Zečji frikase
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1. Uklonite kosti sa zeca i narežite na kockice.
2. Narežite slaninu na trake. Sitno nasjeckati luk i češnjak. Oguliti i naribati mrkvu.
3. Začiniti meso solju i paprom i ispržiti na maslacu dok ne porumeni. Dodati slaninu i blago ispržiti.
4. Zatim dodati sjeckano povrće. Kada se povrće sprži i omekša, začiniti sitno sjeckanim lovorom, dodati brašno, promiješati i uliti vino.
5. Uliti bujon sa solju i paprom i kuhati poklopljeno na slaboj vatri oko 45 minuta. Isključiti štednjak.
6. Umutiti vrhnje sa žumanjcima i senfom. Uliti u tavu i promiješati.
7. Skuhati tagliatele i pokapati ih maslinovim uljem. Servirati frikase s tijestom. Ukrasiti jelo sjeckanim peršinom.
Sastojci
- Sastojci 1 zec 120 g dimljene slanine 1 luk 1 mrkva 5 češnjeva češnjaka 150 ml tekućeg vrhnja 1 žlica starinskog senfa 600 ml bujona od povrća 1 list lovora 4 vezice peršina 1 žlica brašna 2 žumanjka 80 g maslaca sol i papar po ukusu 400 g tagliatela (široki rezanci) 1 zec 120 g dimljene slanine 1 luk 1 mrkva 5 češnjeva češnjaka 150 ml tekućeg vrhnja 1 žlica starinskog senfa 600 ml bujona od povrća 1 list lovora 4 vezice peršina 1 žlica brašna 2 žumanjka 80 g maslaca sol i papar po ukusu 400 g tagliatela (široki rezanci)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom