Yakisoba od raka
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Uliti ulje i sitno nasjeckati đumbir i češnjak te staviti u vrući wok i promiješati. Dodati zelje s malo ulja i promiješati. Dodati gljive.
Umutiti sastojke za umak u posudu dok se šećer i miso ne rastope i ostaviti sa strane.
Uliti još ulja u wok i dodati grubo nasjeckanog jastoga uz ostale sastojke. Dok se jastog kuha, nastaviti s miješanjem povrća. Okrenuti jastoga. Dok je jastog još polukuhan, dodati povrće i promiješati. Dodati rezance, umak,svježi korijander i mladi luk te promiješati sve sastojke nekoliko puta.
Odmah poslužiti.
Sastojci
- ulje
- đumbir
- 2 češnja češnjaka
- 2 pune šake narezanog krastavca
- shiitake gljive – narezane na četvrtine
- shimeji gljive
- gljive kamenice
- Umak
- bijela miso pašteta
- ulje sezama
- šećer
- mirin
- sojin umak
- korijander – grubo nasjeckan
- mladi luk – grubo nasjeckan
- soba rezanci – skuhani
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom