Zečji frikase

Priprema:

1.    Uklonite kosti sa zeca i narežite na kockice.

2.    Narežite slaninu na trake. Sitno nasjeckati luk i češnjak. Oguliti i naribati mrkvu.

3.    Začiniti meso solju i paprom i ispržiti na maslacu dok ne porumeni. Dodati slaninu i blago ispržiti.

4.    Zatim dodati sjeckano povrće. Kada se povrće sprži i omekša, začiniti sitno  sjeckanim lovorom, dodati brašno, promiješati i uliti vino.

5.    Uliti bujon sa solju i paprom i kuhati poklopljeno na slaboj vatri oko 45 minuta. Isključiti štednjak.

6.    Umutiti vrhnje sa žumanjcima i senfom. Uliti u tavu i promiješati.

7.    Skuhati tagliatele i pokapati ih maslinovim uljem. Servirati frikase s tijestom. Ukrasiti jelo sjeckanim peršinom. 

Sastojci

  • Sastojci 1 zec 120 g dimljene slanine 1 luk 1 mrkva 5 češnjeva češnjaka 150 ml tekućeg vrhnja 1 žlica starinskog senfa 600 ml bujona od povrća 1 list lovora 4 vezice peršina 1 žlica brašna 2 žumanjka 80 g maslaca sol i papar po ukusu 400 g tagliatela (široki rezanci) 1 zec 120 g dimljene slanine 1 luk 1 mrkva 5 češnjeva češnjaka 150 ml tekućeg vrhnja 1 žlica starinskog senfa 600 ml bujona od povrća 1 list lovora 4 vezice peršina 1 žlica brašna 2 žumanjka 80 g maslaca sol i papar po ukusu 400 g tagliatela (široki rezanci)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve