Predgrijte pećnicu na 200°C

U mikseru za kolače ili u zdjeli mutilicom izmiješajte maslac, ulje, vaniliju i šećer dok ne postanu glatki i pahuljasti.

U smjesu dodajte jaje po jaje i miješajte dok se ne stope.

Zatim prosijte brašno, cimet, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u svoju vlažnu smjesu i nježno mijesite dok se ne stope, a završite umiješavši mlijeko.

Žlicom ulijte tijesto u namazane kalupe za krafne. Pecite 10 minuta pa maknite i pustite da se 10-15 minuta hlade.

Za čokoladni preljev, umješajte kakao, kokosovo ulje, med i hladite u zdjeli dok nije glatko.

Za banana smjesu, stavite u blender ili procesor smrznutu bananu, med, rum i jogurt i miksajte dok ne bude glatko (dodajte malo vode iz kokosa ako je treba razrijediti ili postići željenu gustoću sladoleda).

Kad se krafne ohlade, razrežite ih napola, napunite smjesom od bobica i poškropite čokoladom, te poslužite nekome koga volite.

Sastojci

  • ¼ šalica mekoga maslaca
  • ¼ šalica kokosova ulja
  • ½ šalica kokosova šećera
  • 2 jaja
  • 2 žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • ¼ morske soli
  • 1 štapić vanilije
  • 3 šalice integralnog ili bademova brašna
  • 1 šalica kokosova mlijeka
  • 1/2 šalice 100%-tnog kakaa
  • 2 žlice kokosova ulja
  • ¼ žličice kajenskog papra
  • 1 žličica meda
  • 1 šalica smrznutih bobica
  • 1 smrznuta banana, oguljena i narezana
  • 1 čašica aromatiziranog ruma
  • 1 žlica jogurta

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve