Opis
Način pripreme:
1. Meso premažite senfom i uvaljajte u začine. U lim uspite sol, na nju stavite meso i pecite 2 sata na 200 stupnjeva.
2. Skuhajte krumpire dok nisu napola kuhani. Pasirajte špinat i pomiješajte ga s 2 žlice naribanog parmezana, naribanom limunovom koricom, svježe naribanim indijskim oraščićem, soli, promiješajte i dodajte žlicu gustina. Na kraju dodajte žumanjak i promiješajte. Bjelanjak istucite u snijeg i oprezno ga dodajte u smjesu za nadjev.
3. Odrežite vrh krumpira po dužini ili ga prerežite na pola. Na prvi način ćete dobiti veći obrok s više nadjeva, ali morate povećati količinu sastojaka. Izdubite krumpire, odrežite i donji dio kako bi stabilno stajali, posolite i napunite smjesom od špinata. Stavite ih u pećnicu kod mesa na gornju rešetku 10 minuta.
4. Za umak ugrijte maslac u tavi, dodajte 2 žličice senfa, promiješajte i dodajte kiselo vrhnje, sol, bijelo vino, nakidani estragon, promiješajte i uklonite s vatre. Dodajte dva žumanjka, jedan po jedan, promiješajte i vratite na vatru. Ako je umak gust, ulijte još malo vina. Na kraju pospite paprom.
Sastojci
Sastojci
- 1 cijeli komad vrata bez kostiju
- 5 žlica ljutog senfa
- 1 šalica mješavine začina
- 1 kg soli
Za prilog
- 4 krumpira
- 2 šalice lista špinata
- 2 žlice naribanog parmezana
- 0.5 limuna
- kora
- sol i indijski oraščić po želji
- 1 žlica gustina
- 1 jaje
Za umak
- 1 žlica kravljeg maslaca
- 2 žlice senfa
- 1 šalica kiselog vrhnja
- sol po želji
- 1 šalica bijelog vina
- 2 vezice estragona
- 2 žumanjka
- sol i papar po želji