©2019 FOX Networks Group Bulgaria
Tropska gurmanica: Queensland

Sažetak

Na tom putovanju, Justine istražuje ljepote Queenslanda i domaće proizvode, te upoznaje talentirane lokalne kuhare, s kojima dijeli razne inspirativne recepte. Od traganja za kurkumom na planini Tamborine do kuhanja al fresco-a na nekima od najljepših plaža na svijetu.

Epizode

Sezona 1
  • 1

    Noumea

    +

    Justine ističe neke od najboljih svježih namirnica koje rastu u Noumei. Grilana riba Acanthocybium solandri poslužuje se s umakom vierge inspiriranim Novom Kaledonijom. Slatke banane zvijezde su njezinih popečaka.

  • 2

    Otok Pines

    +

    Justine je danas na Isle of Pines. Prvo priprema lampugu s uzbudljivim slatko-kiselim umakom. Zatim odlazi u potragu za puževima u prašumu. Puževe kuha za ravioli i servira u bogatom bisqueu.

  • 3

    Kanačke tradicije

    +

    Justine odlazi na istraživanje kako bi pronašla neke egzotične lokalne sastojke poput inyama, tara i riječnih kozica za današnje recepte. Kozice će popržiti na tavi sa šalotom i maslacem, a inyam će staviti u bogati gulaš od hobotnice.

  • 4

    Stočarska zemlja

    +

    Justine nam pokazuje jednostavni, ali bogati način pripremanja lokalnih kozica. Pasite oči na ovom luksuznom burgeru od srnetine i foie grasa prije no što Justine pokaže kako pripremiti carpaccio od goveđeg filea.

  • 5

    Tropsko voće

    +

    Danas cijeli pastrva ide na roštilj dok Justine priprema ručak uz obalu. Zatim Jerome piletinu i povrće diže na razinu finih restorana, a Justine priprema desert – mousse od bijele čokolade i tropskog voća.

  • 6

    Tržnica Noumea

    +

    Justine od lokalnog korjenastog povrća s Noumee priprema popečke. Zatim lokalni kuhar Christophe od najbolje vanilije na svijetu priprema creme brule. Na kraju Justine radi tunu nicoise.

  • 7

    Kuhanje s Gabi

    +

    Justine kreće u ribolov i skuplja fantastične morske plodove za roštilj pored plaže. Kasnije priprema laganu i jednostavnu salatu od papigače.

  • 8

    Zadnji dani u Noumeai

    +

    Danas Justine slavi svježe, ukusne morske plodove pripremajući odličan sendvič od kozica i rakova. Zatim dolazi dekadentni čokoladni tart koji je napravio jedan od vodećih stručnjaka Nove Kaledonije.