Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom

Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • 8 žumanjaka
  • 100 g šećera u prahu
  • 70 g Di Lorenzo espresso kave
  • 30 ml Marsala vina (ili nekog drugog po vašem izboru)
  • 1 kuhinjska žlica mahune vanilije, samo sjemenke
  • 4 kriške vama omiljenog panettonea
  • za ukrašavanje:
  • 40 g strugotina tamne čokolade (70%)
  • tamni kakao prah, poprašiti
  • šećer za glazuru

Priprema

  • 1. Pomiješajte žumanjke, šećer, vaniliju, marsalu i espresso u zdjeli otpornoj na toplinu iznad kipuće vode (u Banja Mariji, ako ju imate) na laganoj vatri, pazeći da zdjela ne dodiruje vodu. Nastavite mutiti dok se volumen ne udvostruči/utrostruči i postane gusto.
  • 2. Brzo prepecite kriške panettonea na neprianjajućoj grill tavi na laganoj vatri, okrećući ih svakih 30 sekundi dok ne postanu zlatne i hrskave.
  • 3. Poslužite panettone s puno zabaglionea od kave i obilno posutim tamnim kakaovim prahom, šećerom u prahu i tamnim kakao strugotinama.

Povezani recepti

Vidi sve