Zalogaji od parmezana s tartarom od teletine
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- Sastojci:
- 350 g parmezana reggiano, naribanog
- 205 ml vrhnja
- 225 ml mlijeka
- 200 g junetine, sitno nasjeckane
- Sol i papar
- 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 inćuna
- 1 crveni luk, narezan na kriške
- 250 g bijeli balzamični ocat
- 225 g sitnog šećera
Priprema
- 1. Za hrskavi parmezan, zagrijte pećnicu na 180° C. Zatim na silikonski podložak za pečenje pospite 150 g ribanog parmezana te ga stavite na lim za pečenje.
- 2. Pecite 8-10 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
- 3. Za pjenicu, u malom loncu zavrijte mlijeko i vrhnje. Kad se približi vrenju, maknite s vatre i umiješajte, malo po malo, preostali parmezan reggiano.
- 4. Nastavite miješati dok se sir u potpunosti ne rastopi. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi dva sata. Dva puta procijedite kroz fino sito, zatim ulijte u posudu pod tlakom i jako protresite.
- 5. Zakuhajte ocat, dodajte šećer i kuhajte dvije minute. Vruću tekućinu prelijte po crvenom luku i dopustite da se ohladi. Stavite u hladnjak. Zatim u zdjelu stavite sjeckanu teletinu, začinite i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dobro promiješajte.
- 6. Za posluživanje, razlomite hrskavi parmezan na komade velike 5-6 cm. Malo pjenice istisnite po vrhu, dodajte žlicu teletine i na vrh ukiseljeni luk, istisnite još pjenice i poklopite s drugim komadom hrskavog parmezana. Poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada