Opis

Postupak:

Za hrskavi parmezan, zagrijte pećnicu na 180° C. Zatim na silikonski podložak za pečenje pospite 150 g ribanog parmezana te ga stavite na lim za pečenje. Pecite 8-10 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

Za pjenicu, u malom loncu zavrijte mlijeko i vrhnje. Kad se približi vrenju, maknite s vatre i umiješajte, malo po malo, preostali parmezan reggiano. Nastavite miješati dok se sir u potpunosti ne rastopi. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi dva sata. Dva puta procijedite kroz fino sito, zatim ulijte u posudu pod tlakom i jako protresite.

Zakuhajte ocat, dodajte šećer i kuhajte dvije minute. Vruću tekućinu prelijte po crvenom luku i dopustite da se ohladi. Stavite u hladnjak. Zatim u zdjelu stavite sjeckanu teletinu, začinite i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dobro promiješajte.

Za posluživanje, razlomite hrskavi parmezan na komade velike 5-6 cm. Malo pjenice istisnite po vrhu, dodajte žlicu teletine i na vrh ukiseljeni luk, istisnite još pjenice i poklopite s drugim komadom hrskavog parmezana. Poslužite.

Sastojci

Sastojci:

  • 350 g parmezana reggiano, naribanog
  • 205 ml vrhnja
  • 225 ml mlijeka
  • 200 g junetine, sitno nasjeckane
  • Sol i papar
  • 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 inćuna
  • 1 crveni luk, narezan na kriške
  • 250 g bijeli balzamični ocat
  • 225 g sitnog šećera

Povezani recepti