Zamotani sendvič s piletinom

1. U veliku posudu ulijte mlaku vodu. Dodajte 100 g soli i šećera. Ubacite 2 grančice majčine dušice. Istisnite sok pola limuna. Namočite piletinu, narezanu na komade, cijelu noć ili kraće kako bi bila sočnija.

2. Za smjesu za paniranje u pivo dodajte 100 g brašna i gustin, malo-pomalo, energično miješajući pjenjačom do glatke smjese. Preostalo brašno isipajte u drugu posudu.

3. U loncu zagrijte 4 prsta ulja. Uvaljajte svaki komad piletine prvo u brašno, zatim u smjesu za paniranje i pržite dok ne porumeni, s obje strane. Izvadite na kuhinjsku salvetu.

4. Avokado prepolovite po sredini, izvadite košticu i izdubite unutrašnjost. Zgnječite vilicom, dodajte sitno narezanu rajčicu i začinite solju i octom. Promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte dvije vrste sira i vrhnje do homogenosti. Začinite solju i paprom i nekoliko kapi ulja s tartufima.

5. Za majonezu stavite jaje i senf u visoku posudu i miksajte dok ne poveća obujam. Dodajte ulje u tankom mlazu i miksajte dok se ne zgusne. Dodajte ocat i nekoliko kapi ulja s tartufima. Začinite solju i paprom i ponovno miksajte.

6. U tanjur stavite jednu tortilju. Po sredini je premažite majonezom, a po njoj poredajte listove zelene salate. Po salati istisnite nekoliko kuglica moussea od sira, dodajte smjesu od avokada i rajčice i na njih postavite 2 komada panirane piletine. Tortilju uvijte kao paket, a zatim uvijte u roladu. Svaki sendvič prerežite. Svaku polovicu omotajte u salvetu i zavežite. Sendvič spremite u plastičnu posudu.

Sastojci

  • Sastojci300 g piletine od buta 4 tortilje 1 avokado 1 rajčica listovi zelene salate 3 grančice majčine dušice ½ limuna 100 g soli 100 g šećera sol i paparZa paniranje200 g brašna 2 žlice gustina 150 ml pivaZa majonezu 2 jaja 1 žlica senfa 100 ml ulja 1 žličica octa sol i papar ulje s tartufimaZa mousse100 g zrnatog sira 100 g kremastog sira 100 g kiselog vrhnja ulje od tartufa

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve