Zasebne goveđe pite s kamenicama
Recept iz: James Martin
Potreban Vam je:
6 x 12.5-cm kalup za pitu
Postupak:
- Zagrijati ulje u velikoj tavi za složenac te pržiti meso u sekcijama dok ne posmeđi. Odvojiti sekcije na tanjur te temeljito začiniti.
- Kada sve meso posmeđi vratite ga u tavu s kozjakom i prelijte temeljcem i pivom. Prekrijte te zakuhajte, smanjite vatru, lagano kuhajte 2 sata. Ulijte u plitku zdjelu i ohladite. Ragu možete pripremiti dan ranije te ohladiti u hladnjaku dok ne pripremite pite.
- Zagrijati pećnicu na 200°C (180°C ventilator)/400°F/plin 6.
- Pospite brašno na ravnu, čistu površinu te razvaljajte tijesto na 2 mm. Izrežite šest krugove većih od kalupa za pite. Zatim napunite kalupe raguom. Premažite poklopce od tijesta jajetom, okrenite i postavite na vrh kalupa te spojite rubove. Premažite vrh jajetom, postavite na veliku tepsiju i pecite 40 minuta dok tijesto ne postane hrskavo i zlatno.
- Dok se pite peku pripremite kamenice (ako ih poslužujete)
- Peršin i kruh stavite u mikser te miksajte dok ne dobijte sitne mrvice. Dodajte koricu limuna te opet miksajte. Začinite.
- Posložite kamenice na tepsiju, žlicom oblikujte smjesu u svaku kamenicu te pecite u pećnici 10 minuta na gornjoj pregradi. Servirajte pitu s dvije kamenice po osobi.
Sastojci
- 3 jušne žlice biljnog ulja
- 2kg goveđe koljenice, narezane
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 2 kozjaka, oguljena i narezana
- 500ml goveđeg temeljca
- 250ml britanskog maslaca
- Malo običnog brašna za pobrašniti tijesto
- 500g lisnatog tijesta
- 2 žumanjka za premaz
- Za kamenice (izborno):
- Veliki svežanj peršina ravnog lista
- 100g kiseli kruh, grubo narezan
- Korica 1 limuna
- 12 oljuštenih kamenica
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom