Vratina u soli s krumpirima i umakom od estragona

Vratina u soli s krumpirima i umakom od estragona

Opis

Način pripreme:

1. Meso premažite senfom i uvaljajte u začine. U lim uspite sol, na nju stavite meso i pecite 2 sata na 200 stupnjeva.

2. Skuhajte krumpire dok nisu napola kuhani. Pasirajte špinat i pomiješajte ga s 2 žlice naribanog parmezana, naribanom limunovom koricom, svježe naribanim indijskim oraščićem, soli, promiješajte i dodajte žlicu gustina. Na kraju dodajte žumanjak i promiješajte. Bjelanjak istucite u snijeg i oprezno ga dodajte u smjesu za nadjev.

3. Odrežite vrh krumpira po dužini ili ga prerežite na pola. Na prvi način ćete dobiti veći obrok s više nadjeva, ali morate povećati količinu sastojaka. Izdubite krumpire, odrežite i donji dio kako bi stabilno stajali, posolite i napunite smjesom od špinata. Stavite ih u pećnicu kod mesa na gornju rešetku 10 minuta.

4. Za umak ugrijte maslac u tavi, dodajte 2 žličice senfa, promiješajte i dodajte kiselo vrhnje, sol, bijelo vino, nakidani estragon, promiješajte i uklonite s vatre. Dodajte dva žumanjka, jedan po jedan, promiješajte i vratite na vatru. Ako je umak gust, ulijte još malo vina. Na kraju pospite paprom.

Sastojci

Sastojci

  • 1 cijeli komad vrata bez kostiju
  • 5 žlica ljutog senfa
  • 1 šalica mješavine začina
  • 1 kg soli

Za prilog

  • 4 krumpira
  • 2 šalice lista špinata
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 0.5 limuna
  • kora
  • sol i indijski oraščić po želji
  • 1 žlica gustina
  • 1 jaje

Za umak

  • 1 žlica kravljeg maslaca
  • 2 žlice senfa
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • sol po želji
  • 1 šalica bijelog vina
  • 2 vezice estragona
  • 2 žumanjka
  • sol i papar po želji

Povezani recepti