Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i lagano pržite češnjak i chipotle pastu 1 minutu, a onda dodajte grah, rajčicu i 1 dcl vode. Dobro začinite solju i paprom i ključajte 15 minuta dok se ne zgusne i izgubi sirovi okus.

Dodajte kozice i kuhajte 1–2 minute dok se ne zarumene.

Za to vrijeme umiješajte avokado, luk i sok limete. Dobro začinite, pokapajte maslinovim uljem i umiješajte pola korijandra.

Raspršite ostatak korijandra po gulašu od graha i kozica i poslužite sa salsom od avokada.

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 1–2 žlice chipotle paste (pasta od ljutih, dimljenih paprika)
  • 2 x 400 g konzerve miješanog graha, opranog i ocijeđenog
  • 1 x 400 g konzerva nasjeckane rajčice
  • 2 x 150 g paketa sirovih kozica
  • 2 avokada, narezana na kockice
  • 1 mali crveni luk, sitno narezan
  • sok jedne limete
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • dobra šaka nasjeckanog korijandra

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve