Začinjeni krekeri
Recept iz: Rudolph van Veen

Rudolph van Veen vam donosi brzi snack za druženja.
Sastojci
- Začinjeni krekeri
- 300 ml vode
- 7 g suhog kvasca (1 vrećica)
- 1 žličica šećera
- 400 g brašna
- pola žličice soli
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica mješavine začina za'atar
- prstohvat soli
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220 °C.
- Zagrijte vodu tako da bude mlaka i dodajte kvasac i šećer.
- Brašno prosijajte na radnu plohu, dodajte sol i napravite rupu u brašnu.
- U rupu ulijte maslinovo ulje i smjesu s kvascem te malo-pomalo umijesite brašno tako da dobijete gipko i elastično tijesto.
- Tijesto oblikujte u loptu i stavite ga u namašćenu zdjelu.
- Zdjelu prekrijte plastičnom folijom i ostavite tijesto na toplome da se diže dok mu se volumen ne udvostruči.
- Iz tijesta istisnite zrak i razvaljajte ga na radnoj plohi posutoj brašnom tako da dobijete veoma tanki kvadar.
- Tijesto potom stavite na lim obložen papirom za pečenje i gornju stranu premažite maslinovim uljem.
- Pospite za'atarom i solju te pecite tijesto oko 10 minuta tako da bude zlatnosmeđe boje.
- Ostavite da se ohladi i razlomite na velike komade.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići