Začinjeni krekeri
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Zagrijte vodu tako da bude mlaka i dodajte kvasac i šećer. Brašno prosijajte na radnu plohu, dodajte sol i napravite rupu u brašnu. U rupu ulijte maslinovo ulje i smjesu s kvascem te malo-pomalo umijesite brašno tako da dobijete gipko i elastično tijesto. Tijesto oblikujte u loptu i stavite ga u namašćenu zdjelu. Zdjelu prekrijte plastičnom folijom i ostavite tijesto na toplome da se diže dok mu se volumen ne udvostruči.
Iz tijesta istisnite zrak i razvaljajte ga na radnoj plohi posutoj brašnom tako da dobijete veoma tanki kvadar. Tijesto potom stavite na lim obložen papirom za pečenje i gornju stranu premažite maslinovim uljem. Pospite za'atarom i solju te pecite tijesto oko 10 minuta tako da bude zlatnosmeđe boje. Ostavite da se ohladi i razlomite na velike komade.
Sastojci
- Začinjeni krekeri300 ml vode 7 g suhog kvasca (1 vrećica) 1 žličica šećera 400 g brašna pola žličice soli 2 žlice maslinova ulja 1 žlica mješavine začina za'atar prstohvat soli
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira