Zapečena cvjetača
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 1 velika glavica cvjetače
- 100g maslaca
- 2 češnja češnjaka, narezanog
- 1 luk, narezan na kockice
- 3 žlice ras el hanout začinske mješavine
- 200g kvinoje
- 300ml bijelog vina
- 1 litra povrtnog temeljca
- 20g tostiranih suncokretovih sjemenki
- Šaka mente
- 100g jogurta
- Zest i sok jedne limete
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200C. Ugrijte veliku vatrostalnu posudu, dodajte malo ulja.
- Odrežite zelene listove cvjetače i uklonite bazu. Stavite cvjetaču u posudu i zapecite sa svih strana.
- Kada poprimi smeđu boju, smanjite vatru i dodajte maslac, premazujte cvjetaču jednu minutu, zatim dodajte začine, luk i češnjak.
- Nakon jede minute, smanjite vatru i dodajte kvinoju na dno posude, pomiješajte je sa začinjenim maslacem, dodajte vino i pirjajte dok se ne smanji obujam tekućine za pola. Dodajte temeljac i začinite sa soli.
- Poklopite posudu i stavite u pećnicu na 30 minuta ili dok kvinoja ne upije tekućinu, a cvjetača ne omekša.
- Jogurt začinite sa sokom limuna i soli.
- Maknite poklopac s posude i ukrasite s jogurtom, sjemenkama suncokreta, mentom i zestom limete. Poslužite na sredini stola.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir