Začinjena janjetina sa salatom od bijelog graha i rajčica

Donal Skehan donosi vam odlične recepte za brzo gotova jela! Osobito je prepoznatljiv po svojim ukusnim mesnim jelima u kojima će svi uživati.

Sastojci

  • 2 x 150 g filea janjećeg vrata
  • 1 žlica sjemenki korijandera
  • 2 žličice sjemena komorača
  • obilat prstohvat osušenih papričica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g zrelih rajčica narezanih na tanke kriške
  • 400 g bijelog graha (iz limenke), ocijeđenog i ispranog
  • 1 žlica crnog vinskog octa
  • iscijediti sok od limuna
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • šaka svježih listova bosiljka

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 200 °C (180 °C kod pećnice s ventilatorom).
  • 2. Janjeće filete stavite u posudu. Grubo zdrobite sjemenke korijandera i komorača u mužaru, zatim pomiješajte s pahuljicama čilija i polovicom ulja. To rasporedite po površini mesa, dobro začinite i ostavite da odstoji 10 minuta.
  • 3. U međuvremenu stavite rajčice i grah na posudu (pladanj) za posluživanje. Pomiješajte ocat i limunov sok sa začinima, zatim umiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje pa time prelijte rajčice i grah.
  • 4. Preostalu žlicu maslinovog ulja zagrijte u vatrostalnoj posudi i pecite začinjenu janjetinu sa svih strana dok se ne zapeče i ne porumeni. Premjestite meso u pećnicu pa pecite još 8-10 minuta (janjetina još uvijek treba biti ružičasta u sredini). Potom odmorite meso 5 minuta, narežite ga i nježno promiješajte sa salatom od graha i rajčice. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve