Vretenasti omlet od patlidžana
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Opariti polovice patlidžana 40 do 60 minuta dok ne omekšaju.
Za pripremu dashi temeljca, staviti dashi prah u zdjelu sa 400 ml kipuće vode i ostaviti da se krčka par minuta.
Razbiti 4 jajeta u zdjelu i umutiti dok se ne sjedini. Začiniti sa 1 žličicom sojinog umaka, ½ čajne žličice i 2 žlice dashi temeljca (ostatak temeljca može se čuvati u hladnjaku za iduću upotrebu)
Pažljivo oguliti patlidžan i izvaditi meso pomoću žlice.
Pomiješati miso paštetu s preostalim sojinim umakom i šećerom te miješati dok ne nastane tekuća smjesa.
Ubaciti patlidžan i pažljivo izmiješati sa začinima.
Uliti ulje u tavu na srednjoj vatri i protresti tako da se cijela površina tave obloži uljem.
Uliti jaja u tavu i ostaviti da se slegne par sekundi kako bi se stvorila osnova omleta.
Špatulom pažljivo pogurati rubove omleta prema sredini jer ovo će rasporediti neispečene dijelove jajeta. Blago protresti tavu i napraviti par rupa u omletu kako bi se jaje svuda ispeklo.
Dodati smjesu s patlidžanom u sredinu omleta.
Presaviti omlet po sredini.
Pažljivo ga istresti u tanjur i presaviti. Ukrasiti mladim lukom.
Staviti par kriški mladog luka odozgo i servirati.
Sastojci
- 1 mali patlidžan,prepolovljen
- 10g dashi praha
- 4 jajeta
- 1 ½ žličica sojinog umaka
- 1 ½ žličica kristal šećera
- 1 žličica miso paštete
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 2 mlada luka, sitno sjeckani
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom