Wraps sa salatom i goveđim čilijem
1. Zagrijte veliku tavu za prženje i dodajte malo ulja. Pomiješajte mljevenu govedinu i svinjetinu. Začinite solju i paprom te dobro promiješajte da bi se začini ravnomjerno rasporedili. Pržite mljeveno meso u vrućoj tavi 5 do 7 minuta dok ne postane hrskavo, porumeni i počne se razdvajati na manje komadiće. Ocijedite prženo mljeveno meso u cjedilu – to će pomoći da ostane hrskavo. Odložite sa strane.
2. Prebrišite tavu i dodajte veliku žlicu tostiranog sezamova ulja. Dodajte češnjak, đumbir i čili-papričicu. Pržite 2 minute s prstohvatom soli i šećerom. Dodajte ocijeđeno mljeveno meso te promiješajte da se sve poveže.
3. Dodajte riblji umak i zagrijte. Umiješajte koricu i sok od limete, zatim dodajte mladi luk, miješajući 30 sekundi. Ugasite vatru.
4. Pomiješajte sve sastojke za preljev i prilagodite svom ukusu.
5. Kod serviranja na listove salate žlicom dodajte malo mljevenog mesa, poškropite s malo dresinga i poslužite.
Sastojci
- Sastojci maslinovo ulje za prženje 200 g krte mljevene govedine 200 g mljevene svinjetine tostirano ulje sezama za prženje 2 češnja češnjaka 5 cm svježeg korijena đumbira oguljenog i sitno sjeckanog 1.5 crvene čili papričice bez sjemenki nasjeckane 1 žlica laganog smeđeg šećera 1 žlica ribljeg umaka korica 1 limete sok od 1/3 3 mlada luka morska sol i svježe mljeveni crni papar 2 manje rimske salate razdvojene u listove za serviranjeZa preljev1 žlica umaka od soje sok ½ limete 1 žličica sezamova ulja 0.5 crvene čili-papričice mala vezica listova korijandra 1.5 žličice ribljeg umaka 1 žličica laganog smeđeg šećera 1 žlica maslinova ulja