Opis

Način pripreme

Stavite tunu u zdjelu sa solju, čilijem u prahu, listovima curryja i sokom limete. Protresite da se tuna obloži i ostavite po strani da se marinira 10 minuta.

Za slatko-kiseli umak, pomiješajte sve sastojke i ostavite po strani dok ne bude spreman za upotrebu. .

Zagrijte ulje u woku na jakoj vatri. Kad se počne dimiti, dodajte luk, češnjak i poriluk.

Kad smjesa zamiriše, a luk postane proziran, dodajte čilije te pržite nekoliko minuta, povremeno miješajući.

Dodajte tunu i protresite da se obloži smjesom začina. Umiješajte slatko-kiseli umak te poklopite wok poklopcem. Ostavite da se peče nekoliko minuta ili dok tuna ne bude pečena.  

Začinite solju i paprom te poslužite posipano listovima curryja i preostalim čilijem.

Sastojci

  • 300g fileta tune, narezanog na komade veličine zalogaja
  • soli
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 grančica listova curryja i još za posluživanje
  • sok 1 limete
  • 2 žlice ulja
  • 1 srednji luk, oguljen i raščetvoren
  • 3 češnja češnjaka, oguljena i sitno sjeckana
  • 2 srednja poriluka, oprana i nasjeckana
  • 3 banana čilija, nasjeckana
  • 2 duga crvena čilija, sitno sjeckana, plus još za posluživanje
  • 2 zelena čilija, sitno sjeckana, plus još za posluživanje
  • soli
  • papra
  • slatko-kiseli umak
  • 3 žlice umaka od rajčica
  • 3 žlice octa
  • voda

Povezani recepti