Zdrave krafne
Recept iz: Guy Turland
Predgrijte pećnicu na 200°C
U mikseru za kolače ili u zdjeli mutilicom izmiješajte maslac, ulje, vaniliju i šećer dok ne postanu glatki i pahuljasti.
U smjesu dodajte jaje po jaje i miješajte dok se ne stope.
Zatim prosijte brašno, cimet, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u svoju vlažnu smjesu i nježno mijesite dok se ne stope, a završite umiješavši mlijeko.
Žlicom ulijte tijesto u namazane kalupe za krafne. Pecite 10 minuta pa maknite i pustite da se 10-15 minuta hlade.
Za čokoladni preljev, umješajte kakao, kokosovo ulje, med i hladite u zdjeli dok nije glatko.
Za banana smjesu, stavite u blender ili procesor smrznutu bananu, med, rum i jogurt i miksajte dok ne bude glatko (dodajte malo vode iz kokosa ako je treba razrijediti ili postići željenu gustoću sladoleda).
Kad se krafne ohlade, razrežite ih napola, napunite smjesom od bobica i poškropite čokoladom, te poslužite nekome koga volite.
Sastojci
- ¼ šalica mekoga maslaca
- ¼ šalica kokosova ulja
- ½ šalica kokosova šećera
- 2 jaja
- 2 žličica praška za pecivo
- ¼ žličice sode bikarbone
- 1 žličica cimeta u prahu
- ¼ morske soli
- 1 štapić vanilije
- 3 šalice integralnog ili bademova brašna
- 1 šalica kokosova mlijeka
- 1/2 šalice 100%-tnog kakaa
- 2 žlice kokosova ulja
- ¼ žličice kajenskog papra
- 1 žličica meda
- 1 šalica smrznutih bobica
- 1 smrznuta banana, oguljena i narezana
- 1 čašica aromatiziranog ruma
- 1 žlica jogurta
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom