Potreban Vam je:

6 x 12.5-cm kalup za pitu

 

Postupak:

  1. Zagrijati ulje u velikoj tavi za složenac te pržiti meso u sekcijama dok ne posmeđi. Odvojiti sekcije na tanjur te temeljito začiniti.
  2. Kada sve meso posmeđi vratite ga u tavu s kozjakom i prelijte temeljcem i pivom. Prekrijte te zakuhajte, smanjite vatru, lagano kuhajte 2 sata. Ulijte u plitku zdjelu i ohladite. Ragu možete pripremiti dan ranije te ohladiti u hladnjaku dok ne pripremite pite.
  3. Zagrijati pećnicu na 200°C (180°C ventilator)/400°F/plin 6.
  4. Pospite brašno na ravnu, čistu površinu te razvaljajte tijesto na 2 mm. Izrežite šest krugove većih od kalupa za pite. Zatim napunite kalupe raguom. Premažite poklopce od tijesta jajetom, okrenite i postavite na vrh kalupa te spojite rubove. Premažite vrh jajetom, postavite na veliku tepsiju i pecite 40 minuta dok tijesto ne postane hrskavo i zlatno.
  5. Dok se pite peku pripremite kamenice (ako ih poslužujete)
  6. Peršin i kruh stavite u mikser te miksajte dok ne dobijte sitne mrvice. Dodajte koricu limuna te opet miksajte. Začinite.
  7. Posložite kamenice na tepsiju, žlicom oblikujte smjesu u svaku kamenicu te pecite u pećnici 10 minuta na gornjoj pregradi. Servirajte pitu s dvije kamenice po osobi.

Sastojci

  • 3 jušne žlice biljnog ulja
  • 2kg goveđe koljenice, narezane
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2 kozjaka, oguljena i narezana
  • 500ml goveđeg temeljca
  • 250ml britanskog maslaca
  • Malo običnog brašna za pobrašniti tijesto
  • 500g lisnatog tijesta
  • 2 žumanjka za premaz
  • Za kamenice (izborno):
  • Veliki svežanj peršina ravnog lista
  • 100g kiseli kruh, grubo narezan
  • Korica 1 limuna
  • 12 oljuštenih kamenica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve