Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom

02:58

Sažetak

U ovoj sezoni Patinog meksičkog stola, Pati istražuje Nuevo Leon, prostranu sjeveroistočnu državu prepuno planina i pustinja. Definirana oskudnim sastojcima, blizinom granice SAD-a i utjecajem židovske kuhinje, okusi ovdje su istinski jedinstveni.

Isječci

Epizode

 • 1

  Vatreni kraljevi

  +

  Umirovljeni mehaničar Gualberto Elizondo, iznenadio je svoju odraslu djecu nakon ga je njegov hobi roštiljanja pretvorio u lokalnu i internet senzaciju. U svom starom automobilu, vozi Pati kroz planine La Huasteca, a zatim je časti rebricama.

 • 2

  Sestre, varivo i drskost

  +

  Nemojte se žaliti, ne pitajte gdje je zahod i svakako ne tražite sol. Na rijeci Ramos, dvije sestre, koje nisu tražile vaše mišljenje, poslužuju jedno jelo, tradicionalno varivo Cortadillo. Pazite se njihove papige, ona grize.

 • 3

  Svjetski kup Tacosa

  +

  Država Nuevo León podijeljena je između dva profesionalna nogometna tima: Los Tigres i Los Rayados. Pati isprobava hranu na stadionu sa zvijezdama iz svakog tima kako bi presudila tko će pobijediti u borbi torti i tacosa.

 • 4

  Majstori kruha

  +

  Čovjek koji je doslovce napisao knjigu o meksičkom kruhu, Irving Quiroz, dovodi Pati u svoju radionicu u Monterreyu. Ovdje u Monterreyu upoznajemo obitelj koja posjeduje mesnicu za koju se zna da ima najbolji chicharrón u gradu.

 • 5

  Čarolija Piloncilla

  +

  Obitelj Garza poziva Pati na godišnju tradiciju u njihovom vinogradu kada otvaraju vrata cijeloj zajednici za pomoć u izradi Piloncilla. Zatim odlazimo u čarobni grad Bustamante, gdje upoznajemo tri sestre koje posjeduju poznatu pekarnicu.

 • 6

  Put od farme do stola

  +

  Huerto Urbano ili "urbana farma" rješava problem raznolikih lokalnih sastojaka razvijanjem uzgoja u teškim uvjetima. Suprug vlasnice jedan je od velikih pionira kulinarskih inovacija u Monterreyu koji je predvodio put do transformacije grada.

 • 7

  Kultura kantina i jutro poslije

  +

  Kantine su nekoć bile okupljališta muškaraca u kojima se pilo, jelo, veselilo, a katkad liječilo i pokoje slomljeno srce. Pati će s lokalnim povjesničarom posjetiti dvije vrlo različite kantine, čuti njihove priče i kušati hranu koju nude.

 • 8

  Teksaški roštilj u dolini naranča

  +

  Teksaški roštilj u Meksiku? Zašto ne! Pati uči razliku carne asada i teksaškog roštilja, posjećuje nasad naranči i na obiteljskoj roštiljadi ne zaboravlja na tradicionalnog kozlića na žaru. Usput učimo kako se proizvode omiljene meksičke karamele.

 • 9

  Dan s Hugom

  +

  Kuhar Hugo Guajardo iz El Jonuca najboljim namirnicama pomiče granice kuhinje sjevernog Meksika. Hugo Pati otkriva obiteljski restoran koji je usavršio sušenje mesa, kuha vlastite specijalitete i uči je roštiljati piletinu poput vrhunskog kuhara.

 • 10

  Vrhunski kuhari i drevne litice

  +

  Patini novi prijatelji planinari vode je izbliza doživjeti planine i otkrivaju joj omiljene planinarske grickalice. Nakon planinarske pustolovine, za četiri vrhunska lokalna kuhara priprema carne asadu s pogledom na zapanjujuće planine Huasteca.

Recepti