Zečji frikase

Zečji frikase

Opis

Priprema:

1.    Uklonite kosti sa zeca i narežite na kockice.

2.    Narežite slaninu na trake. Sitno nasjeckati luk i češnjak. Oguliti i naribati mrkvu.

3.    Začiniti meso solju i paprom i ispržiti na maslacu dok ne porumeni. Dodati slaninu i blago ispržiti.

4.    Zatim dodati sjeckano povrće. Kada se povrće sprži i omekša, začiniti sitno  sjeckanim lovorom, dodati brašno, promiješati i uliti vino.

5.    Uliti bujon sa solju i paprom i kuhati poklopljeno na slaboj vatri oko 45 minuta. Isključiti štednjak.

6.    Umutiti vrhnje sa žumanjcima i senfom. Uliti u tavu i promiješati.

7.    Skuhati tagliatele i pokapati ih maslinovim uljem. Servirati frikase s tijestom. Ukrasiti jelo sjeckanim peršinom. 

Sastojci

Sastojci

  • 1 zec
  • 120 g dimljene slanine
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 150 ml tekućeg vrhnja
  • 1 žlica starinskog senfa
  • 600 ml bujona od povrća
  • 1 list lovora
  • 4 vezice peršina
  • 1 žlica brašna
  • 2 žumanjka
  • 80 g maslaca
  • sol i papar po ukusu
  • 400 g tagliatela (široki rezanci)
  • 1 zec
  • 120 g dimljene slanine
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 150 ml tekućeg vrhnja
  • 1 žlica starinskog senfa
  • 600 ml bujona od povrća
  • 1 list lovora
  • 4 vezice peršina
  • 1 žlica brašna
  • 2 žumanjka
  • 80 g maslaca
  • sol i papar po ukusu
  • 400 g tagliatela (široki rezanci)

Povezani recepti