Yollina pizza
Način pripreme:
1. Razmrvite kvasac u veću posudu, zalijte vodom i promiješajte dok se ne rastopi. Dodajte prstohvat soli, maslinovo ulje i malo brašna. Promiješajte u glatku kašu. Isipajte ostalo brašno, umijesite meko i elastično tijesto i ostavite da se diže u posudi premazanoj maslinovim uljem i prekrivenoj folijom za čuvanje namirnica.
2. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Na listu papira za pečenje natrgajte bilje.
3. Gore stavite tanko razvaljano ili rukama oblikovano tijesto kružnog oblika. Ispecite dok lagano ne porumeni. Osnovu izvadite iz pećnice i okrenite tako da bilje ostane na gornjoj strani.
4. Pizzu nadjenite trakicama slanine, komadima pljesnivog sira, kriškama scamorze, kriškama svježe rajčice, mozzarelle i ispecite kratko dok se sir ne rastopi.
Sastojci
- Tijesto500 g brašna 300 ml mlake vode 30 g svježeg kvasca 1 žlica soli 1 žlica maslinova uljaNadjev listići bosiljka metvice peršina ružmarina estragona i origana 1 svježa rajčica 60 g mariniranih pečenih rajčica 4 trakice slanine 125 g mozzarelle 125 g scamorze 80 g pljesnivog sira
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom