Začinjena janjetina sa salatom od bijelog graha i rajčica
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan donosi vam odlične recepte za brzo gotova jela! Osobito je prepoznatljiv po svojim ukusnim mesnim jelima u kojima će svi uživati.
Sastojci
- 2 x 150 g filea janjećeg vrata
- 1 žlica sjemenki korijandera
- 2 žličice sjemena komorača
- obilat prstohvat osušenih papričica
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 g zrelih rajčica narezanih na tanke kriške
- 400 g bijelog graha (iz limenke), ocijeđenog i ispranog
- 1 žlica crnog vinskog octa
- iscijediti sok od limuna
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- šaka svježih listova bosiljka
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 200 °C (180 °C kod pećnice s ventilatorom).
- 2. Janjeće filete stavite u posudu. Grubo zdrobite sjemenke korijandera i komorača u mužaru, zatim pomiješajte s pahuljicama čilija i polovicom ulja. To rasporedite po površini mesa, dobro začinite i ostavite da odstoji 10 minuta.
- 3. U međuvremenu stavite rajčice i grah na posudu (pladanj) za posluživanje. Pomiješajte ocat i limunov sok sa začinima, zatim umiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje pa time prelijte rajčice i grah.
- 4. Preostalu žlicu maslinovog ulja zagrijte u vatrostalnoj posudi i pecite začinjenu janjetinu sa svih strana dok se ne zapeče i ne porumeni. Premjestite meso u pećnicu pa pecite još 8-10 minuta (janjetina još uvijek treba biti ružičasta u sredini). Potom odmorite meso 5 minuta, narežite ga i nježno promiješajte sa salatom od graha i rajčice. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada