• Sarma od vinove loze (punjene rolice)Recepti
    Sarma od vinove loze (punjene rolice)

    Način pripreme jogurta: U lonac ulijte mlijeko. Pasterizirajte mlijeko na 90 °C najmanje 20 minuta. Mlijeko će se malo zgusnuti. U ovom postupku morate jako paziti da ne prijeđete temperaturu....

  • Ajvar i LutenicaRecepti
    Ajvar i Lutenica

    Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po po...

  • Pečeno carsko meso sa salatom od komorača i jabukaRecepti
    Pečeno carsko meso sa salatom od komorača i jabuka

    Curtis Stone je slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po...

  • Varivo od krumpira i govedineRecepti
    Varivo od krumpira i govedine

    Počnite tako da ogulite krumpire, polovicu ostavite cijele u vodi, preostalu polovicu narežite na komade debljine oko 3 cm i ostavite ih u hladnoj vodi. Pećnicu zagrijte na 150C. Na jaku vatu stav...

  • Janjeće koljenice s inćunimaRecepti
    Janjeće koljenice s inćunima

    Pećnicu zagrijte na 160C/Plin 4. Janjeće koljenice začinite s paprom. Zapecite ih do smeđe boje u kalupu za složenac uz malo maslinovog ulja. Kada koljenice poprime laganu smeđu boju, dodajte grub...

  • Medena rebarca s anisomRecepti
    Medena rebarca s anisom

    Kako biste napravili marinadu, u lim za pečenje ili kalup za pečenje stavite med i umak od kamenica. Dodajte čili pahuljice, zvijezde anisa i sol. Zrna crnog papra sameljite i dodajte u marinadu. R...

  • Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćemRecepti
    Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem

    Korak 1: topljenje želatine Namočite želatinu u hladnoj vodi dok listovi ne omekšaju. Korak 2: napravite sljez Bjelanjke s 50 grama šećera lagano umutite mikserom. U loncu zakuhajte 200 grama šećer...

  • Juha od junećih kostijuRecepti
    Juha od junećih kostiju

    Zagrijati pećnicu na 200°C. Staviti kosti i povrće na lim za pečenje. Nakapati maslinovim uljem. Peći 20 minuta ili do zlatnosmeđe boje. Izvaditi iz pećnice i staviti u lonac hladne vode, zajedno s...