Zečji frikase
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1. Uklonite kosti sa zeca i narežite na kockice.
2. Narežite slaninu na trake. Sitno nasjeckati luk i češnjak. Oguliti i naribati mrkvu.
3. Začiniti meso solju i paprom i ispržiti na maslacu dok ne porumeni. Dodati slaninu i blago ispržiti.
4. Zatim dodati sjeckano povrće. Kada se povrće sprži i omekša, začiniti sitno sjeckanim lovorom, dodati brašno, promiješati i uliti vino.
5. Uliti bujon sa solju i paprom i kuhati poklopljeno na slaboj vatri oko 45 minuta. Isključiti štednjak.
6. Umutiti vrhnje sa žumanjcima i senfom. Uliti u tavu i promiješati.
7. Skuhati tagliatele i pokapati ih maslinovim uljem. Servirati frikase s tijestom. Ukrasiti jelo sjeckanim peršinom.
Sastojci
- Sastojci 1 zec 120 g dimljene slanine 1 luk 1 mrkva 5 češnjeva češnjaka 150 ml tekućeg vrhnja 1 žlica starinskog senfa 600 ml bujona od povrća 1 list lovora 4 vezice peršina 1 žlica brašna 2 žumanjka 80 g maslaca sol i papar po ukusu 400 g tagliatela (široki rezanci) 1 zec 120 g dimljene slanine 1 luk 1 mrkva 5 češnjeva češnjaka 150 ml tekućeg vrhnja 1 žlica starinskog senfa 600 ml bujona od povrća 1 list lovora 4 vezice peršina 1 žlica brašna 2 žumanjka 80 g maslaca sol i papar po ukusu 400 g tagliatela (široki rezanci)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom