Priprema:

Opariti polovice patlidžana 40 do 60 minuta dok ne omekšaju.

Za pripremu dashi temeljca, staviti dashi prah u zdjelu sa 400 ml kipuće vode i ostaviti da se krčka par minuta.

Razbiti 4 jajeta u zdjelu i umutiti dok se ne sjedini. Začiniti sa 1 žličicom sojinog umaka, ½ čajne žličice i 2 žlice dashi temeljca (ostatak temeljca može se čuvati u hladnjaku za iduću upotrebu)

Pažljivo oguliti patlidžan i izvaditi meso pomoću žlice.

Pomiješati miso paštetu s preostalim sojinim umakom i šećerom te miješati dok ne nastane tekuća smjesa.

Ubaciti patlidžan i pažljivo izmiješati sa začinima.

Uliti ulje u tavu na srednjoj vatri i protresti tako da se cijela površina tave obloži uljem.

Uliti jaja u tavu i ostaviti da se slegne par sekundi kako bi se stvorila osnova omleta.

Špatulom pažljivo pogurati rubove omleta prema sredini jer ovo će rasporediti neispečene dijelove jajeta. Blago protresti tavu i napraviti par rupa u omletu kako bi se jaje svuda ispeklo.

Dodati smjesu s patlidžanom u sredinu omleta.

Presaviti omlet po sredini.

Pažljivo ga istresti u tanjur i presaviti. Ukrasiti mladim lukom.

Staviti par kriški mladog luka odozgo i servirati.

Sastojci

  • 1 mali patlidžan,prepolovljen
  • 10g dashi praha 
  • 4 jajeta
  • 1 ½ žličica sojinog umaka
  • 1 ½ žličica kristal šećera
  • 1 žličica miso paštete
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 2 mlada luka, sitno sjeckani

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve