Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom

02:58

Sažetak

U desetoj sezoni Pati Jinich odlazi u meksičku državu Jalisco. Putovanje s Pati prepuno je avantura i nevjerojatne hrane. Istražit će i povijest i strastvenost mariachi glazbe i vidjeti proces nastanka tekile od polja agave do degustacijskog stola.

Isječci

Epizode

  • 1

    Dobrodošli u Guadalajaru

    +

    Pati istražuje najbolja jela glavnog grada Jalisca, Guadalajare. Sastaje se s jednim od najboljih gradskih kuhara, Fabianom Delgadom a kasnije u svojoj kuhinji Pati priprema bolillos i tortu s tatemadom de puercom.

  • 2

    Hrana susreće umjetnost

    +

    Guadalajara je kulturni centar Jalisca koji privlači umjetnike, glazbenike i kuhare iz cijelog Meksika. Pati će istražitimjesta na kojima se hrana i umjetnost doista povezuju. Posjetit će kuhare koji stvaraju umjetnička, šarena jela.

  • 3

    Klasična jela iz Jalisca

    +

    Pati će zastati u nekoliko omiljenih restorana u Guadalajari kako bi dobila dva klasična recepta te regije. Na povratku u svoju kuhinju Pati usavršava svoje recepte za nekoliko favorita iz regije Jalisco: menudo, tepache i jericalla.

  • 4

    Mariachi

    +

    Kažu da je u Jaliscu nastala glazba mariachi. Pati uči o povijesti, instrumentima i značenju te glazbe. U Guadalajari će ručati s vođom najpoznatije meksičke grupe Mariachi Nuevo Tecalitlán. U svojoj kuhinji Pati izrađuje carne en su jugo.

  • 5

    Escaramuza

    +

    Jalisco je poznat po svojim charrosima. Pati doživljava jedinstven i poznat dio ovog dijela kulture: escaramuzu. U kuhinji Pati priprema birriju u stilu Jalisca, a njezina prijateljica, slastičarka, radi meksički žele za desert.

  • 6

    Tradicija i inovacija

    +

    Pati upoznaje kuhara i povjesničara Marua Toleda koji radi na očuvanju i prenošenju nekih od najvažnijih regionalnih recepata Jalisca. U kuhinji, Pati priprema pileći tamales u stilu Jalisca i čili relleno rižu začinjenu salsa rojom.

  • 7

    Doći do korijena

    +

    Pati upoznaje mlade kuhare i vlasnike restorana koju se vraćaju svojim korijenima i autohtonoj biljci - kukuruzu - za stvaranje jelovnika prepunog ukusnih jela. Poziva svog prijatelja koji radi deserte pellizcadu i chicharrón u salsa verde.

  • 8

    Srce tekile

    +

    Pati posjećuje Jalisco, rodno mjesto meksičkog žestokog pića, tekile. Uči o povijesti pravljenja tekile i promatra proces izrade. Zatim priprema veliki doručak od kukuruznih tortilja sa salsom verde con chile de árbol i tradicionalnim arroz rojo.

  • 9

    Dvostruka Vallarta

    +

    Pati je u Puerto Vallarti. Dobiva insajderski obilazak najbolje ulične hrane od jednog od najpriznatijih kuhara grada, Thierryja Bouleta, kao i informacije kako svaki dan poslužiti na tisuće turista. Za večeru – specijalitet: pescado zarandeado.

  • 10

    Tacos i tostada

    +

    Ovu epizodu Pati posvećuje - tacosu. Kuša dva najbolja tacosa u Jaliscu - marlin tacos u Puerto Vallarti i barbacoa tacos u Guadalajari. I sama stvara par tacosa nadahnutih Jaliscom i Ceviche tostadu koji će zadovoljiti prave ljubitelje tacosa.

Recepti