Način pripreme:

1. Razmrvite kvasac u veću posudu, zalijte vodom i promiješajte dok se ne rastopi. Dodajte prstohvat soli, maslinovo ulje i malo brašna. Promiješajte u glatku kašu. Isipajte ostalo brašno, umijesite meko i elastično tijesto i ostavite da se diže u posudi premazanoj maslinovim uljem i prekrivenoj folijom za čuvanje namirnica.

2. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Na listu papira za pečenje natrgajte bilje.

3. Gore stavite tanko razvaljano ili rukama oblikovano tijesto kružnog oblika. Ispecite dok lagano ne porumeni. Osnovu izvadite iz pećnice i okrenite tako da bilje ostane na gornjoj strani.

4. Pizzu nadjenite trakicama slanine, komadima pljesnivog sira, kriškama scamorze, kriškama svježe rajčice, mozzarelle i ispecite kratko dok se sir ne rastopi.

Sastojci

  • Tijesto500 g brašna 300 ml mlake vode 30 g svježeg kvasca 1 žlica soli 1 žlica maslinova uljaNadjev listići bosiljka metvice peršina ružmarina estragona i origana 1 svježa rajčica 60 g mariniranih pečenih rajčica 4 trakice slanine 125 g mozzarelle 125 g scamorze 80 g pljesnivog sira

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve