, jer danas temperatura raste!

  • 22

    Španjolska na stolu

    +

    Nekada je teta Katie često išla u Madrid. Danas nam donosi tri jela koja je tamo jela i zavoljela! Iberico kroketi od šunke, paella sa škampima, piletinom, chorizom, te slatki natillasi, napravljeni od mlijeka, jaja i šećera! Idemo u Španjolsku!

  • 23

    Od obične ribe do kraljevskog jela!

    +

    Budući da je dobar i jeftin, teta Katie u zamrzivaču uvijek ima oslića, crvene ribe i krumpira. Danas će od ove obične ribe napraviti posebna jela. Uz oslić, tu su prženi, super hrskavi popečci u kojima možete uživati s majonezom od bosiljka.

  • 24

    Beira

    +

    Teta Katie je obožavateljica Beira kuhinje i stoga će isprobati svoju interpretaciju na tri primjera. Kao predjelo predlaže juhu od graha proširenu šunkom, cvjetačom i rižom. Danas imamo regionalnu hranu inspiriranu Beiraom.

  • 25

    2 jednostavna = 1 genijalno

    +

    U životu i u kuhinji, teta Katie voli jednostavne stvari... one uvijek rade! Dakle, danas ćete spojiti skromne recepte za stvaranje izvrsnih jela! Na primjer, što mislite o omletu od šunke i paprike, uz rižu od povrća i brusnice?

  • 26

    Zakuska za godišnjicu

    +

    Proslave rođendana u parkovima ili na plaži sve su češće. Ali što uzeti za jelo? Teta Katie donosi tri prijedloga. Prvi je, prijenosna peciva s dva nadjeva, jednim od kobasice, a drugim sa sirom i šunkom. Jeste li spremni za zabavu na otvorenom?

  • 27

    Prijenosni zalogaji

    +

    Danas će teta Katie otkriti prenosive grickalice kako nas glad nikad ne bi uhvatila nespremne. S rajčicama, orašastim plodovima, sirom i origanom napravit će slane štapiće koje vole djeca i odrasli. Na kraju završavamo s mrkvom, začinima i čokoladom.

  • 28

    Iz Alenteja s ljubavlju

    +

    Kuhinja Alentejo osvaja tetu Katie zbog jednostavnosti sastojaka. Danas imamo limenu juhu, mrvice od Alentejane sa zelenim šparogama. Završavamo sa Sericaia: tradicionalni slatkišem. Ako ste ljubitelj gastronomije Alenteja, ostanite s tetom Katijom!

  • 29

    Ribom protiv vremena

    +

    Teta Katie predlaže tri jednostavna riblja jela koja se pripremaju u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Prekrasna riba list s limunom na podlozi od batata, mrkve i pastrnjaka te burger od tune s krumpirom pečenim na maslacu. Danas je dan za ribu!

  • 30

    Tjestenina kakvu još niste vidjeli!

    +

    Današnji dan donosi originalne kombinacije. Pripremit ćemo lazanje u obliku paketa, s povrćem i umakom od rajčice, špagete s crnilom sipe, natopljene umakom od crnog vina i poslužene s pirjanom tunom, a za kraj prženo tijesto s dva umaka.

  • 31

    Izazov: tri recepta, jedna tava

    +

    Kuhinja je stalni izazov u kojem nema monotonije. Danas je letvica visoka jer će teta Katie kuhati samo u tavi. Za one koji vole meso, imamo prekrasnu štrucu s grahom i ružmarinom. S piletinom i sirom napravit ćemo pizzu... koja ne ide u pećnicu!

  • 32

    Bilo jednom na Islandu

    +

    Teta Katie želi posjetiti Island. Već je započela istraživanje. Danas ima tri recepta koje je otkrila. Raženi kruh u tavi poslužen s lososom, bakalar i juha od kakaa sa sladoledom. Putujte s tetom Katie u jednu od najizoliranijih zemalja na svijetu.

  • 33

    Piletina za tri recepta

    +

    S dobrom piletinom, teta Katie predlaže tri recepta za četiri osobe. Napravit će ukusan kremasti brudet. Nastavljamo s linguinima od limuna s brokulom i ribanim sirom. Završavamo s prekrasnim pilećim pudingom. Danas ćemo u kuhinji izvesti čudo.

  • 34

    Filmska hrana

    +

    Za one koji, poput tete Katie, vole ići u kino i kod kuće isprobavati recepte koje vidi u filmovima, danas su tu komedije, romanse i animacije u prekrasnom jelovniku nadahnutom kinematografijom. Uzmi tanjur, idemo u kino!

  • 35

    Juhe svijeta

    +

    U kući tete Katie nema obroka bez juhe. Godinama proširuje svoju ponudu recepata, koja uključuje i neke juhe iz cijelog svijeta. Od Mađarske verzije gulaša, preko Ekvadora do Australije. Danas je vrijeme da pojedete cijelu juhu!

  • 36

    Koktel zabava

    +

    Kuća tete Katie često je pozornica tematskih večeri s prijateljima. Zadnji put je svatko donio jelo s koktelom. Krema od rajčice s povrćem, malo vrhnja i gina! Entrecot u pećnici uz celer, krumpir, ljutiku i Bloody Mary umak. Danas je koktel zabava!

  • 37

    Riba za svačiji ukus

    +

    S crvenim grahom, plodovima mora, lignjama i nekoliko šarenih sastojaka napravit ćemo ukusan i brz morski chili; za ljubitelje kruha, škampi s kukuruznim kruhom, dobro začinjen korijanderom; a za one tradicionalnije, nema ništa bolje od kuhane ribe.

  • 38

    Cikla je zvijezda

    +

    Ima predivnu boju i hranjiva je. Ali je dosadila u juhama i salatama, zato teta Katie predlaže tri recepta koja će ciklu pretvoriti u zvijezdu. Zašto pizzu ne bismo napravili s ciklom? Za kraj ćemo spojiti ciklu i čokoladu. Danas je dan cikle!

  • 39

    Okusi Ribatejana kuhinje

    +

    Prilikom nedavnog posjeta Santarému, teta Katie ponovno je otkrila ribatejansku kuhinju. Iz regije je ponijela lijepe uspomene i recepte. Kupus s tijestom, janjetina na žaru s grahom, Pampilhos de Santarém. Danas imamo okuse prekrasne Ribatejade!

  • 40

    Meso koje se rijetko koristi

    +

    Tetu Katie se ne slaže s idejom da su neka mesa bolja od drugih. Danas ćemo pripremiti pohani kravlji jezik, chambon od crnog vina s mljevenim krumpirom i jabukom, te pureća krilca s patlidžanima. Pa nema tu drugorazrednog mesa!

  • 41

    Kruh za sve prilike

    +

    Kruh je najvažnija hrana u povijesti. Danas će kruh biti protagonist u tri recepta. Radimo Tartelette uz kremastu majonezu od sira i kobasice. S raženim kruhom oblažemo pladanj i punimo ga mozzarellom. Za kraj, čokolada s kompotom od šljiva.

  • 42

    Recepti moje ekipe

    +

    Za proslavu ovu sezonu, teta Katie odlučila je iznenaditi svoj tim s tri vrlo posebna recepta... a vidjet ćete i zašto! Imamo Majsku tortu s čokoladom, cimetom i medom, a završavamo kolačem od oraha i mekih jaja! Slatko za slatki tim tete Katie!

  • 43

    Fumeiro Nacional

    +

    Kobasice i šunka među najomiljenijim su jelima tete Katie jer mogu od svakog jela načiniti specijalitet. Danas imamo na jelovniku hrskavu chorizo svinjsku kobasicu s okruglicama, a zatim slijedi quiche od kobasica i mille-feuille sa sušenom šunkom.

  • 44

    É Natal

    +

    Za Božić teta Katie kuha različita jela i koristi uobičajene sastojke. Primjerice, bakalar može biti serviran u krpicama s domaćom pastom, a pečeni odojak u piti s umakom od špinata. Žitne pahuljice mogu se oblikovati kao grašak i kuhati u pećnici…