Začinima obložena janjetina sa salatom od bijeloga graha i rajčice
Recept iz: Donal Skehan
Predgrijte pećnicu na 200°C (180°C za pećnicu s ventilatorom).
Stavite janjetinu u posudu za pečenje. Grubo smrvite sjemenke korijandra i koromača u mužaru, izmješajte s listićima chillija i pola ulja. Utisnite po jenjetini, dobro začinite i odložite 10 minuta.
Za to vrijeme složite rajčicu i grah na pladanj za serviranje. Pomiješajte ocat i limunov sok s nešto začina, umiješajte maslinovo ulje; zalijte time rajčice i grah.
Zagrijte preostalu žlicu maslinovog ulja u vatrostalnoj posudi za pečenje i pržite začinjenu jenjetinu sa svih strana dok ne porumeni. Premjestite u pećnicu i kuhajte 8–10 minuta (jenjetina bi još trebala biti ružičasta u sredini). Neka se odmori 5 minuta, zatim je nasijecite i lagano izmiješajte sa salatom od graha i rajčice. Pospite lišćem bosiljka i poslužite.
Sastojci
- 2 x 150 g jenjeće vratine
- 1 žlica sjemenki korijandra
- 2 žličica sjemenki koromača
- dobar prstohvat suhih listića chillija
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 g zrelih rajčica, narezanih na tanke kriške
- 1 x 400 g bijelog graha iz konzerve (cannellini ili butter beans), opranih i ocijeđenih
- 1 žlica crvenog vinskog octa
- malo limunova soka
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- šaka svježeg lišća bosiljka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom