Zapečeni ananas na roštilju sa slanom rum karamelom
Recept iz: Tom Kerridge
Tom Kerridge engleski je kuhar nagrađen vrhunskom Michelinovom zvjezdicom. Njegovi ukusni recepti s roštilja oduševiti će vas rapsodijom okusa.
Sastojci
- Sastojci
- 1 super slatki ananas, oguljen i narezan na četvrtine
- SMEĐI MASLAC
- 80 g maslaca
- 1 limeta, korica i sok
- SLANI RUM I KARAMEL UMAK
- 130 g tamnog muscovado šećera
- 30 g maslaca
- 30 ml tamnog ruma
- 150 ml punomasnog vrhnja za kuhanje
- Prstohvat sitne soli, po ukusu
- Dekoracija za posluživanje
- 4 kuglice sladoleda od kokosa
- pržene kokosove pahuljice
- tostirani pekani
Priprema
- 1. U tavi zagrijte maslac dok ne počne dobivati orašasto smeđu boju. Zatim dodajte sok od limete kako biste spriječili kuhanje maslaca ali i oplemenili okus.
- 2. Pustiti da se malo ohladi i umiješati koricu limete i ostaviti sa strane jer ćemo time premazivati ananas dok se kuha.
- 3. Za početak ananas premažite s malo maslinovog ulja, potom ga položite na vatru s listovima koji vise preko ruba kako ne bi izgorjeli. Tako ćete ih također moći i lakše okrenuti.
- 4. Dok se ananas peče premažite voće orašasto smeđim maslacem, to će pomoći ananasu da se karamelizira dok se peče na žari.
- 5. Okrenite ananas svake 2-3 minute. Ukupno vrijeme pečenja je oko 12 minuta.
- 6. U međuvremenu napravite slani rum karamel umak. Stavite sve sastojke u manji lonac i lagano kuhajte 5 minuta ili dok se lagano ne zgusne.
- 7. Nakon što se ananas karamelizira, maknite ga s vatre i ostavite 5 minuta. Prelijte karamel umakom, sladoledom od kokosovih pahuljica, tostiranim pekanom i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići
Recepti Nadiya Hussain
Slatke pakore od mrkve s umakom od kremastog sira
Recepti Nadiya Hussain
Voćna salata Fattoush