Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 1 velika glavica cvjetače
  • 100g maslaca
  • 2 češnja češnjaka, narezanog
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 3 žlice ras el hanout začinske mješavine
  • 200g kvinoje
  • 300ml bijelog vina
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • 20g tostiranih suncokretovih sjemenki
  • Šaka mente
  • 100g jogurta
  • Zest i sok jedne limete

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 200C. Ugrijte veliku vatrostalnu posudu, dodajte malo ulja.
  • Odrežite zelene listove cvjetače i uklonite bazu. Stavite cvjetaču u posudu i zapecite sa svih strana.
  • Kada poprimi smeđu boju, smanjite vatru i dodajte maslac, premazujte cvjetaču jednu minutu, zatim dodajte začine, luk i češnjak.
  • Nakon jede minute, smanjite vatru i dodajte kvinoju na dno posude, pomiješajte je sa začinjenim maslacem, dodajte vino i pirjajte dok se ne smanji obujam tekućine za pola. Dodajte temeljac i začinite sa soli.
  • Poklopite posudu i stavite u pećnicu na 30 minuta ili dok kvinoja ne upije tekućinu, a cvjetača ne omekša.
  • Jogurt začinite sa sokom limuna i soli.
  • Maknite poklopac s posude i ukrasite s jogurtom, sjemenkama suncokreta, mentom i zestom limete. Poslužite na sredini stola.

Povezani recepti

Vidi sve