Tropska gurmanica: Queensland
Epizode
1
Noumea
+Justine ističe neke od najboljih svježih namirnica koje rastu u Noumei. Grilana riba Acanthocybium solandri poslužuje se s umakom vierge inspiriranim Novom Kaledonijom. Slatke banane zvijezde su njezinih popečaka.
2
Otok Pines
+Justine je danas na Isle of Pines. Prvo priprema lampugu s uzbudljivim slatko-kiselim umakom. Zatim odlazi u potragu za puževima u prašumu. Puževe kuha za ravioli i servira u bogatom bisqueu.
3
Kanačke tradicije
+Justine odlazi na istraživanje kako bi pronašla neke egzotične lokalne sastojke poput inyama, tara i riječnih kozica za današnje recepte. Kozice će popržiti na tavi sa šalotom i maslacem, a inyam će staviti u bogati gulaš od hobotnice.
4
Stočarska zemlja
+Justine nam pokazuje jednostavni, ali bogati način pripremanja lokalnih kozica. Pasite oči na ovom luksuznom burgeru od srnetine i foie grasa prije no što Justine pokaže kako pripremiti carpaccio od goveđeg filea.
5
Tropsko voće
+Danas cijeli pastrva ide na roštilj dok Justine priprema ručak uz obalu. Zatim Jerome piletinu i povrće diže na razinu finih restorana, a Justine priprema desert – mousse od bijele čokolade i tropskog voća.
6
Tržnica Noumea
+Justine od lokalnog korjenastog povrća s Noumee priprema popečke. Zatim lokalni kuhar Christophe od najbolje vanilije na svijetu priprema creme brule. Na kraju Justine radi tunu nicoise.
7
Kuhanje s Gabi
+Justine kreće u ribolov i skuplja fantastične morske plodove za roštilj pored plaže. Kasnije priprema laganu i jednostavnu salatu od papigače.
8
Zadnji dani u Noumeai
+Danas Justine slavi svježe, ukusne morske plodove pripremajući odličan sendvič od kozica i rakova. Zatim dolazi dekadentni čokoladni tart koji je napravio jedan od vodećih stručnjaka Nove Kaledonije.