Za Patinim meksičkim stolom

Tjestenina u pikantnom umaku s kobasicama i školjkama

04:05

Sažetak

Sedma sezona serije Za Patinim meksičkim stolom odvest će gledatelje na predivan poluotok pod imenom Baja California - mjesto jedinstvene povijesti, regionalne kuhinje koja tek nastaje i elegantne jednostavnosti.

Isječci

Epizode

 • 1

  Kulinarska revolucija u Tijuani

  +

  Jedna od najobećavajućih novih destinacija što se tiče jela u Meksiku, Tijuana, puna je mladih, svježih kulinarskih talenata. Neki od najboljih svjetskih kuhara na svijetu dolaze ovamo kako bi sudjelovati u ovom uzbudljivom kulinarskom pokretu.

 • 2

  Tijuana: Priče s granice

  +

  Život na granici podrazumijeva miješanje kultura i kuhinja koje stvara jedinstvenu kulinarsku scenu. Kao meksička imigrantkinja u Americi, Pati cijeli život kombinira kuhinje, a sad će istražiti kako kombinacija kultura utječe na hranu u Tijuani.

 • 3

  Epski plodovi mora Ensenade

  +

  Lučki grad Ensenada je meka morskih plodova. Svježa riba je svuda oko vas, a kroz njega se dolazi i do meksičkog vinogradarskog područja. Pati jede morske plodove u restoranu koji navodno ima najbolju uličnu hranu na svijetu.

 • 4

  Doručak iz Baje

  +

  Pati posjećuje legendarnu kuharicu Donu Esthelu koja priprema najbolje doručke. Počela je sa štandom ispred kuće i usmenom predajom njen je restoran došao na glas kao jedan od najboljih na svijetu. Pati naučeno primjenjuje u doručku za svoje dečke.

 • 5

  Meksička vina

  +

  Valle de Guadalupe ima preko 100 vinarija koje posjećuju ljudi odasvud. Vinska regija obuzima hranom, vinom i novim pustolovinama. Pati kuša razna vina i hranu, susreće se s prijateljima te otkriva povijest regije koja je zaslužna za njen uspjeh.

 • 6

  Loreto: Skriven dragulj Baje

  +

  Loreto je mali, uzbudljivi grad bogate povijesti. Skriven dragulj dom je najstarijih samostana gdje Pati uči o povijesti. Mora probati čokoladne školjke i kuhati na plaži. Nabasa na pravu talijansku pizzu i lokal bogate tradicije s ukusnom hranom.

 • 7

  La Paz: Srce Baja Sura

  +

  Pati istražuje ljepote La Paza, glavnog grada Baja Sura, i podmorje Korteškog mora. Pliva s kitopsinama, kuša hranu na institutu za morsku hranu i susreće se s duhovitim kuharom Carlosom Valdezom.

 • 8

  Na putu s Javierom

  +

  Pati provodi dan sa slavim kuharom Javierom Plascencijom. Upoznaje je s čarima Todos Santosa i Pescadera. Jedu s njegovih omiljenih štandova, posjećuju farmu jagoda i njegov restoran Jazamango s prekrasnim vrtom.

 • 9

  Kuma kuhinje iz Caba

  +

  Pati cijeli dan provodi s Edith Jimenez na kulinarskom institutu. Edith je sa 15 g. sanjala da ima restoran, a danas ih ima dva. Koristi lokalne recepte i posjećuju obitelj koja ju je naučila pripremati tamale i sopu frescu.

 • 10

  Los Cabos s kopna i mora

  +

  Pati uranja u kristalne vode Korteškog mora u potrazi za najsvježijom i najukusnijom ribom. S kuharom Guilermom Gomezom priprema ulovljeno na drevnoj plaži s pogledom na ocean dok razgovaraju o procvatu Cabo San Lucasa.

 • 11

  New York

  +

  Pati je pozvana pripremiti večeru u prestižni James Beard House u New Yorku i podijeliti svoju hranu i kulturu sa svijetom. Posjećuje tri autentična i uspješna meksičko-američka restorana s kuharima koji poštuju tradiciju meksičke kuhinje.

 • 12

  Uspomene na hranu

  +

  Prijatelji i obitelj oduvijek govore Pati da ima izuzetno fotografsko pamćenje za hranu. Može se prisjetiti pamtljivog jela od prije 10 godina kao da je bilo jučer. Zato Pati odlučuje pripremiti neka od njoj omiljenih jela koje pamti i ispričati nam o njima.

 • 13

  Meksičko- američko, a lokalno

  +

  Patina strast prema putovanjima ne prestaje u Meksiku, jer ona voli i svoja putovanja Amerikom. Plus, Pati stalno hrani svoja tri gladna meksičko-američka sina u razvoju. Osim što obožavaju mamina meksička jela, dečki vole i američke klasike.

Recepti