Vratina u soli s krumpirima i umakom od estragona

Način pripreme:

1. Meso premažite senfom i uvaljajte u začine. U lim uspite sol, na nju stavite meso i pecite 2 sata na 200 stupnjeva.

2. Skuhajte krumpire dok nisu napola kuhani. Pasirajte špinat i pomiješajte ga s 2 žlice naribanog parmezana, naribanom limunovom koricom, svježe naribanim indijskim oraščićem, soli, promiješajte i dodajte žlicu gustina. Na kraju dodajte žumanjak i promiješajte. Bjelanjak istucite u snijeg i oprezno ga dodajte u smjesu za nadjev.

3. Odrežite vrh krumpira po dužini ili ga prerežite na pola. Na prvi način ćete dobiti veći obrok s više nadjeva, ali morate povećati količinu sastojaka. Izdubite krumpire, odrežite i donji dio kako bi stabilno stajali, posolite i napunite smjesom od špinata. Stavite ih u pećnicu kod mesa na gornju rešetku 10 minuta.

4. Za umak ugrijte maslac u tavi, dodajte 2 žličice senfa, promiješajte i dodajte kiselo vrhnje, sol, bijelo vino, nakidani estragon, promiješajte i uklonite s vatre. Dodajte dva žumanjka, jedan po jedan, promiješajte i vratite na vatru. Ako je umak gust, ulijte još malo vina. Na kraju pospite paprom.

Sastojci

  • Sastojci1 cijeli komad vrata bez kostiju 5 žlica ljutog senfa 1 šalica mješavine začina 1 kg soliZa prilog4 krumpira 2 šalice lista špinata 2 žlice naribanog parmezana 0.5 limuna kora sol i indijski oraščić po želji 1 žlica gustina 1 jajeZa umak 1 žlica kravljeg maslaca 2 žlice senfa 1 šalica kiselog vrhnja sol po želji 1 šalica bijelog vina 2 vezice estragona 2 žumanjka sol i papar po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve