Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • 1L sojinog mlijeka
  • 1 sjemenka vanilije, ostruganih sjemenki
  • 4 zrna kardamoma, zgnječena
  • 1 štapić cimeta
  • 3 klinčića
  • 3 zrna papra
  • 2 kriške đumbira
  • 60g rafiniranog šećera
  • 4 titanij listića želatine
  • Orašastog i sušenog voća po želji

Priprema

  • 1.Stavite mlijeko, vaniliju  te sjemenke, začine, đumbir i šećer u lonac pa neka sve zakipi.
  • 2. Maknite s vatre I ohladite na sobnu temperaturu kako bi se sve dobro namočilo. Stavite želatinu u zdjelicu hladne vode da omekša te dodajte smjesu toplog mlijeka. Promiješajte da se rastopi. Zatim procijedite.
  • 3.Stavite 8 malih ispranih zdjelica na veliki poslužavnik. Stavite u hladnjak I hladite 4 sata ili preko noći dok se ne slegne.
  • 4. Ukrasite sušenim i orašastim voćem.

Povezani recepti

Vidi sve