Opis

  1. kako biste pripremili burgul, kroz stroj za mljevenje stavite rajčicu, luk i jednu trećinu natopljenog burgula, koristeći nastavak za srednje mljevenje. Dodajte preostali burgul i začinite s preostalim začinima. Sve dobro promiješajte, kušajte i prilagodite začine za balans okusa. Burgul smjesa treba ostati vlažne teksture, ali ne previše mokra. Ostavite u hladnjaku dok vam ne zatreba. Burgul će što više stoji nastaviti upijati začine.
  2. U međuvremenu, u zdjeli s hladnom vodom ostavite ciklu, komorač, luk i rotkvicu, na 10 minuta ili dok ne postane hrskavo. Ocijedite na kuhinjskom ručniku.
  3. Žlicom vadite burgul u obliku kruga na pladanj za posluživanje. Na vrh stavite dvije hrpe labna jogurta, zatim ukrasite s narezanim povrće i cherry rajčicom. Dovršite stavljanjem mikro klica, nekoliko pinjola i maslinovim uljem, kako biste oživjeli jelo i dali mu malo boje. Poslužite odmah.

 

Bilješka

  • Cikla Chioggia vrsta je cikle poznata po svom prugastom mesu u crvenoj i bijeloj boji. Ako vam nije dostupna, zamijenite s običnom mladom ciklom.
  • Za pripremu burgula, namočite 150 g burgula u 335 ml tople vode dok se voda ne upije.

Sastojci

  • 1 mlada Chioggia cigla, tanko narezana na ribežu
  • 1 mladog komorača, tanko narezan na ribežu
  • 1 ukiseljeni luk, tanko narezan na ribežu
  • 1 rotkvica, tanko narezana na ribežu
  • 50 g labneh jogurta
  • 2 cherry rajčice, narezane
  • 3 mikro klice slanutka
  • 10 mikro klica limuna
  • 10 mikro klica celera
  • tostiranih pinjola, za posluživanje

Burgul:

  • 150 g rajčica, narezanih
  • ½ crvenog luka, narezan na ploške
  • 280g natopljenog bulgura
  • 1 žlica sušene mente
  • 1 žličica ruja
  • 1 žličica dimljene paprike
  • prstohvat kajenskog papra
  • 1 žlica sušene capsicum paste
  • 2 žlice molase od nara
  • 10 listova mente, sitno nasjeckana
  • 10 listova korijandera, sitno nasjeckana
  • 2 žlice tostiranih pinjola
  • sol i crni papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Povezani recepti