Zapečeni ananas na roštilju sa slanom rum karamelom

Tom Kerridge engleski je kuhar nagrađen vrhunskom Michelinovom zvjezdicom. Njegovi ukusni recepti s roštilja oduševiti će vas rapsodijom okusa. 

 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 super slatki ananas, oguljen i narezan na četvrtine
  • SMEĐI MASLAC
  • 80 g maslaca
  • 1 limeta, korica i sok
  • SLANI RUM I KARAMEL UMAK
  • 130 g tamnog muscovado šećera
  • 30 g maslaca
  • 30 ml tamnog ruma
  • 150 ml punomasnog vrhnja za kuhanje
  • Prstohvat sitne soli, po ukusu
  • Dekoracija za posluživanje
  • 4 kuglice sladoleda od kokosa
  • pržene kokosove pahuljice
  • tostirani pekani

Priprema

  • 1. U tavi zagrijte maslac dok ne počne dobivati ​​orašasto smeđu boju. Zatim dodajte sok od limete kako biste spriječili kuhanje maslaca ali i oplemenili okus.
  • 2. Pustiti da se malo ohladi i umiješati koricu limete i ostaviti sa strane jer ćemo time premazivati ​​ananas dok se kuha.
  • 3. Za početak ananas premažite s malo maslinovog ulja, potom ga položite na vatru s listovima koji vise preko ruba kako ne bi izgorjeli. Tako ćete ih također moći i lakše okrenuti.
  • 4. Dok se ananas peče premažite voće orašasto smeđim maslacem, to će pomoći ananasu da se karamelizira dok se peče na žari.
  • 5. Okrenite ananas svake 2-3 minute. Ukupno vrijeme pečenja je oko 12 minuta.
  • 6. U međuvremenu napravite slani rum karamel umak. Stavite sve sastojke u manji lonac i lagano kuhajte 5 minuta ili dok se lagano ne zgusne.
  • 7. Nakon što se ananas karamelizira, maknite ga s vatre i ostavite 5 minuta. Prelijte karamel umakom, sladoledom od kokosovih pahuljica, tostiranim pekanom i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve