Začinjene kozice s meksičkim gulašem od graha i salsom od avokada
Recept iz: Donal Skehan
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i lagano pržite češnjak i chipotle pastu 1 minutu, a onda dodajte grah, rajčicu i 1 dcl vode. Dobro začinite solju i paprom i ključajte 15 minuta dok se ne zgusne i izgubi sirovi okus.
Dodajte kozice i kuhajte 1–2 minute dok se ne zarumene.
Za to vrijeme umiješajte avokado, luk i sok limete. Dobro začinite, pokapajte maslinovim uljem i umiješajte pola korijandra.
Raspršite ostatak korijandra po gulašu od graha i kozica i poslužite sa salsom od avokada.
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 1–2 žlice chipotle paste (pasta od ljutih, dimljenih paprika)
- 2 x 400 g konzerve miješanog graha, opranog i ocijeđenog
- 1 x 400 g konzerva nasjeckane rajčice
- 2 x 150 g paketa sirovih kozica
- 2 avokada, narezana na kockice
- 1 mali crveni luk, sitno narezan
- sok jedne limete
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- dobra šaka nasjeckanog korijandra
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom