Wraps sa salatom i goveđim čilijem

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 200 g krte mljevene govedine
  • 200 g mljevene svinjetine
  • Tostirano ulje sezama za prženje
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 cm svježeg korijena đumbira oguljenog i sitno sjeckanog
  • 1.5 crvene čili papričice bez sjemenki nasjeckane
  • 1 žlica laganog smeđeg šećera
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • Korica 1 limete
  • Sok od 1/3 limete
  • 3 mlada luka
  • Morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 2 manje rimske salate razdvojene u listove za serviranje
  • Za preljev: 1 žlica umaka od soje
  • Sok ½ limete
  • 1 žličica sezamova ulja
  • 0.5 crvene čili-papričice
  • Mala vezica listova korijandra
  • 1.5 žličice ribljeg umaka
  • 1 žličica laganog smeđeg šećera
  • 1 žlica maslinova ulja

Priprema

  • 1. Zagrijte veliku tavu za prženje i dodajte malo ulja. Pomiješajte mljevenu govedinu i svinjetinu. Začinite solju i paprom te dobro promiješajte da bi se začini ravnomjerno rasporedili. Pržite mljeveno meso u vrućoj tavi 5 do 7 minuta dok ne postane hrskavo, porumeni i počne se razdvajati na manje komadiće. Ocijedite prženo mljeveno meso u cjedilu – to će pomoći da ostane hrskavo. Odložite sa strane.
  • 2. Prebrišite tavu i dodajte veliku žlicu tostiranog sezamova ulja. Dodajte češnjak, đumbir i čili-papričicu. Pržite 2 minute s prstohvatom soli i šećerom. Dodajte ocijeđeno mljeveno meso te promiješajte da se sve poveže.
  • 3. Dodajte riblji umak i zagrijte. Umiješajte koricu i sok od limete, zatim dodajte mladi luk, miješajući 30 sekundi. Ugasite vatru.
  • 4. Pomiješajte sve sastojke za preljev i prilagodite svom ukusu.
  • 5. Kod serviranja na listove salate žlicom dodajte malo mljevenog mesa, poškropite s malo dresinga i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve