Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom

02:58

Sažetak

U desetoj sezoni Pati Jinich odlazi u meksičku državu Jalisco. Putovanje s Pati prepuno je avantura i nevjerojatne hrane. Istražit će i povijest i strastvenost mariachi glazbe i vidjeti proces nastanka tekile od polja agave do degustacijskog stola.

Isječci

Epizode

 • 1

  Dobrodošli u Guadalajaru

  +

  Pati istražuje najbolja jela glavnog grada Jalisca, Guadalajare. Sastaje se s jednim od najboljih gradskih kuhara, Fabianom Delgadom a kasnije u svojoj kuhinji Pati priprema bolillos i tortu s tatemadom de puercom.

 • 2

  Hrana susreće umjetnost

  +

  Guadalajara je kulturni centar Jalisca koji privlači umjetnike, glazbenike i kuhare iz cijelog Meksika. Pati će istražitimjesta na kojima se hrana i umjetnost doista povezuju. Posjetit će kuhare koji stvaraju umjetnička, šarena jela.

 • 3

  Klasična jela iz Jalisca

  +

  Pati će zastati u nekoliko omiljenih restorana u Guadalajari kako bi dobila dva klasična recepta te regije. Na povratku u svoju kuhinju Pati usavršava svoje recepte za nekoliko favorita iz regije Jalisco: menudo, tepache i jericalla.

 • 4

  Mariachi

  +

  Kažu da je u Jaliscu nastala glazba mariachi. Pati uči o povijesti, instrumentima i značenju te glazbe. U Guadalajari će ručati s vođom najpoznatije meksičke grupe Mariachi Nuevo Tecalitlán. U svojoj kuhinji Pati izrađuje carne en su jugo.

 • 5

  Escaramuza

  +

  Jalisco je poznat po svojim charrosima. Pati doživljava jedinstven i poznat dio ovog dijela kulture: escaramuzu. U kuhinji Pati priprema birriju u stilu Jalisca, a njezina prijateljica, slastičarka, radi meksički žele za desert.

 • 6

  Tradicija i inovacija

  +

  Pati upoznaje kuhara i povjesničara Marua Toleda koji radi na očuvanju i prenošenju nekih od najvažnijih regionalnih recepata Jalisca. U kuhinji, Pati priprema pileći tamales u stilu Jalisca i čili relleno rižu začinjenu salsa rojom.

 • 7

  Doći do korijena

  +

  Pati upoznaje mlade kuhare i vlasnike restorana koju se vraćaju svojim korijenima i autohtonoj biljci - kukuruzu - za stvaranje jelovnika prepunog ukusnih jela. Poziva svog prijatelja koji radi deserte pellizcadu i chicharrón u salsa verde.

 • 8

  Srce tekile

  +

  Pati posjećuje Jalisco, rodno mjesto meksičkog žestokog pića, tekile. Uči o povijesti pravljenja tekile i promatra proces izrade. Zatim priprema veliki doručak od kukuruznih tortilja sa salsom verde con chile de árbol i tradicionalnim arroz rojo.

 • 9

  Dvostruka Vallarta

  +

  Pati je u Puerto Vallarti. Dobiva insajderski obilazak najbolje ulične hrane od jednog od najpriznatijih kuhara grada, Thierryja Bouleta, kao i informacije kako svaki dan poslužiti na tisuće turista. Za večeru – specijalitet: pescado zarandeado.

 • 10

  Tacos i tostada

  +

  Ovu epizodu Pati posvećuje - tacosu. Kuša dva najbolja tacosa u Jaliscu - marlin tacos u Puerto Vallarti i barbacoa tacos u Guadalajari. I sama stvara par tacosa nadahnutih Jaliscom i Ceviche tostadu koji će zadovoljiti prave ljubitelje tacosa.

Recepti