Opis
- Zagrijte pećnicu na 200C. Ugrijte veliku vatrostalnu posudu, dodajte malo ulja.
- Odrežite zelene listove cvjetače i uklonite bazu. Stavite cvjetaču u posudu i zapecite sa svih strana.
- Kada poprimi smeđu boju, smanjite vatru i dodajte maslac, premazujte cvjetaču jednu minutu, zatim dodajte začine, luk i češnjak.
- Nakon jede minute, smanjite vatru i dodajte kvinoju na dno posude, pomiješajte je sa začinjenim maslacem, dodajte vino i pirjajte dok se ne smanji obujam tekućine za pola. Dodajte temeljac i začinite sa soli.
- Poklopite posudu i stavite u pećnicu na 30 minuta ili dok kvinoja ne upije tekućinu, a cvjetača ne omekša.
- Jogurt začinite sa sokom limuna i soli.
- Maknite poklopac s posude i ukrasite s jogurtom, sjemenkama suncokreta, mentom i zestom limete. Poslužite na sredini stola.
Sastojci
- 1 velika glavica cvjetače
- 100g maslaca
- 2 češnja češnjaka, narezanog
- 1 luk, narezan na kockice
- 3 žlice ras el hanout začinske mješavine
- 200g kvinoje
- 300ml bijelog vina
- 1 litra povrtnog temeljca
- 20g tostiranih suncokretovih sjemenki
- Šaka mente
- 100g jogurta
- Zest i sok jedne limete