Za Patinim meksičkim stolom
Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom
02:58Isječci
Epizode
1
Dobrodošli u Guadalajaru
+Pati istražuje najbolja jela glavnog grada Jalisca, Guadalajare. Sastaje se s jednim od najboljih gradskih kuhara, Fabianom Delgadom a kasnije u svojoj kuhinji Pati priprema bolillos i tortu s tatemadom de puercom.
2
Hrana susreće umjetnost
+Guadalajara je kulturni centar Jalisca koji privlači umjetnike, glazbenike i kuhare iz cijelog Meksika. Pati će istražitimjesta na kojima se hrana i umjetnost doista povezuju. Posjetit će kuhare koji stvaraju umjetnička, šarena jela.
3
Klasična jela iz Jalisca
+Pati će zastati u nekoliko omiljenih restorana u Guadalajari kako bi dobila dva klasična recepta te regije. Na povratku u svoju kuhinju Pati usavršava svoje recepte za nekoliko favorita iz regije Jalisco: menudo, tepache i jericalla.
4
Mariachi
+Kažu da je u Jaliscu nastala glazba mariachi. Pati uči o povijesti, instrumentima i značenju te glazbe. U Guadalajari će ručati s vođom najpoznatije meksičke grupe Mariachi Nuevo Tecalitlán. U svojoj kuhinji Pati izrađuje carne en su jugo.
5
Escaramuza
+Jalisco je poznat po svojim charrosima. Pati doživljava jedinstven i poznat dio ovog dijela kulture: escaramuzu. U kuhinji Pati priprema birriju u stilu Jalisca, a njezina prijateljica, slastičarka, radi meksički žele za desert.
6
Tradicija i inovacija
+Pati upoznaje kuhara i povjesničara Marua Toleda koji radi na očuvanju i prenošenju nekih od najvažnijih regionalnih recepata Jalisca. U kuhinji, Pati priprema pileći tamales u stilu Jalisca i čili relleno rižu začinjenu salsa rojom.
7
Doći do korijena
+Pati upoznaje mlade kuhare i vlasnike restorana koju se vraćaju svojim korijenima i autohtonoj biljci - kukuruzu - za stvaranje jelovnika prepunog ukusnih jela. Poziva svog prijatelja koji radi deserte pellizcadu i chicharrón u salsa verde.
8
Srce tekile
+Pati posjećuje Jalisco, rodno mjesto meksičkog žestokog pića, tekile. Uči o povijesti pravljenja tekile i promatra proces izrade. Zatim priprema veliki doručak od kukuruznih tortilja sa salsom verde con chile de árbol i tradicionalnim arroz rojo.
9
Dvostruka Vallarta
+Pati je u Puerto Vallarti. Dobiva insajderski obilazak najbolje ulične hrane od jednog od najpriznatijih kuhara grada, Thierryja Bouleta, kao i informacije kako svaki dan poslužiti na tisuće turista. Za večeru – specijalitet: pescado zarandeado.
10
Tacos i tostada
+Ovu epizodu Pati posvećuje - tacosu. Kuša dva najbolja tacosa u Jaliscu - marlin tacos u Puerto Vallarti i barbacoa tacos u Guadalajari. I sama stvara par tacosa nadahnutih Jaliscom i Ceviche tostadu koji će zadovoljiti prave ljubitelje tacosa.