Opis
Priprema:
1. Otkoštati zeca. Sačuvati dva filea i staviti preostalo meso u mlinac zajedno sa 100 g slanine. Začiniti mljevenim timijanom, solju i paprom po ukusu. Staviti u hladnjak i ostaviti 3 do 4 sata.
2. Nasjeckati luk, češnjak i kadulju. Ispržiti na zagrijanom maslacu. Ostaviti sa strane da se ohladi.
3. Pomiješati mljeveno meso s vinom Madeira i prženim lukom, češnjakom i kaduljom.
4. Preostalim kriškama slanine, obložiti stranice i dno lima. Ostaviti slaninu da visi s vanjske strane lima.
5. Izvrnuti polovicu mljevenog mesa u lim. Staviti odreske. Ubaciti preostalo meso. Poravnati i prekriti slaninom. Prekriti papirom za pečenje i umotati jelo u aluminijsku foliju.
6. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva (bez ventilatora). Peći jelo 90 minuta. Ostaviti da se ohladi.
7. Narezati na kriške i servirati sa svježom salatom posutom solju, ekstra djevičanskim maslinovim uljem i octom.
Sastojci
Sastojci
- 1 zec
- 300 g dimljene slanine (tanko narezane)
- 1 luk šalot
- 2 češnja češnjaka
- 1 grančica kadulje
- 40 g maslaca
- 50 ml vina Madeira
- 1/2 čajne žličice timijana
- sol i papar po ukusu
Za salatu
- mješavina zeljastog povrća po izboru
- sol
- maslinovo ulje
- ocat po ukusu