Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 8 žumanjaka
- 100 g šećera u prahu
- 70 g Di Lorenzo espresso kave
- 30 ml Marsala vina (ili nekog drugog po vašem izboru)
- 1 kuhinjska žlica mahune vanilije, samo sjemenke
- 4 kriške vama omiljenog panettonea
- za ukrašavanje:
- 40 g strugotina tamne čokolade (70%)
- tamni kakao prah, poprašiti
- šećer za glazuru
Priprema
- 1. Pomiješajte žumanjke, šećer, vaniliju, marsalu i espresso u zdjeli otpornoj na toplinu iznad kipuće vode (u Banja Mariji, ako ju imate) na laganoj vatri, pazeći da zdjela ne dodiruje vodu. Nastavite mutiti dok se volumen ne udvostruči/utrostruči i postane gusto.
- 2. Brzo prepecite kriške panettonea na neprianjajućoj grill tavi na laganoj vatri, okrećući ih svakih 30 sekundi dok ne postanu zlatne i hrskave.
- 3. Poslužite panettone s puno zabaglionea od kave i obilno posutim tamnim kakaovim prahom, šećerom u prahu i tamnim kakao strugotinama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha
Recepti Adam Liaw
Ljepljivi kolač od datulja s preljevom butterscotch