Za Patinim meksičkim stolom

Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom

02:58

Sljedeći TV termin

 1. Subota 2 Srpanj u 11:05

  Više od običnog obroka (E13 - S06)

 2. Subota 2 Srpanj u 20:00

  Tijuana: Priče s granice (E02 - S07)

 3. Subota 2 Srpanj u 20:30

  Epski plodovi mora Ensenade (E03 - S07)

Sažetak

U ovoj sezoni “Za Patinim meksičkim stolom” Pati istražuje jednu od najvećih meksičkih država – Sonoru. Njezine pustolovine vode je kroz grub i predivan teren pustinje Sonore te do mora Cortez, koji je prepun obilja.

Isječci

Epizode

 • 1

  Tucson: Vrata u Sonoru

  +

  U Tucsonu, Pati uči osnove pravljenja kruha od jednog od najboljih američkih pekara, Don Guerre iz pekare Barrio. To iskustvo će je nagnati da ode u Sonoru, kako bi vidjela odakle potječe sonoranska pšenica.

 • 2

  Obilazak hrane u Hermosillu

  +

  Pati će provesti dan u glavnom gradu Sonore, Hermosillu, gdje će posjetiti najbolje kulinarske destinacije. Od gigantskih burritosa kod Dona Guille, do gozbe za ljubitelje mesa u popularnom restoranu Mochomos.

 • 3

  Blagoslov i korist

  +

  Pati će doživjeti dvije kulinarske tradicije Sonore. Prvo, lokalni ribar primit će blagoslov od žene iz plemena Seri, a u planinskom gradu Matape, nekoliko ženskih mesara kolje kravu za tradiciju koja se zove “korist.”

 • 4

  Carne Asada s obitelji

  +

  Pati će provesti neko vrijeme sa svojim momcima kuhajući klasična jela u sonoranskom stilu. Prvo, uči ih osnovama istinske sonoranske tradicije - carne asada. Zatim, za desert, galeta od grožđa s kremom od kikirikija.

 • 5

  Moć brašna

  +

  Pšenica i meso dva su kamena temeljca sonoranske kuhinje, a Pati će pokazati svoju verziju klasičnog recepta koji sadrži oba sastojka. U jednom od najstarijih mlinova u Hermosillu, Pati će dobiti lekciju u pripremanju coyotasa.

 • 6

  Sonoranski omiljeni obiteljski recepti za Samija

  +

  Pati će provesti dan u kuhinji sa svojim srednjim sinom, Samijem, kuhajući recepte inspirirane putovanjima u Sonori. U Sonori, Pati će iz prve ruke vidjeti kako obiteljska povezanost može biti ključ za ukusne recepte.

 • 7

  Legende sonoranskog mora

  +

  Pati putuje obalom Sonore, gdje će je lokalna legenda Toño Contreras odvesti u obilazak koji uključuje školjke, njegov restoran i domaću kuhinju, za neke stvarno primamljive recepte.

 • 8

  Super sonoranski

  +

  Pati radi tri klasična recepta iz Sonore, riblji specijalitet zvan pescado zarandeado, bogati gulaš gallina pinta i ukusnu prljavu riža sa školjkama.

 • 9

  Kuhanje za moju ekipu u Sonori

  +

  Dok Pati putuje sa svojom snimateljskom ekipom kroz veliku meksičku državu Sonoru, inspirirana je odvažnim okusima i sastojcima. Zaustavit će se u prekrasnoj hacijendi izvan Hermosilla, gdje će pripremiti pravu gozbu u rustikalnoj vanjskoj kuhinji.

 • 10

  Sabores Norteños

  +

  Pati je nadahnuta "sjevernim okusima" Sonore, gdje vruća i suha pustinja prožima divnim, iznenađujućim receptima. Pripremit će tradicionalne tamalese s kukuruzom, čilijem i sirom, a zatim odreske sa salatom od ukiseljenog grožđa.

Recepti